Anyucik! Ilyen helyzetben ti mit csinálnátok?
A kislányom 19 hónapos és az unokatestvére bántja,ha találkozunk velük.
A kisfiú 4 éves és nagyon rossz(ritkán mondok ilyet gyerekre,de ő tényleg rossz).Az anyja már rá sem szól,mikor kérdezem,hogy miért,akkor azt mondja,hogy azért,mert úgysem hallgat rá a gyerek,felesleges vele veszekedni.De néha elszakad az anyukánál a cérna és olyankor megüti a kisfiút.
Nem akarok beleszólni a dolgukba,tényleg magánügy,de a fiú bántja a lányomat,ha mi is ott vagyunk mamáéknál.
Elveszi a játékait és addig nem adja neki vissza,amíg el nem kezd sírni,de akkor is inkább hozzávágja.Ráugrik,ellöki,rálép a kezére...
A lányom most már le sem száll az ölemből a nagyiéknál,ha a kisfiú is ott van.
Nem tudom,hogy mit csináljak.Szerintem nem az én dolgom megnevelni a kisfiút,de azért ez már tényleg zavaró.
Az anyukája is ott van,látja,hogy mit csinál a fia,de semmi reakció nem szokott lenni a részéről.
Ti mit csinálnátok?
szerintem te nem sok mindent tudsz csinálni. Max, h figyelsz a kislányodra, hogy nehogy "játékból", vagy a rossz viselkedése miatt a kissrác jobban rácsapjon v fellökje.
Ez az anyja dolga lenne, hogy valamit kitaláljon, valamiért ilyen agresszív lett a gyerek, nem hiszem, h a ráordítás v az ütés megoldás lenne. Mivel nem is reagál már semmit, szerintem a gyerek úgy veszi, h nem rossz amit csinál, így ezért csinálja.
Ha szólsz, biztos te leszel a rossz vagy a nagyokos, szóval nem egyszerű.
Hát, leginkább semmit, sajnos. AMit az első írt.
Szomorú, hogy ilyen van.
Te testvéred gyereke, vagy a férjed testvéréé?
A "nagyi", melyik szülők anyukája?
Mert szerintem ez sem mindegy abból a szempontból, hogy kinek kellene valamit lépni...
Már elmagyaráztam párszor a kisfiúnak,hogy nem szabad bántani a kisebbeket,főleg nem a lányokat,mert ez fáj nekik és szomorúak lesznek.Erre az anyukája közölte velem,hogy én csak ne neveljem az ő gyerekét,foglalkozzak a sajátommal,ő sem neveli az enyémet...
Hát akkor azt mondtam,hogy oké,nem mondok a gyerekének semmit.
A mamával is közölte már az anyuka,hogy "inkább játsszon a gyerekkel és ne nevelje".A párom anyukája pedig inkább nem megy bele a vitákba,de azért rászól a fiúra,ha nagyon durvul meg felveszi a picit,ha én nem éppen nem vagyok ott.
A nagyi attól fél,hogyha mégsem úgy megy valami,ahogy az anyuka akarja,akkor eltiltja a kisfiút tőlük(sajnos már volt ilyenre példa és akkor ha az utcán találkoztak,akkor a kisfiúnak azt sem engedte meg,hogy odamenjen a nagyszüleihez,hogy megöleljék őt).
A párom testvérének a gyereke és a nagyi pedig a párom anyukája.
Jól gondoltam.
Sajnos a párodnak kellene ezt rendezni, szólni a tesókának, hogy nincs rendben, ahogy a lányotokkal bánik.
És ha nem megy, akkor ki kell vonulni ebből a helyzetből.
Mamát meghívod magatokhoz, vagy olyankor mentek el hozzá, amikor a sógornőd/sógorod-ék nincsenek ott.
Ennyit lehet tenni, mert beleszólni valóban nem szerencsés, más gyerekének a nevelésébe, ha nem kér tanácsot kifejezetten az illető...
Én rászólnék a kisfiúra, finoman. Hogy ne bántsd őt, mert még kicsi és fáj neki, te mit szólnál ha neked lépne a kezedre egy nagyobb ember?
Ha nem fogja fel, megint. Ha megint nem fogja fel, akkor nem mennék velük egyszerre sehova, amíg a gyerek ilyen neveletlen.
Én is rendbe raknám a kisfiút, majd utána az anyját is, ha ezt számon kéri rajtam. Nincsen joga a te lányodat bántani, nem kell ezt eltűrni. Nem a kisfiú hibája, anyuka nagyon sérült lehet pszichésen...
Én megmondanám az anyjának, hogy nagyon helytelennek találod, amit csinál, otthon úg nevel, ahogy akar, de ha a lányodat bántani fogja a fia, akkor bizony te közbe fogsz avatkozni. Választás elé állítanám. Vagy ő rendezi le e kisfiút, vagy te. De a helyzet nem fog szó nélkül maradni, sajnálod..!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!