Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez mit jelenthet? Ma már csak...

Ez mit jelenthet? Ma már csak 20 ml. -t sikerült fejnem két mellből. Elvileg még van tejem. A babám 4 hónapos, csak szopizik.

Figyelt kérdés
Szerettem volna holnapra fejni,(apukája vigyáz kicsit rá) de nem sikerült... Múlt héten még egy ciciből 130 ml.-t lefejtem... Egy hete már gyanakszom, hogy kevés a tej. Bébi 6600 gr. Az elmúlt egy hónapban csak 600 gr-ot gyarapodott.Ami még ok.,de mostanában csak 5 perceket szopizik. Ill. ha cicire akarom rakni sűrűbben, ordít...pláne, ha be sem indul a reflex.Próbálom szaporítani, de úgy érzem, hiába.Egyszer pedig már visszajöttünk a semmiből...
2010. szept. 10. 15:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

semmit komolyat. nálam is volt ilyen. csak lehet túl fárasztottad magad (idegeskedés, egész napos nagy takarítás, kevés evés-ivás) ezek mind okai lehetnek. ja és a fejőgép felét hozza ki. a baba sokkal ügyesebb. ne add fel!

üdv

2010. szept. 10. 15:51
 2/11 anonim ***** válasza:
65%

Én is ugyan így vagyok.Nekem is 4hónapos a picim,de ő már kap tápszert is,eddig csak este kellett adnom egyszer,de most már volt hogy nappal is.

Van hogy elkezd szopizni és nem jön szerintem annyi,el húzza a fejét,közben beindul a tej,akkor visszarakom,és akkor nyugiba cicizik.

Próbálom minél többet cicire rakni.

2010. szept. 10. 16:04
 3/11 anonim ***** válasza:
10%
Az is lehet, hogy elapad a tejed. Szerintem rendszeresen mérd meg a gyereket, mert én úgy vettem észre, hogy vizesebb lett a tej, hogy 2 nap alatt 6 dkg-ot fogyott. Most 2 hónapos egyébként a babám, nem tudom szoptatni úgy hozzuk 2 kismamától az anyatejet. A kisbabám 6150 gr. már, mivel nagy baba volt már a születésekor is. Ha megvan a súlygyarapodás ne aggódj, ha fogy, vagy gyakran kér enni, itt az ideje a hozzátáplálásnak. 17 hetesen már elkezdhető, sőt sok anyuka már korábban megkezdi.Vannak tejszaporító teák, szerintem az csak annak ér valamit, akinek több tej kell, de a tej megindításában nem sokat segít. Egyébként a kisfiam egy alkalommal 180 ml-t eszik meg, napi 5-6 alkalommal 2 hónaposan. Ja és ha gyakran kér enni az figyelmeztető jelzés, hogy nem elég neki, itt az idő a hozzátáplálásnak. Ebben a védőnő, és az orvos is adhat segítséget.
2010. szept. 10. 16:09
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem mi a gond. A baba hízik, a baba ügyesedik és gyorsabban szopizik, a baba nem kéri sűrűbben , mert így is elég neki, a kereslet-kínálat meg beállt, ezért nem tudsz több decit fejni csak úgy.

Teljesen alaptalan az aggodalmad.

2010. szept. 10. 17:53
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Teát, more milket, stb. azt használok, -tam. Mérem is a gyerkőcöt. Ettől akadok ki. Van úgy, hogy két ciciből eszik 80-at...És az jó, ha rá tudom erőltetni a kettőt. Két hónaposan pedig ő is evett 160-180-at... Napi összességben van, hogy nincs meg a 700-800 gr sem. Az múlt héthez képest kb. 10 dekát hízott.( ez a legkritikusabb hét) Egyébként akkor eszik, amikor ő akar. Attól félek, ez sem ok.Mert eszik egy keveset, majd elnézelődi az evést, aztán egy óra múlva megint csak 50 grammot hajlandó enni. Éjszaka is eszik. Kb. kétszer. Most tettem le. Egy ciciből evett és 3-4 perc után elaludt. Fel sem tudtam ébreszteni. Bekattanok. :-(((
2010. szept. 10. 20:31
 6/11 xStefix ***** válasza:
100%

Nyugi már! Tpikus kezdő kismama kórban szenvedsz! :)

Csak lazán, tudja a babád, hogy mi és hogyan kell neki!

A hízása súlyduplázás után lelassul, ennyi idősen pedig elkezdik érdekelni a külvilág dolgai, egyre többet fog elforogni a mellről vagy csak rövideket szopik, de gyakran. Ez mind-mind teljesen normális jelenség, csak ezt a legtöbb anyuka nem tudja!!!

Ne méregesd, főleg ne egy ekkora babát, mert csak stresszeled magad vele, te is láthatod! Őrá figyelj, neki akarj megfelelni, ne a dokinak vagy bármilyen átlag-gyerek táblázatnak. Hidd el, ha kicsit túl tudsz lépni a számhoz-ragadt felfogáson, sokkal könyebb lesz, végre meg fogsz tudni nyugodni. Nehéz, de bízni kell magadban, hogy meg fogod érteni a babádat, ha szeretne valamit. Biztos lehetsz benne, hogy jelezni fogja neked, mit és hogyan szeretne. És te tudni, érezni fogod, hogy mi a jó válasz (általában a szoptatás:).

2010. szept. 10. 23:38
 7/11 xStefix ***** válasza:
76%
És sorry, de a 16:09-es tanácsait nagyon nem ajánlom, abszolút rossz felé vinnének.
2010. szept. 10. 23:39
 8/11 anonim ***** válasza:

A kommented előtt író vagyok és csatlakozom Stefixhez véleményben, próbálj megynyugodni!

Tudom, hogy milyen "bekattanni", de ezt most te generálod magadnak, nem a baba. Próbáld ösztönösebbre, lazábbra venni a dolgot, mert így tényleg nem lesz jó vége és rámegy a szopi, de nem a tejapadás vagy a baba miatt.

Ne haragudj, ha nyers voltam, csak kár lenne... :)

Vegyél egy mély levegőt és hagyd el a szopiméricskélést. Nekem ez olyan volt mint a drog, egyszerűen le kellett szokni, ki kellett bírni, 2-3 nap alatt túl lehet lenni rajta. Nagyon jó döntés volt, utána sokkal jobban ment a szopi! Hajrá!

2010. szept. 11. 06:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én Stefix tanácsaira hallgatnék!Nekem Ő segített látatlanban a tanácsaival,itt az oldalakon.Majdnam teljesen tápszerezéstől eljutottam a csak szoptatásig.Elöször mérleg eltétel,és utána csak az ösztönökre hallgatás.És szeruintem neked is beállt a kereslet-kínálat.A gyerkőc tudja,mennyire van szüksége.Nem mindig eszik sokat,vagy a kilóra meghatározott mennyiséget.
2010. szept. 11. 09:32
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Stefix-re halgatva tapasztalatból mondom jól jársz.El raktam a drága mérleget,és csak heti egyszer mértem.A babám fejlődik szépen.Ha nem sír az éhségtől örülj az eggyütt töltött gyönyörü perceknek,úgy is olyan gyorsan felnőnek.Boldog babázást!
2010. szept. 11. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!