Túl önző lennék ha elhagynánk a szopizást? Ne ítéljetek el kérlek, véleményeket várnék! Köszönöm.
Második kisfiam szoptatom, sajnos már nincs sok tejem, reggel és este szopizik még, de már pótolni kell mindig tápszerrel, 7 hónapos. Ami még a gondom, hogy rengeteg plusz kg van rajtam, ami nagyon zavar, és emiatt nem szívesen megyek sehová, illetve ha megyek is csak szabadidőruhában tudok menni. Szeretnék fogyózni és sportolni, de nem merek szoptatás mellett. Nyárra büszkén szeretnék sétálni a fiaimmal. (Sportolni már próbáltam korábban de akkor el sem fogadja a cicit.) Nem tudom mit csináljak, lelkiismeret furdalásom lesz ha elveszem tőle azt a pár csepp jót, viszont akkor is ha majd a nyáron ki sem mozdulunk az udvarról mert én szégyenlem a testem.
Mit csináljak???
Köszönöm a válaszaitokat!
Egyenlőre marad a köztes megoldás, nagyon lassan és fokozatosan kezdek mozogni, és marad a szopi is ameddig kell neki. Bízok benne, hogy már nem fogja elutasítani ha elkezdek mozogni.
Utolsó igen nagy hülyeséget írt..Figyelj a környezetemben sok barátnőmnek tápszeres a babája, beszélgetek velük, hogy mi újság, állandóan beteg a gyerekük, hol ez hol az, de mindig van szegénykéknek valami bajuk. És érdekes, hogy az én-és a másik barátnőm anyatejes barátjának eddig (8hó-10hó) semmi baja nem volt. Az anyatej a legjobb, nem elixír persze, de akkor ez véletlen lenne?
Szerinted biztos..szerintem meg a legjobb, amit kaphat a baba, és megvédi sokmindentől.
Az egészség-betegség kérdésköre nagyon sokrétű. Mindig is voltak olyan gyerekek, akik szoptatás mellett is gyakran voltak betegek, és olyanok is, akik tápszeresként voltak makkegészségesek. De ez még nem azt jelenti, hogy az anyatej kevésbé értékes, vagy hogy a tápszer olyan jó lenne. A nagy átlag még mindig azt mutatja, hogy az anyatejes táplálás a jobb. Illetve az a jó, az a norma.
Viszont az TÉNY, hogy a tápszer sose fog annyit "tudni", mint az anyatej (a szoptatásról nem beszélve). Ez már akkor egyértelmű, ha megnézzük a kettő összetételét. Aki mást mond, az nem mond igazat.
13-as, azért a te és a barátnőid eseteit ne vedd már hiteles orvosi kutatási eredménynek...
Az én babám születése óta tápszeres, most 10 hónapos, még soha nem volt beteg. A barátnőm másfél éves babája anyetejes, még mindig szopik, kb 10-szer szúrták már fel a fülét, és minimum kéthetente náthás, de voltak már ügyeleten lázgörcs miatt is. Ha a te logikád alapján gondolkodnék, akkor azt mondanám, hogy biztos az anyatej betegítette meg :)
Javaslom a sok zöldséget (rengeteg saláta) és némi hús (grill, sült)fogyasztását, maximalizált 200g szénhidrátbevitellel, rengeteg víz fogyasztással, mértékletes sporttal, napi 5-6 étkezéssel.
Baromira macerás, de lefogyaszt.
És maradhat mellette a szopi, mert nem romlik az anyatej minősége.
A szénhidrát a kulcs. Fontos, de ne legyen sok belőle! Elhagyni sem szabad!!! Nehogy belekezdj most atkins diétába :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!