Mit csinálnátok a helyemben egy olyan 14 hós babával, aki folyton megsérül? Hogyan védhetném meg?
Nagyon eleven, játékos és hirtelen. Ma hajnalban a falat fejelte le. Rendszeresen esik, a rácson végignyal, rohangál megcsúszik, hátraesik. Egyszer egy kis asztalról is leesett. Mindent a szájába vesz. Állandóan őrzöm, és mégis. A veszélytelen tárgyakból is veszélyest csinál valahogy. Tegnap ott ültem vele a babakarámjában, és játszottunk, hát nekifutott hassal a térdemnek. Nem győzök aggódni, tiszta ideg vagyok, és nem tudom 24 órán keresztül őrizni.
2 naponta mehetnénk kivizsgálásra a kórházba ,hogy nem ütötte -e meg nagyon magát, de ezt mégsem lehet, mert az is káros, egyszer már végigcsináltuk.
Lenyugtatni sem akarom szerekkel.
Ebben az időszakban ez aránylag normálisnak mondható. nekem a lányom állandóan elesett, pl. a fogára, de úgy hogy el is mozdult, ömlött a vér, felszakadt a szája, nagyon gáz volt.
Utána fejreesett 2x egymás után, majd nekiesett az utcán egy irtó vékony vasszegélynek(csatornafedél kiállt), majdnem a szemét vitte ki:-(( Ezek voltak a leggázabb esései, de minden áldott nap volt vmi, már majd megőrültem. Most 20 hós, és relativ biztonsággal megy már, megnyugodtam, meg vhogy hozzáedződtem ezekhez a dolgokhoz, már a mozdulatból látom, hogy mit akar csinálni, és meg tudom előzni. nekünk is kell hogy alakuljon ez, hogy ösztönös legyen...
Sztem nincs gond a gyerkőcöddel, de ha Te úgy érzed túlzás amik történnek, akkor egy neurológushoz vidd el, mert lehet vmi olyan probléma van...de remélem nem..:-)
A lányom is ilyen, még a saját lábában is elesik, mert 3 felé indulna el egyszerre. :)
Én is szoktam gondolkozni, hogy vajon minden rendben van-e a látásával? De sokat javult az utóbbi pár hétben, szóval szerintem ő szimplán ilyen kis ügyetlen. Tegnap pl elég meredek lejtőn mentünk lefelé, természetesen kb 6x elesett. Mert rohant, mert neki sietnie kell.
Annyit megér a dolog, hogy megemlíted a gyerekorvosnak.
Inkább vidd el, aztán nyugodj meg, hogy semmi baja, minthogy valami kis baj rejtve maradjon. Nekem a 2. fiam balesetes, csak leste, hogy te jó ég, mi lesz vele, a nagy nem ilyen volt, ő is esett persze párszor, de nem sérült meg komolyabban.
A kicsi most mozgásfejlesztésre jár, mert nagyon figyelmetlen, általános fejlesztést kap, ránézésre semmi baja, szerintem nem árt neki és ingyen is van, védőnő ajánlotta. Egyébként ebben az életkorban valamennyire természetes, hogy vigyázni kell rájuk, mert minden fel akarnak fedezni, de ha sokallod a balesetet, akkor inkább vizsgáltasd meg.
Ami a térlátást illeti, nekem pl későn vették észre, hogy gond van. Már iskolás voltam, amikor kiderült, hogy az egyik szememmel szinte semmit sem látok. 11 dioptria volt az eltérés! Nem szűrtek ilyesmit akkoriban, és nem lehetett észrevenni, mert a másik szememmel tökéletesen, élesen láttam. Csak éppen a mai napig nekimegyek néha dolgoknak (előfordulnak kék-zöld foltok rajtam), olyan esetlennek érzem magam néha, és pl amikor leteszem a poharat az asztalra, van hogy nagyot koppan, mert úgy láttam, még messzebb van az asztal...
Gyerekként inkább arra emlékszem, hogy levertem dolgokat, elvétettem a távolságokat, de mondom semmi különösebb nem volt, egyszerűen kicsit esetlennek, szórakozottnak tűntem. Olvasni is szépen megtanultam, stb, mai napig jól látok, de ugye csak egy szemmel.
Egy szemészeti vizsgálat tehát szerintem sem árthat, bár valószínűbb, hogy inkább csak koordinálatlan még a picúrod mozgása, gyakorlással ez változik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!