Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 14 hónapos kisfiamnál szeretné...

14 hónapos kisfiamnál szeretném csökkenteni a szoptatások számát. Hogy kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
Igazából már csak az elalvásokhoz kell neki meg az éjszakai ébredésnél.Nappal is kérné többször,de akkor el tudom terelni róla a figyelmét,de alvás előtt nagyon sír ha nem adom oda.Hogy altassam el cici nélkül?Van valakinek valami tapasztalata?Cumisüveget nem fogad el,a cumi kb.1 hónapja nem kell neki.Mit tegyek?
2009. aug. 29. 12:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Nálunk nehéz meló volt.Igaz nekem 20 hós volt a lányom, de ugyan ez volt itt is!Én egyszerűen leragasztottam, és nem adtam neki.Mikor kérte mutattam neki hogy le van ragasztva, és fáj!2 éjszakát együtt sírtunk végig, de 3.éjjel fel sem kelt! Hihetetlen volt a számomra is, hogy végre végig alussza az éjjszakát, és végre 2 év után én is!!Tudom kicsit drasztikus, de ha azt várod hogy magától leszokjon , soha nem jön el !Kitartás kell hozzá!Nekem elsőre nem volt, mert 15 hónaposan is megpróbáltuk, akkor nem ragasztottam, csak nem adtam neki, de mikor sírt megesett rajta a szívem, és úgy voltam vele, cicizzen ha akar, de rájöttem hogy butaságot csináltam, és néhány hónap múlva rávettem magam hogy végleg vége a cicizésnek!!

Sok sikert, és kitartást kívánok!

2009. aug. 29. 12:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Itt egy újabb hozzászóló aki nem tudja mi fán terem az elválasztás.Ha h...t csináltál a saját gyerekeddel legalább másnak ne reklámozd!!!

[link]

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint „a csecsemőknek kizárólagos szoptatásra van szükségük életük első 6 hónapjában ahhoz, hogy az optimális növekedést, fejlődést és egészséget elérjék. Ezután, ahhoz, hogy táplálkozási szükségleteik ki legyenek elégítve, a csecsemőknek megfelelő és biztonságos kiegészítő táplálékot kell kapniuk, miközben a szoptatás folytatódjon két éves korukig vagy azon is túl.”

A Háziorvosok Amerikai Szövetsége a szoptatás folytatását ajánlja az első életévben és hozzáteszi, hogy „az egy éven túli szoptatásnak figyelemreméltó haszna van az anya és a baba számára is, és emiatt mindaddig folytatódjon, amíg az mindkettejüknek kívánatos.” Azt is megjegyzik, hogy „amennyiben a gyermek két évnél fiatalabb az elválasztáskor, akkor fokozottabb kockázatnak van kitéve a különböző megbetegedések szempontjából.” (AAFP 2001)

Saját véleményem.

Az én fiam 18 hónapos és nem tervezem elválasztani.Jön az ősz a köhögős lázas betegségek ideje,jó hogyha a gyerek még szopik.

2009. aug. 30. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!