Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy csinálnátok az etetést...

Hogy csinálnátok az etetést ebben az esetben?

Figyelt kérdés

1 évesem 8-8:30 fele kel. ilyenkor 9 fele reggelizik. az egyik variáció szerint ezután: 11 fele gyümi, nem sokkal utána alvás. 13-14 fele ebéd, 17ó uzsi, 19:30 vacsi.

A másik féle képpen így néz ki: 9ó reggeli, tízórai kimarad!, 12ó ebéd (alvás) 16ó uzsonna, 19:30 vacsi

2012. jún. 3. 20:23
 1/6 anonim ***** válasza:

13 hónapos kisfiammal így csináljuk:

5 - kor felébred meginni a tápszerét (250 ml), és egyből vissza is alszik úgy 8-8:30 - ig, 9 körül reggeli 1 szelet kenyér felvágottal, 11:30 - 12 körül ebéd, utána alvás, 1,5 - 2 óra, 15:30 - 16 óra körül uzsira gyümölcs, 18:30 vacsi kenyér felvágottal, 19:45 fürdés, utána 300 ml tápszer, és alvás.

2012. jún. 3. 20:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Nálunk nagyjából úgy van, ahogy az első variáció nálatok, alvás után ebédel.

Csak ő még szopik, 10 körül kap gyümit, alvás előtt szopik, majd alszik, és ebéd. Ez azért is jó egyenlőre mert alvás előtt már nagyon fáradt, és így meg ráadásul tuti elkészül az ebéd, amíg alszik.:)

2012. jún. 3. 21:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Én nagyon örülök a kérdésednek, de mielőtt megírom, miért, megkérdezném, hogy mi a dilemmád oka? Hogy mikor aludjon? Vagy esetleg nem éhezik meg, ha ennyi étkezés van?

Az én egyévesemmel hasonló a gondom. Így eszik: 5-kor szopik, 8-kor reggeli (kalács vagy kifli), 10-kor gyümölcs, 13-tól alvás, 15 (!) ebéd főzelék és husi, 17-kor uzsi joghurt, 19-kor vacsi tejpép, és 20-kor cicin alszik el.

Nálunk az a gond, hogy ilyen gyakori étkezések miatt nem éhezik meg, délután három előtt egyáltalén nem ebédel, akkor se sokat, ha reggelizik szépen, már a tízórai gyümi sem kell. (Pedih reggel-délután lent vagyunk a játszón, szóval van friss levegő, mozgás...)Én úgy érzem, hogy túl gyakori az étkezés, és hajlok az általad leírt 2. variációra, tehát kihagyni a tízórait, délben ebéd és UTÁNA alvás, csak azt nem tudom, mikor adjak gyülölcsöt? Arra gondolok, hogy bevezetem reggelire a műzlit péksüti helyett, abba lehet gyümölcsöt tenni, meg a délutáni joghurtba is.

Bocs, ha hosszú voltam, csak olyan hasonlónak tűnik a probléma... de lehet, h. tévedek.

Mire jutottál?

2012. jún. 3. 21:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ez annyira gyerek-függő. Van olyan baba, aki bármit is csinálsz nem eszik egyszerre sokat, neki nyilván az első variáció, a többszöri étkezés a jobb, de van, amelyik rengeteget eszik egyszerre, és nincs igénye sok étkezésre. Ismerd meg a gyerkőcödet, neki melyik a jobb..

A fiam többször eszik keveset, a lányom egyszerre többet...

2012. jún. 4. 06:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi a második verzió szerint csináljuk. Az én babáim (13 hónaposak) egyszerre sokat esznek, így nálunk nincsen tízórai. 8- kor van reggeli, 12- kor ebéd( utána alvás), 4- kor uzsonna, 7-kor fürdés, aztán vacsora.
2012. jún. 4. 10:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! próbáltam így -is , úgy-is, de elfogadja az ételt mindenhogy. :)) az alvása az fix, azon nem változtatok (nem is szeretnék, Ő tudja mikor álmos) csak ha későn ebédel, úgy elcsúszik a nap szerintem! de nem baj, csak olyan fura hogy 2 fele ebédel, olyan mint ha tényleg sok lenne az étkezés ez miatt. ennyi mindössze amiért feltettem a kérdést, hogy ki hogy csinálja, de látom nagyon vegyes! :)
2012. jún. 4. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!