Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor marad abba a tejtermelés?

Mikor marad abba a tejtermelés?

Figyelt kérdés
Kislányom nem szopizik, fejnem kell neki az anyatejet, ami már nagyon kikészít! Leredukáltam a fejések számát napi háromra (reggel, délben, este), de kicsit sem csökken a tejmennyiség! Hivatalos tejleadó vagyok, mert annyi tejem van. Igazából egy "két lábon járó tejeszacskónak" érzem magam! Lánykám csodaszépen fejlődik és tudom, hogy az anyatej és legjobb neki..... de ott van a 2,5 éves kisfiam is, akire ma reggel is csúnyán rákiabáltam, miközben fejnem kellett. Utálom a testemet, utálom a fejést! Egyszerűen nem is értem a szervezetemet: nagyon sovány vagyok (49 kg), rengeteget idegeskedek, alig pihenek, alig iszok, már ritkán fejek és mégis dől belőlem a tej. Mikor lesz már vége?????

2013. jan. 23. 10:56
 1/4 anonim válasza:

Kedves anyuka!

Gondolom, mennyire fáradt és kimerült vagy :( Azt megkérdezhetem, a kislányodnál mi az ok, amiért nem tud szopizni? Mennyi idős? Az első babánál nem volt túltermelés? Orvosnál mikor voltál utoljára? A tejtúltermelésnek lehet oka hormonprobléma, korábban nem volt gondod a pajzsmirigyeddel? Ekkora szokott lenni a súlyod vagy fogytál mostanában skat? Fejed nem szokott fájni, nincs kettőslátásod? Érdemes lenne elmenni kivizsgáltatni magad, nem okozza-e pajzsmirigy túlműködés a tüneteket, esetleg prolaktin túltermelődés.

2013. jan. 23. 13:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi egyetlen választ! Úgy látom nem népszerű a kérdésem, hiszen általában az a probléma, hogy kevés az anyatej.....Én már nagyon szeretnék túl lenni ezen a fejős-tejtermelős időszakon. Teljesen beárnyékolja az életemet, és nem tudok kellően a gyerekeimre koncentrálni!
2013. jan. 23. 15:15
 3/4 anonim válasza:

Kedves kérdező!

NEm csodálom, hogy felőröl :( Igazából sok anyuka van, akinél a túl sok tej is nagy gondot jelent, nem vagy egyedül!!! És nagyon jó dolog, hogy a nehézségek ellenére anyatejjel táplálod a kislányod!!! Nem szedsz valamilyen gyógyszert, tejserkentő teát, ami okozhatna túltermelést? Valóban,a legjobb ingere a tejtermelésnek a minél gyakoribb és minél alaposabb "kiürítés". Amíg fejsz, addig lesz tej is. Ha ritkábban és egyre kevesebbet, akkor egy idő után kevesebb lesz. [link]

Itt találsz egy jó összefoglalást a túltermelésről, és a lehetsges megoldásokról.

Ha van kedved, beszélj egy ligás, vagy egy laktációs tanácsadóval (ibclc.hu). Az anyatej nagyon fontos, de az, hogy te testileg, lelkieg rendbenlegyél, az talán fontosabb!

Remélem, talász megoldást!!!

Petra

2013. jan. 24. 09:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom hány hónapos a kislányod, de mindenképp a te tejed a legjobb neki legalább 1 éves koráig, persze más ételek kiegészítéseként. Próbáld meg felvenni a kapcsolatot szopitanácsadóval esetleg személyesen is, hogy kislányod megtanítsátok szopizni, így megszabadulhatsz az állandó fejéstől. Ő bizti tud tanácsot adni arra is, hogy lehetne csökkenteni a tejet. A zsálya tea, és a hideg káposztalevél a melltartóba esetleg csökkentheti.
2013. jan. 27. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!