Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Túl önző lennék ha elhagynánk...

Túl önző lennék ha elhagynánk a szopizást? Ne ítéljetek el kérlek, véleményeket várnék! Köszönöm.

Figyelt kérdés

Második kisfiam szoptatom, sajnos már nincs sok tejem, reggel és este szopizik még, de már pótolni kell mindig tápszerrel, 7 hónapos. Ami még a gondom, hogy rengeteg plusz kg van rajtam, ami nagyon zavar, és emiatt nem szívesen megyek sehová, illetve ha megyek is csak szabadidőruhában tudok menni. Szeretnék fogyózni és sportolni, de nem merek szoptatás mellett. Nyárra büszkén szeretnék sétálni a fiaimmal. (Sportolni már próbáltam korábban de akkor el sem fogadja a cicit.) Nem tudom mit csináljak, lelkiismeret furdalásom lesz ha elveszem tőle azt a pár csepp jót, viszont akkor is ha majd a nyáron ki sem mozdulunk az udvarról mert én szégyenlem a testem.

Mit csináljak???

2012. dec. 30. 14:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kezdhetsz mozogni, és közben szoptass, amíg még van tej. Ha teljesen elfogy, nem baj, hiszen már 7 hónapos a gyerkőc. Ami meg a külsődet illeti, nem kell szégyellni. Ha a szabadidőruha helyett egy bő ruhát veszel fel (nyáron), mindjárt jobban fogsz kinézni. Aztán majd lassan eltűnteted a felesleges kilókat, ha gondolod.
2012. dec. 30. 14:33
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az segített, amikor emésztési problémák miatt el kellett hagynom az összes tésztafélét és tejterméket az étrendemből. Ettem édeset és zsírosat is, nem sportoltam és mégis nagyon gyorsan lefogytam és szoptatással sem volt gondom.
2012. dec. 30. 14:34
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is úgy sikerült megszabadulnom a plusz kilóktól, hogy szépen lassan elkezdtem kevesebbet enni.Nem lett kevesebb tejem, viszont szépen lefogytam extra sport nélkül.

De végülis, ha úgyis kap tápszert,akkor akár el is választhatod.

Szerintem ezt a döntést csakis neked kell meghozni, mert itt mindenki mást fog írni...

2012. dec. 30. 14:47
 4/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Nem eszem sokat, sőt mindenki csodálkozott most ünnepek alatt is hogy mennyivel beérem, nálam ezek hormonális dolgok lehetnek, mert az első kisfiamat 9 hós koráig tudtam szoptatni, addig meg sem mozdult a mérleg, és ahogy ő hagyta el egyik-napról a másikra, rögtön elkezdtek lejönni a kilók. Nála könnyebb dolgom volt, mert ő döntött úgy nem kell neki a cici.:(

2012. dec. 30. 15:00
 5/19 anonim ***** válasza:
18%
Ne haragudj, rajtam is vannak kilók (7 és fél hós a baba) és hidd el engem is baromira zavar, és alig eszem, de hiába, de nekem eszem ágában sincs elvenni tőle magam miatt a cicit, nekem Ő az első!! És Neked? Azért szülted, hogy megadj neki minden jót, az anyatej is közé tartozik, Ne vedd el tőle!
2012. dec. 30. 15:25
 6/19 anonim ***** válasza:
megkérdezhetem mennyi plusszod van? mennyit szeretnél leadni?
2012. dec. 30. 16:25
 7/19 A kérdező kommentje:
15-17kg plussz van rajtam:(
2012. dec. 30. 17:42
 8/19 anonim ***** válasza:
53%
Mivel már tápszerezed, azt tudom mondani, hogy igen, önző lennél. Bizony vannak abban a kevésben is fontos anyagok a babád számára. Nekem 6 hónapos lesz a fiam, csak anyatejes, 8 kg plusz van rajtam, de jelenleg, ahogy korábban is írta valaki, most nem ez a legfontosabb. Így is lehet valaki vonzó és ápolt. Szerintem ennyi szopi mellett nyugodtan tornázhatsz, a lényeg, hogy ne legyen izomlázad, mert akkor megváltozik a tej íze. Változtass az étrendeden.
2012. dec. 30. 18:07
 9/19 anonim ***** válasza:
51%

nem, nem vagy onzo. Igenis fontos hogy milyen a te lelkiallapotod. Az enyem most 3 hetes, max 6 honapig akarom szoptatni, ugy mint az elso lanyomat. Kulfoldon elek, nem "divat" a szoptatas, szinte mar szegyellnem kellene.

6 honap szoptatas utan az elso gyerekkel elkezdtek a kilok leugrani rolam, 1 honap alatt lefogytam

2012. dec. 30. 19:30
 10/19 xStefix ***** válasza:
58%
Nem lennél az, de ezzel a könnyebbik, elsősorban számodra kedvezőbb megoldást választanád. Egyetértek a többséggel, én is két legyet próbálnék meg ütni egy csapásra, amennyire sikerül. Hidd el, hogy meg lehet oldani, csak elhatározás kérdése! És akkor nem lenne a plusz lelkiismeretfurdalás sem...
2012. dec. 30. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!