Anyucik! Ilyen helyzetben ti mit csinálnátok?
A kislányom 19 hónapos és az unokatestvére bántja,ha találkozunk velük.
A kisfiú 4 éves és nagyon rossz(ritkán mondok ilyet gyerekre,de ő tényleg rossz).Az anyja már rá sem szól,mikor kérdezem,hogy miért,akkor azt mondja,hogy azért,mert úgysem hallgat rá a gyerek,felesleges vele veszekedni.De néha elszakad az anyukánál a cérna és olyankor megüti a kisfiút.
Nem akarok beleszólni a dolgukba,tényleg magánügy,de a fiú bántja a lányomat,ha mi is ott vagyunk mamáéknál.
Elveszi a játékait és addig nem adja neki vissza,amíg el nem kezd sírni,de akkor is inkább hozzávágja.Ráugrik,ellöki,rálép a kezére...
A lányom most már le sem száll az ölemből a nagyiéknál,ha a kisfiú is ott van.
Nem tudom,hogy mit csináljak.Szerintem nem az én dolgom megnevelni a kisfiút,de azért ez már tényleg zavaró.
Az anyukája is ott van,látja,hogy mit csinál a fia,de semmi reakció nem szokott lenni a részéről.
Ti mit csinálnátok?
Szia!
Nekem a kistesóm ilyen "rossz" (anyukám szerint eleven:)) úgyhogy tudom miről beszélsz. :) Bár Ő azért ilyen kis féltékeny típus, mert nagyon kései gyerek és felnőttek között van folyton és mindig a középpontban kell, hogy legyen. Ha ez nem így van, akkor eléri. :) Sokszor emelt már kezet a kislányomra, még megütni sosem ütötte, de ha a szüleim inkább a lányommal foglalkoznak, féltékeny lesz és próbál valami olyat csinálni amivel magára vonja a figyelmet. Dobálózik, vagy ütögeti a szüleimet, a játékokat elszedi a kislányomtól ... stb. Viszont a szüleim rászólnak, sosem volt ebből gond, ennek így kell lennie!! Fordított esetben én is rászólnék a lányomra! Felháborító, hogy a Párod testvére egyszerűen megtiltja, hogy rászólj a fiúra, amikor ő bántja a kislányodat ... Én biztos nem hagynám ezt. Ha úgy lenne, össze is vesznék vele, de ez nem normális dolog, hogy ő megveri a kislányotokat és nem szólhatsz rá. Jogod és egyben kötelességed megvédeni a gyermekedet, ennek nyugodtan tegyél eleget, ne érdekeljen mit mond az anyja. Olyan nincs, hogy ő nem tudja és nem is akarja megnevelni a fiát a társaságban. Neki ugyanúgy kötelessége ez ... Vagy akkor Ő ne menjen oda amíg nem fogja fel, hogy Neki mik a kötelességei meg, hogy a dolgok nem egészen úgy működnek ahogyan azt Ő elképzeli. Nehogy már még Te érezd magad kellemetlenül. :) Állj csak ki magadért és a gyermekedért, ha ebből családi balhé lesz, az nem a Te hibád lesz! Te csak azt tennéd ami helyes azért, hogy a gyerekedet ne bántsák! Nagyon igazságtalan ahogy a sógornőd elvárja, hogy tűrd a fia viselkedését. (Szerintem.)
Én rá szólnék a kisfiúra,persze nem kiabálnék vele csak megmondanám neki,hogy ne bántsa a kissebbet!ha Anyukának ez n em tetszik akkor neki is megmondanám,hogy akkor szóljon rá ő a fiára mert te nem fogod eltűrni,hogy a lányodat bántsák!
Jajj Istenem...nem is értem az ilyennek minek gyerek!Nevelni szép szóval nem tud de ütni gen,hát...no comment!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!