Leírom egy napunkat és véleményeket várok, hogyan kéne csinálnom?
6 óra: szopizott, nem mértem, jól lakott, visszaaludt,
50ml-t még leszívtam mellszívóval
9 óra: nem hajlandó szopizni, 180ml tápszer, 80ml-t leszívtam
12 óra: 30ml szopi nagy szenvedve, 120 ml tápszer, 50ml-t leszívtam
15 óra : 60ml szopi, 80ml anyatej üvegből (korábban lefejt), erre még 30ml tápszert követelt, és össz-vissz 10ml-t tudtam leszívni
18.30: 10ml szopi 20perc alatt, nagy szenvedve, közben többször nyugtatgattam, aztán 140ml anyatej üvegből, leszívni semmit nem tudtam
21 óra: ordít, nem hajlandó kiszopizni azt a keveset sem, így hát 110ml tápszer, és nagy nehezen 40ml-t még ki tudtam préselni fél óra alatt a két melleből.
hajnalban 4 órakor meg tudtam szoptatni, ilyenkor nem mérem éjjel, hogy aludjon vissza, nem bolygatom.
természetesen a szopik mindig két mellből vannak.
nem telik fel így rendesen a mellem.
ez így szörnyű, az egész napom az etetés körül forog, egy csomó időm elmegy fejéssel.
ha nem szívok és nem próbálok szoptatni napközben, csak tápszerrel megetetem, akkor estére szépen feltelik a mellem és nyugodtam tudok szoptatni.egyszer már így volt. legalább egy meghitt szoptatásunk megmaradna.... vagy rosszul gondolom? mert így elég össze-vissza megy a dolog.
talán kicsit jobban érezném magam, ha két szoptatásunk megmaradna, az esti elalvás előtt és még egy napközben, kb. a 9-10órás etetés, mert akkorra telne fel a mellem rendesen. és olyankor rendesen szopizik is a mnókám és nem abból állna egy etetés,hogy 3x üvőlt és nyugtatom meg, mire enni kap rendesen. ha beállnánk két szopira és közben nem bántanám a mellem, hogy jól tele legyen, akkor elapadna a tejem teljesen? még ennyi sem lenne, mint most? vagy lehet, hogy arra a két étkezésre megmaradna elegendő tejcsi és akár fél éves koráig tudnám így szoptatni?
ennyi inger hatására mennyi idő után kellene javulni a helyzetnek? én nem javulás, inkább romlást vettem észre. már többször kell tápszerrel pótolnom.
nem tudok így elindulni semerre, pedig rengeteg elintéznivalóm lenne. a gyerek teljesen felborult, mert minden etetésnél "szivatva van".
segítsetek, légyszives, teljesen tanácstalan vagyok.
most 3 hónapos, másfél héttel ezelőttig csak anyatejes volt. egyszerűen úgy tűnik hoába minden tejszaporító módszer.
Ha szoptatni szeretnéd, minél többször tedd cicire, mert rá fog tekjesen szokni az üvegre, azért nem kell megdolozni:-((
Azért mert nem fezül a cicid, még ugyanúgy van benne tej. A babasokal többet tud kiszívni, mint te fejni.
Miből gondoltad/od, hogy kevés a tejed és pótolni kell?
Menyit hízott eddig?
Próbáld meg közvetlenül a reggeli, napközbeni ébredések után szopiztatni, amikor még teljesen kába, hátha rákap. Hajnalban azért tudod eteni, mert még szinte alszik.Ne adj neki tápszert, hiszen ahogy az utólag lefejt mennyiséget látom lenne tejed elég. Lehet hogy lusti szopizni, kényelmesebb neki a cumisüveg.Tej nem csak akkor van, ha feszesnek érzed a melled.
Nappal is feltelne a melled, ha többször cicire raknád, minnél többet szív, annál több termelődik.
Az elejétől kezdve így ment a szopi, vagy csak mostanában?
Egyébként az én babám is hasonlóan viselkedett ennyi idősen, cumisüvegből viszont bármit megevett volna, tehát nem a tejjel volt a gond.
csak most. múlt szombat óta kap tápszert kiegészítésként, előtte 1 héttel kezdődtek a "megmagyarázhatatlan" sírások. ő addig 2,5-3 óránként evett, nem volt semmi gondunk.
akkor kezdődött, hogy nyugtalan lett szopi közben, már a 2 órát is alig bírta ki, aztán napok alatt eljutottunk odáig, hogy már éjjel-nappal óránként cicizett és ordított előtte-közben és utána is! egyszerűen nem lakott jól. nem volt elégedett egy pillanatra sem.
akkor kezdtem el mérni megint, mint az elején.
hogy pótolom, így most megint 3 óránként jelentkezik enni és tud megint nyugodtan pihenni.
ha jól értelmezem, akkor mondjuk a következő etetéstől próbáljam meg csak cicire tenni, és ne pótoljak. aztán ha megint éhes, megint cicire tenni.
és akkor is ha csak 30-40ml-t tud szopni? egy baba, akinek 150ml az egyszeri adagja, hogy éli ezt meg? sose lakik jól. meddg kell így kitartanom, hogy üvölt??mikorra várjak eredményt? jelenleg fele annyi a tejem, ha összeadom a nap végén, mint amennyit megeszik.
ha elutasítja a szopást, mert kevés van a cicimben, mit tegyek? nyugtassam meg és tegyem vissza? meddig lesz kevés benne?
Ha ugy gondolod hogy potlasra van szukseg adjal neki de ne cumisuvegbol,sajnos nagyon sok babat megzavar.
Ha ilyen sok tapszeres kiegeszitest kap a babad nem lehet egyik naprol a masikra megvonni tole a tapszert.Legalabb 1-2 het mire le tudod tenni.
Vajon mi akozhatta hogy elkezdett apadni a tejed?Tortent valami,stresszes vagy stb?
Ha a cumisuveggel nem alsz le egyre kevesebbet akar majd szopizni.
Nekem ilyen korban 1,5 orankent szopitak a gyerekeim nappal,ejjel 1x,2x,keltek.
2 dolog: fejlődési ugrás és közben megjött, ami miatt még a meglévő mennyiség csökkent. a kettő együt szerintem sok volt.
nagyon szereték újra csak szoptatni!!!!!!!!!!!!!!!!
elrontottam...
egyáltalán ne mellszívózzak? csak igény szerint szooptassak?
régen mi is cak 1x keltünk éjjel szopizni... persze, mióta kiegészítek tápszerrel, azóta megint 1x kelünk. cssak az a kritikus hét volt nagy káosz, amíg rájöttem, miért sír...
képes éhenhalni a babám, annyira sír, 11.30kor csak megszoptattam, 100ml-t ki is szívott, de többet nem, pedig lett volna elég neki benne, mégis sírással végződött a szopi. aztán nagy nehezen megnyugodott, próbálgattam visszatenni, nem sikerült, amint közelítettem üvöltött. a végéért nem volt hajlandó megdolgozni. nem adtam pótlást. aztán elaludt és sírva ébredt.... esélyem sem volt megszoptatni, csak hergelte magát, megnyugtatni sem bírtam,fél óra kínlódás után kapott üvegből kaját...tápszert, mert fejt tejem nem volt. hát most jól érzi magát.
mit tegyek???? ha sírva ébred, hogyan próbáljam szoptatni???? ez egy rémálom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ez már veszett fejsze nyele????????????????????
rákapott az üvegre és ennyi volt???????????????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!