Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan oldjam meg az esti...

Hogyan oldjam meg az esti ordítós etetést?

Figyelt kérdés
Szeretnék tanácsot kérni mindenkitől akinek volt hasonló esete. Már lassan 1.5 hónapja az esti etetések rémálommá váltak(fiam 2 hónapos elmúlt), én már annyira kivagyok idegileg hogy 2 napja hirtelen nagyon kevés lett a tejem. Érdekes a napközbeni etetések csodásan lezajlanak, pocifájós a babám, látom amikor a hirtelen meginduló tejtől sír este, de most mivel nem jön erősen a tej és nem is hallom morogni a hasát, biztos hogy nem az a baj, mert ha felveszem elhallgat. 70 után elkezd üvölteni, de aludni sem akar, most is itt nyöszörög, az apja próbálja megnyugtatni, de enni sem akar, és aludni sem. Már idegességemben hangosabban rászóltam a gyerekre, hogy fejezze be, elvesztem a fejem, teljes tehetetlenségben érzem magam. Nyúzom magam mindennel, hogy több tejem legyen, napközben nem igazán tudok pihenni, mert sok teendő van, este és éjjel pedig a baba miatt nem tudok pihenni, nemegyszer köztünk aludt, mert annyira nem bírtunk vele, ilyenkor nyögdécsel, forgolódik, dobálja magát, lényegében semmit nem alszom....ez lenne a kulcsa a tejtermelésnek gondolom, pihenés nélkül semmit nem érnek a csodaszerek. Legszívesebben kifutnék a világból, rengeteget olvasok az oldalon praktikákat, nekünk se az etetésnél, se a pocifájásra, se az altatásnál semmi nem válik be. Etetésnél is többet böfiztetek mnt amennyit eszik, teljes elkeseredésben vagyok és rettegek, hogy elmegy a tejem...innen vissza lehet fordítani még a folyamatot, és újra beindítani a tejtermelést?
2013. jan. 5. 21:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Nekünk is ugyan ez volt .És még most is sajnos nincs más megoldás meg kell nyugtatni és újra próbálkozni az etetéssel.Nekünk fürdés után kezdte 7 óra és hajnali kettőig képes volt ordítani.2 hónaposan bevezetem neki az almát és elmúlt a hasfájás. lassan 5 hónapos .Napközben el van de este ordít szerintem a foga jön lassan úgy hogy most az zavar be.Nálunk is apa a soros most mert én sem birom.
2013. jan. 5. 21:47
 2/12 Jégtánc ***** válasza:
Nem tudok sajna segíteni,csak azt tudom mondani hogy a nappali teendők megvárnak.Ne akarj mindenben megfelelni.Aranyszabály:Ha a gyermek alszik,abban a pillanatban mindent el kell dobni,és pihenni kell.Most a pihenés a legfontosabb ,hogy te is kiegyensúlyozott legyél.A mosogatás,mosás,takarítás,főzés megvár hidd el.Kérd meg a férjed hogy segítsen,vagy akár egy nagyon jó barátnődet,rokont esetleg.Pihenj sokat amikor van rá lehetőség,igyál sok folyadékot,egyél rendesen. Kitartás
2013. jan. 5. 21:48
 3/12 anonim ***** válasza:
Elsö voltam Na hát én sem takaritok se nem mosok az meg vár én akor alszom amikor ö is.
2013. jan. 5. 21:50
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ha nagyon ordít próbáld csak pótlásnak a tápszert nekem ez bevált .
2013. jan. 5. 22:07
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Tápszer+colief=nyugodt éjszaka, kiegyensúlyozott baba,mama és papa.
2013. jan. 5. 22:16
 6/12 A kérdező kommentje:
Bőven volt eddig tejem, ott áll halomba a mélyhűtőben, egy hónapja azt hallgatom, hogy túletetem anyatejjel a gyereket, miért kellene tápszerezni? Gondolom ez egy átmeneti állapot a kialvatlanság miatt, és a gyerek akkor is üvöltött, amikor ömlött a tejem
2013. jan. 5. 22:28
 7/12 anonim ***** válasza:
nem eszel esetleg olyasmit ami ezt okozhatja? vagy szedsz valami vitamint, vasat? A vastól fájhat a hasuk, kaja fronton meg érdemes írni hogy mikor pontosan mit eszel-iszol, és próbálni rájönni hogy mi a közös a rosszabb napokon. Nálam most derült ki hogy ha zsírosat eszek, azt nem bírja a kisfiam, de sose jöttem volna rá ha nem írnám. Azt nem mondják sehol hogy a zsíros hús is lehet gond...
2013. jan. 5. 23:48
 8/12 anonim ***** válasza:

Csak este kiabál?

Mert akkor az szerintem kólika, ami nem szervi eredetű, hanem idegrendszeri éretlenség, a napi élmények feldolgozása és a környezeti stressz okozza.

Napközben tényleg pihenj, mikor a Kicsi alszik, mert a feszültséged átragad rá és a stresszhormonok átjutnak a tejbe is. Én szedtem omega hármat és magnéziumot kalciummal amíg el nem múlt a baby blues. Segített!

Repülőzést próbáltátok? Alkarra fektetni hason a babát és lóbálni :) És szerintem még nyugodtan alhat Veled, ha az megnyugtatja.

2013. jan. 6. 01:15
 9/12 xStefix ***** válasza:

Pótlást kap(ott) rendszeresebben? Ha igen, miből?

Játszócumi?

Bimbóvédő?

Hol alszik éjszaka (ha nem köztetek)?

Fejni szoktál?

Sok a tejed, vagy csak erősebben jön?

De ezen kívül is le kéne írnod, hogy zajlik egy napotok szoptatás szempontjából. Nem egészen látom, hogy pontosan mi az ok...

2013. jan. 6. 23:07
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem, pótlás nincs, szopizik a babám. Ha épp nem köztünk alszik, akkor egy másik szobában a helyén a kiságyban. Úgy néz ki a nap, hogy reggel mielőtt apa dolgozni megy, peluscsere, áthozza a mi ágyunkban, szopi, utána nem alszik, hanem nézelődik, nevetgél...ha ásítozik, elaltatom(egyedül nem tud elaludni, vagy elsimogatom a mi ágyunkban, vagy elringatom és beteszem a kiságyba)...és utána 3 óránként kel, eszik, van amikor rögtön szopi közben elalszik, és van amikor nem egyből, hanem utána egy, msfél órával. Este fürcsi apával 3an, midenkinek megvan a maga feladata, mindig ugyanaz, utána félhomályban tv nélkül a mi szobánkban kezdődik a szopi...és vele az üvöltés...semelyik másik etetés nem zajlik így...és este ha esetleg nem evés közben sír mint pl tegnap, akkor utána elalszik egy fél órára, és akkor kezdi el, tegnap 11ig műsorozott, ezalatt 7szer akartuk lerakni a kiságyába, mikor úgy láttuk aludt, mindannyiszor megébredt, behoztuk magunkhoz, de még így is nehezen a,ludt el, és megint végig nyögte az éjszakát...gondolom a pocakja, de ez már nem normális hogy aludni sem tud napokon át, mert működnek a belei ha sokat eszik, ha normál adagot...leizzad mire elalszik, napközben is lerakom a kiságyba, max1, jobb esetben másfél órát alszik, és nyögdécselésre és pukizásra kelünk..olyan mintha ennek a pocakfájásnak meg szélgörcsnek sose lenne vége
2013. jan. 7. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!