Szoptatás alatt aerobikozhatok?
Olyan gyakorlatot ne nagyon végezz, ami a melled piszkálja, és ne legyen izomlázad, mert az megváltoztathatja a tej ízét.
Sokan azt mondják a zsírégetés teljesen tiltott szoptatás alatt, mert az "égéstermékek" átkerülnek az anyatejbe és mérgezik a babát. Nekem ez picit fura, én tornáztam.
Első, ezt Te tapasztalatból írod?
Kérdező, én heti három-négy alkalommal futok, egy-egy órát. A fiamat 20 hónapig szoptattam gond nélkül, a lányomat lassan egy éve. Nyugodtan tornázhatsz, akár ugrálhatsz is. Az hogy a tej íze megváltozik...Sok embert ismerek, aki sportolt szoptatás alatt, de ilyen problémája egyiknek sem volt.
Nyugodtan tornázzál, csak lassan fokozatosan kezdjél bele! Én is halottam olyat, hogy csökken a tej mennyisége a mozgástól, de ez egyáltalán nem általános, meg ha fokozatosan szoktatod hozzá a szervezetedet a sporthoz, semmi gond nem lesz!
Mégis mit írok tapasztalatból? Azt, hogy tornáztam, azt igen. A másik két mondatomból pedig egyértelműen kiderül, hogy nem :D
Kedves Kérdező: én kardioedzést végzek, heti háromszor-négyszer. 11 hónapja szoptatok :)
Én ps-sel tornázom, az egyik program a Get fit with MelB, itt van speckó "cél", a "keep up with children" :) Asszem ez magáért beszél, a másik program az EA Sports Active 2. Ezek azért jöttek be nekem, mert látom-érzékeli a rendszer, ha valamit nem jól csinálok. Sokan tornáznak otthon dvd-re és tönkreteszik magukat, mert nincs ott az edző, hogy szóljon, ha X gyakorlatot nem jól csinál.
De persze ha jártál már terembe igazi órára, akkor nagyjából tudod, hogy mit hogyan csinálj :)
Étkezz rendszeresen és változatosan, igyál sokat és tuti leszoptatod a terhesség alatt felmászott kilókat :)
Jó babázást :)
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!