Ti hogy csináltok/csinálnátok tápszerből tejbegrízt pontosítva így tápigrízt?
Jó sűrűre főzös a búzadarát vízzel, majd készítessz tápszert ahogy szoktál és azzal hígítod a megfelelő állagúra.
Tápszerben ne főzd a darát, mert pocsék íze lesz és a vitamintartalma is elmegy.
Moira, én vagyok az Tim86 :D:D köszikeee! Megyek is csinálok!
Utolsónak: Semmi baj :D Amúgy azért akarok ezt csinálni mert nem akarja tejpépet, akármilyen finom gyümölcsöt kavarok bele! De ahogy Moira receptje szól az jónak tűnik :)
Én úgy csinálom,hogy sima vízbe főzöm a grízt,olyan sűrűre ahogy szeretném,és mikor kihűlt,teszek bele 2 mérőkanál tápszert.Azért nem az elkészített tápszerrel hígítom,mert akkor nagyon víz ízű lesz.
Zabpehelyből is csinálok,azt jobb szereti a babám:ugyanúgy vízben megfőzöm a zabpehelyt,hagyom kihűlni,majd keverek hozzá tápszert és az egészet botmixerrel átturmixolom.Ha kb.2 percig turmixolja az ember,nagyon finom krémes lesz az egész-szerintem pont olyan lesz,mint a bolti tejpép.
A főző vízbe kevesebb kell a grízből és a zabpehelyből is,mert ahogy hűl,még szív magába folyadékot,besűrűsödik.
Ez is jó ötlet, amit az utolsó ír!
Tim, a te babádnak hogy ízlett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!