Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan működik szülés után a...

Hogyan működik szülés után a kórházakban a szoptatás?

Figyelt kérdés

Nagyon gátlásos, és szégyenlős vagyok.Nem tudom elképzelni, hogy a sok kismama között a szobában nekiállok szoptatni, vagy hogy tanítanak rá :(

Írnátok nekem többet erről a dologról?A tapasztalataitokról, hogy nálatok hogy történt, vagy hogy Ti hogy éltétek meg a szoptatást.Köszönöm a válaszotokat!

2009. dec. 11. 11:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Azt hiszem ezen nincs mit szégyellned,hidd el a többi kismama nem a te melledre lesz kivàncsi,mindenki ellesz foglalva a sajàt babàjäval.Nàlunk mindenki egymàs elött szoptatott,a névérke jött segiteni,volt egy hölgy akinek koraszülött babàja lett,ö mellszivoval fejte a tejet.

Szerintem ha nagyon gàtlàsos vagy akkor nem kellesz a többi elött szoptatnod,nàlunk volt egy tologathato paravàn,ami eltakart,de ez is csak a gyermek osztàlyokon,mert ott nem csak pici babàk vannak.Ahol csak ujszülöttek,és ujdonsült anyukàk voltak,ott nem làtam paravànt...

2009. dec. 11. 12:01
 2/13 anonim ***** válasza:

Én is szégyellős voltam világ életemben...de hidd el mikor ott van a picurkád aki alkalmasint ordít az éhségtől, kisebb gondod is nagyobb lesz annál minthogy kint van e a cicid.

Én kettőt szültem, és egyik kórházban se bámult soha senki miközben szoptattam (márhogy a többi anyuka, mert mindenkinek volt elég baja :)) a csecsemős nővérek meg vagy le se ejtették a témát, vagy pedig kedvesen segítettek ha kellett.

Látogatók nálunk egyik kórházban se jöhettek be a gyerekágyas részlegre úgyhogy idegen férfiak előtt nem kellett szoptassunk.

Illetve még annyi h nem is biztos hogy sír a kicsid éhségében de mondjuk elkezd besárgulni akkor meg azért kell gyakran ébresztgetni, és szoptatni és hidd el örülni fogsz ha szépen ügyesen bekapja a cicit és sikerül belediktálni pár milit.

Tehát csak azt akarom mondani ezzel, hogy eltörpül más dolgok mellett.

2009. dec. 11. 12:04
 3/13 anonim ***** válasza:

Igaz, én egyedül voltam a szobában, de akkor eszembe sem jutott a szégyenlősség a nővérkék előtt. Elég sokat bénáztam az első napokban, csak az egyik mellemre sikerült magamtól ráraknom a babát, a másikra nem, ilyenkor mindig szóltam, hogy segítsenek. Jött a nővérke és bedugta a cicim a szájába 2 másodperc alatt, én meg csak még bénábbnak éreztem magam. :S De 1 hét alatt belejöttem. :) Hidd el, nem fognak téged nézni, talán még jó is, hogy lesz melletted valaki, aki talán tud segíteni, ha kérdésed van, pl. egy többedik babás anyuka! Én örültem, hogy tudok szoptatni és a babám is elfogadja, mivel sárga volt, így szinte állandóan etetnem kellett, ha ébren volt. Olyankor nem érdekelt, hogy ki, milyen családtag, ismerős van a szobában, csak az, hogy a babám egyen és mihamarabb megerősödjön! Egyébként meg nem sok minden látszik, ha szopik a baba, így nem kell magad zavartatnod. Én azóta már utcán, autóban, nyilvános helyen is szoptattam, próbáltam minél jobban takarni magunkat, de ha a babának ennie kellett, nem érdekelt, hogy hol vagyok. :)

Sok boldogságot a picurodhoz!

2009. dec. 11. 12:08
 4/13 A kérdező kommentje:

Én is nagyon sok boldogságot kívánok mindenkinek!:)

Megpróbálom leküzdeni ezt a gátlásosságot, de biztos nem lesz egyszerű.Nálam már ez fiatal lány koromban kialakult, miután elkezdett nőni a cicim.Sajnos nem szép formákkal áldott meg a természet, és annak idején sokat csúfoltak a fiú osztálytársaim, és persze a választott párom közül is volt aki vicces megjegyzésekkel illetett:)Azóta se tudok melltartó nélkül létezni, még a mostani párom előtt se vetkőzök szívesen...

Reménykedek, hogy akkor abba a helyzetbe tényleg ez lesz a legkisebb probléma,és sikerül legyőzni...

2009. dec. 11. 12:19
 5/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell gátlásosnak, szégyellősnek lenned!

ez egy természetes dolog, és valahol olvastam, hogy nem azt kell szégyellni, ha valaki szpotat, hanem ha valaki bámulja! :)

szóval le a gátlásokkal, és csak természetesen :)

2009. dec. 11. 12:23
 6/13 anonim ***** válasza:

A második vagyok újra :)ugyanígy vagyok mint te, én is még a férjem előtt se szívesen vetkőzök, (vetkőzTEM inkább). és mégis elmúlt a gátlásosság, mikor a kicsimet kell etetni!!! Egyszerüen nincs más választása az ember lányának, és pontosan tudja mindenki hogy nem direkt "mutogatom" magam, hanem másképp nem megy.

Amúgy nekem van 3 szoptatós pólóm, amiből szinte tényleg alig van kint a mell, ami meg kint van azt takarja a baba feje és szája miközben eszik.

2009. dec. 11. 12:47
 7/13 anonim ***** válasza:

Már terhes vagy egyébként, vagy csak úgy érdekel a téma?

Szoptatás alatt a mell megszűnik szexuális szimbólum lenni, és a formája, mérete is megváltozik, és a 9 hónap alatt a nő hozzállása is átalakul.

Engem csak az zavart kicsit, amikor a szomszéd ágy mellett öt férfi rokon tolongott majdnem a számban, és így szoptattam. De leküzdöttem.

Vigyél be szoptatós pólót vagy hálóinget, vagy egy pelussal is lazán el lehet takarni az eseményeket.

2009. dec. 11. 14:25
 8/13 anonim ***** válasza:

Én is rengeteg gátlással küzdök a melleim miatt, mert olyan kicsik :-(

Viszont amikor belövellt a tej, csak ámultam, el se akartam hinni, hogy amit a tükörben látok, azok én melleim:-)

Szóval addigra teljesen máshogy fognak kinézni a melleid (jobban), úgyhogy már emiatt sem kell aggódnod, amúgy meg tényleg ott teljesen más az ember hozzáállása ezekhez a dolgokhoz. Kár ezen előre aggodalmaskodni.

2009. dec. 11. 15:13
 9/13 A kérdező kommentje:

Hamarosan szülök:)

És az a durva, hogy nem a szülés miatt parázok, hanem emiatt...

Köszönöm a kedves szavakat lányok:)

2009. dec. 11. 15:25
 10/13 anonim ***** válasza:
ne izgulj,én is mindig szégyellős voltam.aztán a szobatársam megtanított,hogyan kell fejni.csak egy rövid ideig volt kellemetlen,de aztán nem foglalkoztam vele.
2009. dec. 11. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!