Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi nap alatt lehet leszokt...

Mennyi nap alatt lehet leszoktatni a szopirol? 16 honapos

Figyelt kérdés
Eldontottem, hogy abba hagyoom a szoptatast, bar erzem nem lesz egyszeru. Nagyon jo erzes. Nagyon szeretem. De mindenki mondja , ma az orvos is, hogy ilyenkor mar nem kell.. Kerlek , ne ezt cafoljatatok meg, hanem segitseget kernek, hogy kezdjek bele. Cicin alszik a lelkem. pontosabban cicin alszik el, de utana mar megvan nelkule, csak ha felebred akkor keri megint.

2013. febr. 1. 07:37
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Hat ha jó érzés es szereted es a gyerek is, akkor nem kell abbahagyni. En majdnem 3 éves koráig szoptattam.... Na mindegy, a kérdésre visszatérve ha cicin alszik el, akkor nagyon nehéz lesz, készülj fel pár sírásos elalvasra.
2013. febr. 1. 07:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Én 15 hónaposan szoktattam le, akkor már csak reggel meg este volt cici. Én úgy csináltam, hogy először a reggeli ébredés után már nem kezdtünk szopizni, hanem adtam neki csőrös pohárból pár korty tejet. ez érdekelte, újdonság volt,1-2 nap alatt felemeltem az adagot fél pohárnyira, ezután megkínáltam a cicivel, de így már nem érdekelte annyira. Este ugyanígy voltam, de itt ez a folyamat eltartott néhány hétig, végül még egy pár korty miatt is csak ragaszkodott az utolsó cicihez, kb. 1 hónap telt el így átmenetileg, amikor már láttam, hogy este sem érdekli a szopizás, akkor kihagytam, s már észre sem vette.

Van aki nem szórakozik vele ennyit, de én úgy voltam vele, hogy addig szoptatom,amíg csak lehet, és inkább ő unja meg magától, minthogy drasztikusan egyik napról a másikra elvegyem tőle.

Azt meg már nem is mertem reklámozni a védőnőnek se, hogy miután az estiről is leszoktunk, még 16 hós kora után is felkelt éjszaka egyszer és cicit kért. Olyan 18 hós volt, mire teljesen lezárult az egész, és magától hagyta el, már nem ébredt föl éjszaka.

Minden gyerek más, én azt javaslom neked, tégy úgy ahogy neked és a babádnak jó ebben a leszoktatásban, csak fokozatosan. Minden jót!

2013. febr. 1. 07:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Szépen, fokozatosan tudod őt leszoktatni, napközben pl. figyelem- eltereléssel, egészséges rágcsát(gyümölcs, zöldség, kölesgilyó...) tarts a közelben, és vizet, hogy amikor szopizni szeretne, ezeket fel tudd kínálni éhség/szomjúság esetén.

Linkelek Neked egy cikket, amiben szépen leírják részletesen:

[link]

(Ne haragudj, tudom, hogy nem kérted ezt, de úgy érzem, el kell mondanom, hogy az orvosod és a védőnőd butaságot mondott. Az anyatejben mindig(!) megtalálhatók védőfaktorok, amik egyáltalán nem feleslegesek a kicsinek. Persze, mindent lehet pótolni, de ha Te szeretsz szoptatni és nincs terhedre, akkor szerintem éppen elég lenne csökkenteni a szopik számát, nem végleg elhagyni. Az érvényes ajánlások szerint egyébként 2 éves korig "ajánlott" szoptatni(éppen az immunológiai tényezők miatt), ezt nyilván nem olvasták a szakemberek...:( )

2013. febr. 1. 11:26
 4/5 xStefix ***** válasza:
64%

Az orvosod valamit nagyon nem tud!!!

Egyébként úgy érdemes, ahogy feljebb írták, ha minden áron ezt akarod. De hónapokról beszélünk inkább, nem napokról!

2013. febr. 1. 12:14
 5/5 sedacurforte ***** válasza:
Igény szerint szoptatom még mindig másfél éves babámat, aki a fogzások miatt sokszor nem is eszik, ilyenkor csak anyutejcit kér, vagyis csak azt fogad el. Tapasztalatom: egy éves korig szoptatni dicsőség, másfél éves korig, és az fölött szégyen, a gyermekorvos is ezt tángálja, de engem nem érdekel, addig szoptatok, és annyiszor, amíg a gyermekemnek erre szüksége van.
2013. febr. 1. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!