Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ilyen mellbimbóval hogy fog...

Ilyen mellbimbóval hogy fog menni?

Figyelt kérdés
Nyár elején fogok szülni, de nagyon aggaszt, hogy ezekkel a mellbimbókkal hogy fogok tudni szoptatni. Alapból nekem nincsenek kint a bimbók. Nem tudom másnál hogy van. Hideg hatására illetve izgalmi állapotban van kint csak ugye. Mi a teendő? Vegyek majd bimbó kiemelőt? Azt hogy kell használni? Vagy ez tök természetes? Nem tudom más nőknél hogy van mert nem láttam olyan sok mellett életemben :D Segítsetek!!!
2013. jan. 14. 02:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is lapos mellbimbóm volt, ráadásul nagy. Az első gyerekemnél nekem is a bimbóvédőd mondták a szülészeten, ami nagyon nem vált be és a védőnő, meg a gyerekorvos visítva vette el tőlem, hogy nagyon nem ajánlják. Eleinte egyszerűen jól "összefogtam" a bimbót és úgy tettem a szájához, ha már bekapja akkor simán ki fogja szívni, emelni, emiatt ne izgulj. Ahhoz képest, hogy először azt mondták, hogy ilyen cicivel nem fog most már több mint 6 év szoptatás van mögöttem, és még nincs vége:) (bár már nem bánnám) Kellemes mellékhatásként mára már magától is szépen áll a mellbimbóm:) Legalább az, ha a többi már leereszkedett az igénybevételtől:D
2013. jan. 14. 19:47
 12/18 anonim ***** válasza:

Hát én lassan 40 éves nő vagyok, de még mindig nem tiszta.:) A bimbóudvar és a mellbimbó az nem azonos?:-o

Nem az egészet kapja be a baba?:-o

2013. jan. 14. 20:33
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is így volt. Semmi gond nem lesz a szoptatással. Mikor a kórházban először behozták hozzám a picit, az egyik nővér jól leszólt, hogy ilyen mellekkel szoptatni... Hát, mondanom sem kell, nagyon rosszul esett és megijedtem, hogy majd nem tudom szoptatni a lányom. Bimbókiemelőre sincs szükség, ügyes lesz a kicsi és tudja mit kell csinálnia. Persze az első időkben még segítened kell beadni a szájába, mert még nem tudja hogyan kell. Ha így sem nagyon menne, akkor szerintem szopi előtt fejj ki egy kis tejet, mert a fejés is kiemeli.

2013. jan. 15. 09:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnos nekem is ilyen mellbimbóm van, 8 hetes a kislányom azóta szenvedés a szoptatás. Kinn élek Angliában, anyukám most tudott kijönni meglátogatni és segíteni, ahogy ránézett a mellbimbómra mondta, hogy ja lányom ne csodálkozz hogy fáj a szoptatás...Felhívtuk a nagynénét a ki 40 évig volt csecsemő gondozó és azonnal mondta hogy így látatlanba a bimbó kiemelőt tudja ajánlani vagy vannak spéci fogások amit egy jó csecsemős tudni fog. Hát itt sajnos az orvos meg se nézte a mellemet mikor mondtam neki hogy ömlik belőle a vér úgy kisebesedett...A másik a helyes mellre helyezés, amit nem lehet könyvekből vagy internetről olvasva megtanulni igenis az első pár ráhelyezésnél kell valaki aki segít. Nem egyszer írtam ide én is hogy mit tegyek, főleg xStefix válaszai segítettek, habár azt nem tudtam elhinni hogy ha rendesen bekapja a baba akkor egyáltalán nem fáj. viszont most anyukám segített mellre rakni és JÓ ÉRZÉS VOLT hogy szopott a gyerek. csak azért írtam le ezt mert mindenképp fontos hogy segítséget kérj, senki nem születik úgy hogy rögtön tud szoptatni magától minden segítség nélkül.
2013. jan. 15. 11:26
 15/18 xStefix ***** válasza:
100%

40-esnek: A bimbó az a "cső", ami kiemelkedik, a cici hegye. Az udvar pedig a körülötte lévő kerek rész, ami pirosas-rószaszínes. ;)

Akkor szopik egy baba hatékonyan, ha nemcsak a hegyet kapja be, hanem az udvart is, amennyire csak tudja. Ott vannak ugyanis az idegvégződések, illetve ott kezdődnek a tejcsatornák. Ahogy a baba szopik, vákuumot hoz létre a csatornák kezdeti szakaszában, ami szinte kiszívja a tejet a mell mélyebb rétegeiből.

2013. jan. 15. 19:23
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm minden hozzászólónak a hasznos válaszokat! Nagyon sokat segített! :)
2013. jan. 15. 23:25
 17/18 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyen a mellem, és elég kicsit emelkedik ki akkor is, amikor kiemelkedik... (mindemellett pedig hatalmasra nőttek az amúgy sem kicsi cicik... )

Az első babámat csak bimbóvédővel tudtam szoptatni, mert képtelen volt "beszívni" normálisan a cicit.

Kicsi szája volt, nem tudta a "környékét" is a szájába venni, hogy a bimbót bent tudja tartani.

Ezt csak onnan tudom, hogy a második babám nagyon ügyesen eltalálta a technikát, hogyan tudja ezt a minibimbót benn tartani szopi közben. Beszívja kb. egy centi sugarú körben a "környékét" is.

Neki egész más a szája is, a technikája is, simán megoldotta az első pillanattól.

Én is nagyon féltem, hogy hogyan fogom megoldani ezzel a mellbimbóval, de látod, mindkétszer sikerült.

Mindkét gyereket tudom szoptatni, az elsőt bimbóvédővel, a másodikat pedig most simán.

A babán nagyon sok múlik, de a csecsemősök biztos segítenek majd a kórházban, ha bármi gond van, nekem az elsőnél sok sikertelen mellre helyezés után ők ajánlották a bimbóvédőt (abból is a kisebbet), és így megoldódott a probléma.

Mondjuk a "divat" is változik, 4 év telt el az előző szülésem óta, és most meg már szidják a bimbóvédőt a kórházban, mikor mondtam, hogy az első gyerekemet fél évig tudtam annak a segítségével szoptatni ezekkel a lapos bimbókkal.

Nekem jó szolgálatot tett, akár szidják már, akár nem.

De legfontosabb először megpróbálni a helyes mellre helyezést, kérj majd segítséget a csecsemősöktől!

Ha valamiért nem megy, akkor lehet továbbgondolni, hogy mi legyen a megoldás.

Jó látni, hogy ennyire készülsz arra a kis manóra!

Nagyon jó anyuka leszel.

Boldog babavárást neked!

2013. jan. 17. 08:08
 18/18 xStefix ***** válasza:
100%

A védő is lehet hasznos segédeszköz, ahogy az előző anyuka is írta (sőt, én is használtam a lányommal), de való igaz, hogy nem szabad elmenni a "kockázatai" mellett sem. Úgyhogy érthető, ha a kórház ma már nem pártolja annyira, ez szakmailag mindenképp pozitív változás. :)

De mindenképp érdemes betartani a "sorrendet": ha gond lenne majd a cicivel, először inkább a szopipózzal, cicifogással próbálkozz, kedves Kérdező, és csak végső esetben a védővel. Ha pedig nem tudod, mikor melyik lenne a jobb, bátran keress meg egy szopis tanácsadót ezügyben!

2013. jan. 17. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!