Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt vki rajtam kivul, aki...

Van itt vki rajtam kivul, aki epilepsziás és igy vállalt babát? Hogy oldjátok meg az etetést? Szoptatsz, v tápszer?

Figyelt kérdés
2012. szept. 8. 10:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Jelentkezem :)

2 babám van, az egyiket 32, a másikat 36 évesen szültem. Az 1. terhességem alatt 5 rohamom volt, a 2. alatt 3.

Lamotrigin hatóanyagú gyógyszert szedek.

Szoptatok. Az első 7 hónapos koráig anyatejes volt, és 26 hónapos koráig szopott. A második 3,5 hónapos, kizárólag anyatejes.

Az 1. szülés természetesnek indult (én voltam a hülye, én akartam), de rohamaim voltak vajúdás alatt, így sürgősségi császár lett belőle. A második már progi volt, nem volt semmi gond.

Folyamatosan mérni kell a gyógyszerszintet a terhesség alatt. Sajnos nekem csak az utolsó trimeszterben mérték a második gyereknél, és a béka feneke alatt volt. Duplájára emelték a gyógyszerem, utána nem volt rohamom.

Kérdezz nyugodtan bármit!

2012. szept. 8. 12:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Még valami. A régi "nagykönyvekben" azt tanítják, hogy epilepsziásnak tilos szoptatni a gyerekét. Ezt nekem a kórházban egy vén nődoki mondta, akiről csak rosszat mesél az, akinek nem volt problémamentes a szülése.

Az én neurológusom egy "kicsit" jobban ért hozzá, és ő azt mondta, hogy kifejezetten kell szoptatni, mivel a terhesség alatt a baba úgyis kap a gyógyszerből, nem ajánlatos azonnal leállni vele úgy, hogy nem szoptatsz. Szép lassan kell a cicizésről leszoktatni, hogy a gyógyszerről is lassan szokjon le. Sajnos még most is találtam olyan oldalt a neten, amely azt hangoztatja, hogy tilos a szoptatás...

2012. szept. 8. 13:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Koszi a vàlaszt. durva lehetett,h terhesség alatt tobb rohamod volt :(( nekem szerencsére nem volt rosszullétem terhesség alatt,viszont én nem szoptatok,ugyanis nàlam az alvàskimaradàs okoz rohamot. igy az én babàm tàpszeres,a kezdektol fogva,igy a férjem betudja vàllalni az éjszakai etetéseket. 3hetes volt a babàm (multhéten) mikor az éjjel 3oràs etetésnél rohamom volt :(( annyi idom volt,h letettem a bébit magam mellé a kanapéra,kiàltottam a férjemnek,h jojjon és ennyi,filmszakadàs.... azota ugy félek,mi lett volna,ha leejtem,v elesek vele?? sose bocsàjtanàm meg magamnak,ha kàrt okoznék benne !! ez az eset ota,a férjem nem engedi,h felkeljek az éjjeli etetéshez,hanem mindet o csinàlja,szoval ezért nem szoptatok. Amugy te nem félsz,h mi lesz a gyerekeiddel,ha netàn rohamod van??
2012. szept. 8. 21:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia! Jelentkeznék, bár nekem már 20 hós a lányom. Szoptatni szerettem volna, de nem sikerült. Tápszeres lett.

Nekem a kezelőorvosom mondta, hogy nagyon fontos lenne neki az anyatej a gyógyszer miatt. Egyébként előadáson épp azt mondták, hogy nem szabad... Szerencsére nem volt rohamom a terhesség alatt, de szülés után olyan stresszben voltam, hogy majdnem kiesett a kicsi a kezemből...

2012. szept. 10. 01:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Ja, én Lamictal-t szedtem a terhesség alatt. Most Levilt kapok.

Mivel az utolsó időben nagyon vizesedtem, befektettek 2 héttel a kiírt időpont előtt, majd ( nem tágultam, stb.) toxémia miatt 1 nap túlhordás után megcsászároztak. ( addigra annyira bedagadt a lábam, hogy alig tudtam elvánszorogni visgálatra), így a doki nem húzta tovább..

2012. szept. 10. 01:28
 6/6 Kata-Kata ***** válasza:

Én 51 éves vagyok, 13 éves korom óta epilepsziás! Akkor még olyan gyógyszert szedtem Diphedan-t, ami fejlődési rendellenességet okozhatott volna. A terhességem alatt és azóta is Tegretort szedek! Egészséges fiam született, epidurális érzéstelenítés mellet, hüvelyi úton! Csak hogy a gyógyszer ami a szervezetében volt, olyan mértékben tette aluszékonnyá, hogy még enni sem ébredt fel! Ugyan ez volt, a helyzet a szoptatással is!

Tehát nem szoptathattam, de anyatejen, nevelkedett, csak nem az enyémen. Amint kiürült a szervezetéből, a gyógyszer olyan lett mint bármelyik egészséges csecsemő! Nekem szerencsére a gyógyszerek mellett nem voltak rohamaim, így ez nem okozott nehézségeket! Fontos az állandó kontroll, de megéri így is gyereket vállalni!

2012. szept. 11. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!