Leírom egy napunkat és véleményeket várok, hogyan kéne csinálnom?
6 óra: szopizott, nem mértem, jól lakott, visszaaludt,
50ml-t még leszívtam mellszívóval
9 óra: nem hajlandó szopizni, 180ml tápszer, 80ml-t leszívtam
12 óra: 30ml szopi nagy szenvedve, 120 ml tápszer, 50ml-t leszívtam
15 óra : 60ml szopi, 80ml anyatej üvegből (korábban lefejt), erre még 30ml tápszert követelt, és össz-vissz 10ml-t tudtam leszívni
18.30: 10ml szopi 20perc alatt, nagy szenvedve, közben többször nyugtatgattam, aztán 140ml anyatej üvegből, leszívni semmit nem tudtam
21 óra: ordít, nem hajlandó kiszopizni azt a keveset sem, így hát 110ml tápszer, és nagy nehezen 40ml-t még ki tudtam préselni fél óra alatt a két melleből.
hajnalban 4 órakor meg tudtam szoptatni, ilyenkor nem mérem éjjel, hogy aludjon vissza, nem bolygatom.
természetesen a szopik mindig két mellből vannak.
nem telik fel így rendesen a mellem.
ez így szörnyű, az egész napom az etetés körül forog, egy csomó időm elmegy fejéssel.
ha nem szívok és nem próbálok szoptatni napközben, csak tápszerrel megetetem, akkor estére szépen feltelik a mellem és nyugodtam tudok szoptatni.egyszer már így volt. legalább egy meghitt szoptatásunk megmaradna.... vagy rosszul gondolom? mert így elég össze-vissza megy a dolog.
talán kicsit jobban érezném magam, ha két szoptatásunk megmaradna, az esti elalvás előtt és még egy napközben, kb. a 9-10órás etetés, mert akkorra telne fel a mellem rendesen. és olyankor rendesen szopizik is a mnókám és nem abból állna egy etetés,hogy 3x üvőlt és nyugtatom meg, mire enni kap rendesen. ha beállnánk két szopira és közben nem bántanám a mellem, hogy jól tele legyen, akkor elapadna a tejem teljesen? még ennyi sem lenne, mint most? vagy lehet, hogy arra a két étkezésre megmaradna elegendő tejcsi és akár fél éves koráig tudnám így szoptatni?
ennyi inger hatására mennyi idő után kellene javulni a helyzetnek? én nem javulás, inkább romlást vettem észre. már többször kell tápszerrel pótolnom.
nem tudok így elindulni semerre, pedig rengeteg elintéznivalóm lenne. a gyerek teljesen felborult, mert minden etetésnél "szivatva van".
segítsetek, légyszives, teljesen tanácstalan vagyok.
most 3 hónapos, másfél héttel ezelőttig csak anyatejes volt. egyszerűen úgy tűnik hoába minden tejszaporító módszer.
először is leszögezném, hogy én abszolút szoptatáspárti vagyok. múlt héten volt a lányom 6 hónapos, szerdán kezdtük el a kóstolgatást almával, addig se teát, se vizet, se tápszert nem kapott, ill. nem fogadott el, igaz most az alma se lett a kedvenc:(
én a helyedben maradnék a napi 2 szoptatásnál, a többi étkezésre kapjon tápszert. fontos az anyatej, de azért annyira nem, hogy miatta napokat ordítson végig. ha úgy érzed, nem termelődik több tej, hiába fejsz, szoptatsz, iszol, szedsz mindenféle tejserkentőt, akkor hagyd a fenébe és inkább legyen egy kiegyensúlyozott, jól fejlődő, nyugodt félig tápis babád, mint egy frusztrált, üvöltő csak anyatejes. az se segít a tejtermelésen, hogy egész nap ezen görcsölsz és hallgatod a síró gyereket, csak még jobban idegesíted magad. edig is megadtad neki a legtöbbet, ezután is megkapja ami kell neki, ha csak napi 2x is kap anyatejet. nem fog összedőlni a világ, sok gyerek felnőtt már csak tápszeren is!
jó egészséget kívánok nektek!
Ne vard meg mig teljesen felebred,amikor latod hogy kezd mocorogni akkor probald mellretenni.Ne akkor kezd a szoptatast amikor mar nagyon ehes,hanem hamarabb,igy nyugodtabb lesz es nem fogja behergelni magat.
Ha mindenkepp szukseg van potlasra ne add cumisuvegbol mert teljesen el fogja hagyni a szopizast.Probalhatod poharbol,aminek kicsit kifele hajlik a szele,nem kell ontened a szajaba,epp csak hozzaerjan a tejcsi a szajahoz,majd o belefeyteli a sajat tempojaba,persze ezt is gyakorolni kell,tehet ne akkor probald itatni amikor mar nagyon ehes.
