Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit kell csinálnom hogy ne...

Mit kell csinálnom hogy ne gyulladjon be a mellem?

Figyelt kérdés
4hónapos fiam egyre kevesebbet akar szopizni,ez megy már 2hete sajnos,mára ott tartunk,hogy cicinként 2-3perc,és nem kell neki...az lenne a kérdésem,hogy mit csináljak ilyenkor hogy ha nem szivja ki,és ne gyulladjon be?Mert van tejem,csak neki nem kell.Fejni nemtudok,csak pár cseppet,úgyhogy elrakni sem tudok.Ilyen esetben hogy csináljam hogy ne is csomósodjon,ne gyulladjon be,meg ne legyen több tejem sem?Mindenféleképpen begyullad a mell ha nem fejik le?Mert ha fejik,akkor meg több lesz nem?Remélem azért még szopizik,de ha esetleg végleg nem kéne neki,akkor érdekelne amiket kérdeztem.
2010. nov. 15. 19:41
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
HA fejéskor sem jön több tej, akkor valószinüleg leáll a tejtermelésed, és a kicsi is azért nem szopik, mert nincs mit. Ebben az esetben ben fog begyulladni a melled sem, mert csak akkor szokott, ha SOK tejed van, és MÉGSEM szopik a baba. Ha igy van, akkor nem kell semmit csinálnod, nem lesz baja a mellednek.
2010. nov. 15. 19:55
 2/10 A kérdező kommentje:
de van tejem,csak ő nem szopizza ki,csak addig,még jön belőle.Mikor már kicsit megkell dolgozni érte,akkor nem érdekli,és inkább nem szopizik,hanem ordit,igy kénytelen vagyok neki tápszert adni....fejni születésétől kezdve nemtudok,mindig csak max 20-30ml-t tudok,1-szer tudtam 60ml-t,amikor oltást kapott,és kimaradt 3szopi...úgyhogy 100%hogy van tejem,mert van hogy 200felett szopik,ha nem lenne,nemtudna ennyit.Akkor majd ha végképp nemfogadná el,fejnem kell?Nem lesz több tejem akkor?
2010. nov. 15. 20:07
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem cumizavaros a babád. Keress szoptatási tanácsadót, aki segíti visszaszoktatni a babát a mellre.

Addig is, ha pótolni kell, ne cumival, hanem pohárból/kanállal add neki a pótlást.

2010. nov. 15. 20:22
 4/10 A kérdező kommentje:
biztos nem cumizavaros,mivel születésétől kezdve iszik cumisüvegből,és sose volt gond.Kanalat-poharat utálja,na meg még ezekből odadok neki kb 150 ml-t,eljön a következő etetés....pedig 3-4óránként eszik.
2010. nov. 15. 21:48
 5/10 anonim ***** válasza:

A babád ordít mellen és utána a cumisüvegből elfogadja a tápszert? Én azt hittem, hogy ez cumizavar. Esetleg sztrájk.

Ezt olvasd el: [link]

És keress szoptatási tanácsadót, ők tudnak neked segíteni ha cumizavar, ha nem. [link]

2010. nov. 16. 02:03
 6/10 anonim ***** válasza:

Jól értem, hogy a babád tápszert eszik miközben neked tele a cicid tejjel?! Valamit nagyon nem jól csinálsz.

Hogy és miért került elő a tápszer?

2010. nov. 16. 13:56
 7/10 A kérdező kommentje:
a tápszer azért került elő,mert 1hétig bent feküdtem vele a kórházba,ahol a rengeteg idegeskedéstől apadni kezdett a tejem,igy már ott 2mellből kellett szoptatnom,hogy annyit egyen,mint 1-ből,mert előtte csak 1-ből evett,következő etetésnél pedig a másikból....igy itthon kezdtem neki kipótolni,mivel 1óra alatt 30-40ml-et evett,és azt hittem,meg a gyerekorvos is azt mondta,nincs tejem....de kiderült hogy van,mert vol párszor hogy 20 perc alatt 200felett is evett,úgyhogy nem az volt a baj,vagyis a kórházba lehet kicsit kevesebb lett,de itthon már szerintem nem,és azóta ezt csinálja,hogy eszik mindkét mellből összesen 10percig kb,és aztán nekiáll üvölteni....és persze alig eszik.de cumisüveget születése óta használunk,és sose volt baj,ezért nemhiszem hogy cumizavar lenne.
2010. nov. 17. 12:18
 8/10 xStefix ***** válasza:
52%

De ez cumizavarnak tűnik akkor is, sajnos. :(

Az, hogy csak most jön ki, nem jelent semmit. Ez még nem sztrájk, tehát még épp elfogadja a babád a mellet, de már nagyon is megtanulta, hogy ha tartósan sír, megkapja üvegből is. Szóval ha továbbra is ez megy, szépen lassan leszokhat...

Egyébként van egy olyan gyanúm, hogy a kórházi pótlás is felesleges volt. Semmi gond nincs azzal, ha 2 mellből szoptatsz, de sajnos ezt már megint nem tudták az eüsök. Elképzelhető, hogy nem kellett volna táphoz nyúlni és akkor esetleg ilyen gond sem lenne. :(

Amit tenni tudsz: ha biztosan van elég tejed, akkor AZONNAL hagyd el a tápszert és csak szoptass. Amior csak nyekken, mellre tenni és bíztatni, minél tovább/többet szopjon. Ez nem kínzás, de máshogyan nem fog sikerülni, muszáj lenne erőltetni. Ha közben feladod és újra üveget adsz neki, az addigi eredményeket teszed semmissé.

Ha ezt teszed, fejésre sem lesz szükséged valószínűleg.

Viszont ha elkezdesz fejni és továbbra is üvegezel, szinte biztosan üveges anyatejes babát csinálsz a gyerkőcödből... Szóval a te döntéseden is múlik.

2010. nov. 17. 15:34
 9/10 xStefix ***** válasza:

Arról nem beszélve, hogy pont ennyi idősen van egy olyan fejlődési korszak, amikor általában minden baba rövideket szopik és gyakran (vagy pl. újra ébred éjjel), mert elkezdődik az aktív fogzás és/vagy elkezd érdeklődni a külvilág iránt, felfedez és egyszerűen nincs elég ideje szopizni.

Ezek teljesen normális jelenségek és semmi különöset nem kívánnak az anyától - azt leszámítva, hogy továbbra is igény szerint szoptasson. Ergó, ha a baba most így szeretné, akkor így.

Lehet, hogy ez is belejátszik a babád viselkedésébe.

2010. nov. 17. 15:38
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy "öregszik" a babád, úgy okosodik és már rájött, hogy ha cici után sír, akkor könnyebben kajcsihoz jut, mintha dolgoznia kellene még a cicin. Így van bújás is anyához+ kaja+ erőlködni sem kell érte. Ha lenne egy csikecomb a konyhapulton, akkor én is bolond lennék felmászni a szekrény tetejére egy másik combért :)

Én is rögtön abbahagynám a tápszert, tudom, hogy ez ilyenkor már állati nehéz, de nincs más választásod. Tedd rá mindkét cicire (akár vissza is az elsőre, váltogatva egy szoptatáson belül), amint lehet rögtön tedd mellre megint minél hamarabb. Menni fog!

(a kórházi személyzetnek pedig én is csak gratulálni tudok...)

2010. nov. 17. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!