Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy fejjek le tejet? Melyik...

Hogy fejjek le tejet? Melyik mellből kell fejnem, és mikor?

Figyelt kérdés

Eddig nem fejtem, és szeretnék eltenni a hozzátápláláshoz. Közvetlen szoptatás után fejjek, vagy várjak? És abból a mellből, amelyikből szoptattam, vagy a másikból?

Illetve ha keveset tudok csak egyszerre kifejni, összekeverhetem a később lefejt tejjel? Ti hogy csináljátok?

2009. szept. 1. 20:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindig abból a mellből kell leszívni amelyikből szopattál és összekeverheted de ha aznap nem issza meg akkor fagyaszd kis üvegben és nyugodtan öntheted rá míg tele nem lesz. Én így csináltam. 2 gyerekes anyuka vagyok
2009. szept. 1. 20:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Azt nem Írtam hogy kézzel is le lehet, ha nem megy a védőnőnek kutya kötelessége megmutatni,de én ajánlom az avent kézi mellszívót használtan vettem én is.
2009. szept. 1. 20:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos és gyors választ!
2009. szept. 1. 20:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig két mellből szoptatok, ezért mind a kettőből lefejtem a maradékot, így általában összejön 50-60 ml. Napközben nem, csak az esti etetés után. Ha keverni szeretnéd, akkor ne a hűtöttre fejd rá, csak akkor keverd össze, ha már mind a kettő hideg. Én is fagyasztottam le, de mint kiderült lehet, hogy nem is kellene, mert a védőnőm szerint a főzeléket nem tejjel, hanem a főzőlével kell hígítanom. A fagyasztott tejnek esetleg akkor van jelentősége, ha már nem tudsz szoptatni és ezeket lehet adni neki. Illetve azt is hallottam, hogy az íze is megváltozik a fagyasztástól.

Remélem tudtam segíteni. 6 hónapos baba anyukája

2009. szept. 1. 20:56
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen segítettél. Akkor nem is kéne fejnem? Mert szerencsére bőven van tejem.
2009. szept. 1. 21:07
 6/10 anonim ***** válasza:

Itt egy link egy mellszívóról:

[link]

Ilyet vegyél gyógyszertárban 3000 ft. Ezzel nagyon könnyű fejni.

2009. szept. 1. 21:12
 7/10 anonim ***** válasza:
65%
Ha nem muszáj ne fejj. Én sosem fejtem, mégis egy éve szoptatok. Sosem volt szükségem a lefejt tejre a hozzátápláláskor. Egy csomó időt vesz el, felszaporodik a tejed, megnő a mellgyulladás esélye, meglógósítja a cicit is. Hidd el, nincs funkciója a lefejt tejnek, ha sokáig szoptatsz.
2009. szept. 1. 21:54
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor nem kínzom magam a fejéssel.
2009. szept. 1. 22:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Engem is traktáltak azzal, hogy fejni kell-fejni kell!!

Hát nem igazán sikerült, mindig kicicizte mindet, és nem maradt semmi. Tiszta ideg voltam már. Aztán egyszer besokaltam, és azt mondtam, lesz ameddig lesz, én nem kínzom magam. Két éves koráig szoptattam a kisfiamat.

Most már 5 éves elmúlt és komolyabban beteg talán csak kétszer volt. Az is csak erősebb megfázás, vagy torokgyulladás.

Ha nem megy ne erőltesd, csak akkor fejj, ha valóban olyan sok van, és nem kell mind a babának!

2009. szept. 2. 10:57
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sem fejek a későbbiekre, a hozzátáplálást mással is meg lehet oldani, sok jó ötlet van arra. Barátnőm fejt, de amit abból akart elkészíteni ételt, a pici sosem ette meg. Ha meg nem lesz elég a tejem, akkor is lehet mással pótolni, bármilyen korú a baba. Van tejed, ne aggódj, a fejés helyett inkább pihenj! :))
2009. szept. 3. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!