A kovetkezo napokban akkor szoptasd amikor felalomba van.Ilyenkor konnyebben elfogadjak a cicit.A potlast lehet adni valami ujjetetovel is de en ezt nem ismerem,gyogyszertarba megkerdezheted.Lenyeg meg hogy semmi sincs veszve.Ha tudod mindig potlas elott szoptass.
Az is lehet hogy cumizavaros lett a babad ilyenkor nem tud hatekonyan szopizni a cicibol mert mas teknikaval kell,segithet a nyelvtorna
"Az egyik, amit ki lehetne próbálni, az a nyelvtorna. A saját, nagyon rövidre vágott körmű, tiszta mutatóujjaddal simítsd körbe a baba száját. Amikor kinyitja, akkor dugd be az ujjadat ujjbeggyel fölfelé úgy, hogy a kemény- és a lágyszájpad találkozásáig érjen be, ez a szopizás reflexpontja (saját szájadban előtte kitapinthatod, hogy az hol van, milyen - és vigyázni kell, mert a babánál már közel van hozzá az öklenedezés reflexpontja is). Hagyd, hogy így szopizza kicsit az ujjadat, és figyeld meg, hogy mit csinál a nyelvével: körülöleli vályúszerűen az ujjadat? ki van nyújtva annyira, hogy alul túlér az íny vonalán? nem púposítja föl?Utána fordítsd meg az ujjad, hogy az ujjbegy legyen a nyelvecskéje felé, és próbáld finoman lefelé nyomni picit a nyelvét. hagyd, hogy így is szopizza kis ideig, aztán húzd ki az ujjad, és próbáld meg mellretenni.Kipróbálhatsz különféle testhelyzeteket is, pl. jó lehet a kereszttartás vagy a hónaljtartás.A másik, amire érdemes figyelni, az a sok-sok-sok testkontaktus, ezen belül is a közvetlen bőrkontaktus, ha van rá lehetőségetek.A pohárból itatás jó módszer, ha nagyon nem szopik a babád. Ilyenkor érdemes egy picit függőlegesebben tartani a babádat, mint amikor szopik, és akár bele lehet bugyolálni egy kis textilpelenkaba..
".A cumisüveg kiiktatása valószínűleg segíthetne a problémán. Pohárból remekül tudnak inni az újszülöttek is már, noha igaz, hogy egy kicsit más technika szükséges hozzá, mint a nagyobb gyerek itatásához. Érdemes a babát kicsit függőlegesebben tartani, és a kicsit megdöntött poharat csak az alsó ajkához kell érinteni. Ő erre kinyújtja a nyelvét, és szopó mozgással kiszopogatja a pohárból a folyadákot. Ha megpróbáljuk "megitatni" a babát, akkor tényleg az történik, hogy a nyelvkilökő reflex aktiválódik, és a fele a baba nyakában fog kikötni."
Ne keseredj most el, ezen a nehez szakaszon is tul lesztek,fel a fejjel pozitiv gondolkodas!
3 gyerekes pocakos anyuka.
NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM POCAKOS 3 GYEREKES ANYUKA!!!!!!!!!
azóta összeszedtem magam, és úgy döntöttem, nem adok több cumisüveget! időben, még mielőtt nagyon éhes lett volna, próbáltam szoptatni és sikerrel jártam, kicsit volt persze kínlódás, de nem vészes. ölben nem szopik, ha közelítem üvölt, de az ágyon fekve oldalt csak összejön. de teljesen elégedett vagyok már ezzel is!!! még csak fél napja próbálom, majd írok néhány nap múlva, hogyan állunk!!!!!
persze a többieknek is köszönöm a válaszokat, mindegyikből tudtam hasznos dolgokat meríteni!!
Nagyon orulok hogy kezd alkulni a dolog.Szoval a lenyeg hogy ne parazz be.Lehet hogy lesznek meg nehezsegek (azok valahogy mindig jonnek)de gondolj mindig arra hogy meg tudod oldani.
Varom a fejlemenyeket.
Udv:3 gyerekes pocakos.
Sok sikert a babádhoz! Nekem is 3hós a babám és szerencsére eddig ő rendben szopizik.Igaz ő cumisüvegből még a tejet se fogadja el! Ő csak a kórházban kapott 2napig tápit. De csak a kis súlya miatt hogy nehogy sokat fogyjon!
Ha gondolod beszélhetünk MSN-en (pl).
MAjd egy másik kérdésbe leirom én is a napunkat. Habár én mindig mérem,mert engem megnyugtat.
igen, emlékszem hogy én is milyen büszke voltam, hogy semmit nem fogadott el cumisüvegből, így le tudtam rázni a mamákat, hogy nincs teáztatás! :-)
újra el szeretném ezt érni! :-) és el is fogjuk!! :-)
köszönöm a bíztatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!