Szoptatós anyukák! Így eszik a 2 és fél hetes kislányom! Ez baj? Jól csinálom? A többi lent!
Kb 3 óránként éhezik meg. Egy szopi alkalmával két mellből szoptatok, hagyom az egyiken, amit teljesen kiürít, kb 15-20 perc alatt és utána atteszem a másikra, abból addig hagyom enni, amíg el nem engedi. Ez kb 10 perc. És utána avval kezdem, amelyikkel abbahagytuk. 80-100 grammot eszik általában. De ma is ket egy szopi alkalmával csak az egyik mellekbol evett 50-60-at, és elaludt. Ilyenkor fel kene ebresztenem? Ez volt 7kor, azóta alszik. A másik melléklet nem kérte. Nem fog elapadni, ha néha kihagyja az egyiket? Van sok pisis-kakis pelus. 3100 grammal született, 12.23-an jöttünk haza a kórházból 3000 grammal. Ma 3470 grammot mertem. Ez jó súlygyarapodas? És a szoptatast jól csinálom? Nem gond, ha néha elalszik és csak az egyik mellekbol evett és kevesebbet mint szokott?
Egy kezdő anyuka
Nyugodtan hagyd igy, ha neki ennyi elég, akkor hiába ébresztgeted.
Mellesleg amikor nekem voltak kicsik a gyerekek, akkor egy alkalommal csak az egyik mellböl volt szokás szoptatni, nem mindkettöböl, és ennek ellenére nem apadt el a tej.
Minden tökéletes. Nem fog elapadni, ha igény szerint szoptatod. (És már most hízott annyit, amennyi egy hónapra is elég)
Szerintem tedd el a mérleget. Maximum hetente egyszer mérd meg, akkor nem idegeskedsz feleslegesen.
3. gyerekét szoptató anyuka
Jól csinálod, ügyes vagy! :)
4: Ezt meg mi alapján javasolta a védőnőd?? Merthogy pont úgy a jobb, ahogy a Kérdező csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!