Miért nincsenek a kórházakban a csecsemős nővérek
által tartott előadások, akkor miután megszültél, hogy
hogyan kell szoptatni és hasonlók?
Figyelt kérdés
Nagyon furcsálom, mert én a SOTEn szültem és utólag gondolkodtam el rajta, hogy milyen hasznos lett volna, ha mondjuk egy nap lett volna egy óra "előadás" és akkor elmondtak volna pár trükköt. (vagy az lll-től jött volna egy szakértő)
Okés, vannak ezek a felkészítő tanfolyamok, de ha valaki nem tud elmenni ilyenre?
2009. szept. 1. 20:34
1/8 anonim válasza:
Én speciel Szolnokon szültem, ahol a csecsemősnővérek mondhatni a nap 24 órájában bárki rendelkezésére álltak. Megmutatták a fürdetést, pelenkázást, tisztábatevést, köldökápolást. Nekem volt egy szobatársam, akinek nem nagyon ment a szoptatás, őrá külön figyelmet fordítottak, még éjszaka is benéztek hozzá, hogy boldogul-e.
2009. szept. 1. 20:49
2/8 anonim válasza:
Hát talán azért, mert a 12 órás műszakból 20at dolgoznak, havi 60.000 forintért.
Nem védeni akarom őket, de pl. Győrben, ahol én szültem erre sem idő, sem energia nem lenne. Kettő(!!!) csecsemős nővér jut kb. 40 szobára, és ha szülés van, az újszülöttet is nekik kell ellátni.
2009. szept. 1. 22:41
3/8 anonim válasza:
Teljesen magamra ismertem az első válaszoló válaszában, mert én is Szolnokon szültem és valóban nehézséget okozott a szoptatás technikájának elsajátítása és rengeteget segítettek a ügyeletes nővérkék. Mára már minden zökkenőmentesen megy, még leadni is tudok tejet.
Holnapután 5 hónapos kislány anyukája
2009. szept. 1. 22:49
4/8 A kérdező kommentje:
Második válaszolónak. Nem ez lenne a munkájuk? Hogy segítenek ezekben a dolgokban? Nem mondom, hogy nem tudok mit tenni a gyerekemmel, mert rájöttem dolgokra magamtól is ( és sok anyuka segített ezeken az oldalakon)
A másik, hogy ha internetezni van idejük munkaidőben, akkor talán erre is lenne.
És napi max egy óra igazán nem nagy fáradtság...
2009. szept. 2. 10:06
5/8 anonim válasza:
bp az uzsoki korházban szültem de nem tudtam olyan kéréssel hozzájuk fordulni hogy ne seggitettek volna.nagyon aranyosak voltak
2009. szept. 2. 14:33
6/8 anonim válasza:
Sajnos nagyon sok helyen hasonlóan lesújtó a tapasztalat. Saját magam is így jártam. Tudom én, hogy sok a munka, kevés a pénz, de akkor is ez a munkájuk! Egy ilyen munkakörben maximálisan kell segíteni, empátiát kell mutatni, támogatni a frissen szült, tanácstalan anyukákat! Felháborít hogy vannak akik ezt plusz tehernek érzik, egy olyan intézményben amely állítólag bababarát és szoptatás párti!
2009. szept. 2. 16:47
7/8 anonim válasza:
Nálunk volt előadás!
Bejött a kórházi védőnő és 5 percben elmagyarázta, ránk sem nézett.
A csecsemősök közt voltak rendesek, akik segítettek, de 3 nővérre jutott 45 baba és az anyukáik.
Aztán meg még a koraszülött részlegen segítettek még a nővérek sokat!
2009. szept. 2. 22:33
8/8 anonim válasza:
Azért mert senki nem igényli én amikor gyesen voltam a kicsinyemel felajánlottam a védQnQmnek, hogy bármikor kimegyek a körzetbe bármelyik anyukának elQadást tartani a szoptatásról de nem éltek vele soha sem. A hozzászolásokhoz pedig annyit füznék,hogy ma már dolgozom és ugy gondolom nem kell sajnálni tölük azt a kis idQt amikor leülünk a gép elé tudod néha csak néhány percem van amikor log a lábam van, hogy az egyik korterembQl a másikba megyek mert sajnos 30 perctQl több idöm nincs minden kisbabára. csak számold ki egy 12 óra alatt 22 gyerekböl csak 10 legyen próblémás az már 5 óra és 3 óramúlva megint ébred és néha anyuka még hozzá sem kezd a probálkozáshoz mert várja a segítséget. de lehet, hogy én 2 kórtelemmel arrébb görnyedek egy másik annyuka felé. És Q ügy gondolja biztos netezik. Ja és még elsem végeztem az orvos által elQírt dolgokat pl: vérvétel kékfénylámpa kivite beállítás, fejés, rtg
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!