Szoptatás alatt tényleg nem lehet az anyukának tejet fogyasztania?
Úgy hallottam,hogy szoptatás alatt nem lehet inni tejet az anyukának,mert a laktóz átkerül az anyatejbe,és így alakul ki a babáknál a laktóz érzékenység,és allergiásak lesznek a tejre.Ez tényleg igaz??Kefírtől,joghurtól,tejföltől(tejtermékektől) nem alakulhat ki laktóz érzékenység??Azt eheti az anyuka??
Egy első babás kíváncsi kismama :)
ez igy nem igaz.nem ettol alakul ki.igyàl meg egy pohàr tejet,ha nem lesz semmi baja/hasfàjàs stb/akkor semmi gond.
/èn reggelire tejet iszok,eddig nem volt semmi baj,de vannnak èrzèkenyebb babàk.
Értem.
Hát még nem tudom kipróbálni,mert még a pocimban van :) Az a baj velem,hogy én imádom a tejet,napi 1 litert meg bírom inni amióta terhes vagyok.Hát majd akkor nem iszok meg ennyit,amikor kibújik :) Bár az még kicsit odébb van,mert még csak 21+4 hetes vagyok :)
Ah annyi tév hit van a tej fogyasztásról hogy csak na. Olvass róla kicsit.
Pöttyös szinte minden újszülött lesz az elsö 3 hónapban, ez a fehérje kicsapódás, mindegy mit kap a gyerek anyatej vagy tápszer, nekem az elsö tápszeres volt második anyatejes és mindegyiknek egyformán voltak a pöttyei.
Ha a pöttyök késöbb is jönnek vagy túl extrémek akkor lehet megnézni hogy az anya túl sok tejfehérjét fogyaszt és ez üti ki továbbra is a gyereket, de ezt az elsö 3 hónapban nem nézik mert akkor normális.
laktózérzékenység egy anyagcserezavar miatt jön létre, és akkor anyatejet sem ihat a kicsi, hanem speciális tápszer kell neki. szóval, az már a legelején, az első két hétben kiderül, ha laktózérzékeny, és ez nem attól függ, hogy iszol-e tejet vagy sem. De egy éves kora előtt tényleg nem ihat pasztörizált tehén tejet, mert allergiás reakciót válthat ki (tejallergia ami nem azonos a laktózérzékenységgel), és az nem jó ám! :D
Én is több liter tejet megittam egy pár nap alatt, amíg pocakos voltam, ez mióta megszületett a babám, lecsökkent kb napi egy bögre kakaóra, meg ami tejfölt beleteszek az ételekbe (3 naponta egy joghurt és ennyi). Valahogy nem kívánom. De annál jobban kívánom a narancsot, úgyhogy annyi baj legyen, legalább nincs hasmenésem a kettőtől... :D
szintén első babás kismama
Értem.
Én még elég tapasztalatlan vagyok ezen a téren,mivel első baba lesz,és a családi környezetemben sosem volt kisbaba,szóval azt is a saját babámon fogom megtanulni,hogy hogyan kell egyáltalán megfogni anélkül,hogy összetörném :))
Köszönöm a segítséget. :) Szóval akkor az anyuka ihat tejet meg ehet tejterméket de csak mértékkel.És ha kiütéses is lesz nem kell rögtön beparáznom.Azt tudom,hogy a baba 1 éves koráig nem szabad tejet adni neki neki.
És tej termékeken kívűl pl ihatok sima vizet attól is lesz tejem??Vagy ahhoz,hogy sok tejem legyen ahhoz sok tejet kell innom,sok tejterméket kell ennem??Vagy a víztől,gyümölcs levektől,teától is lehet sok teje az anyukának?A lényeg az,hogy sok folyadékot fogyasszon az anyuka?Az lényegtelen,hogy mit iszik??
Nem a tejtől lesz sok tejed. A gyakori, igény szerinti mellre tételtől. Napi 2-3 liter folyadék bőven elég: mentes víz, szopis tea, gyümölcslevek a cukor miatt módjával.
Nekünk nincs szerencsénk, diétáznom kell,mert 4 hónapos korában durva ekcéma jött ki a kisfiamon :( a tejtermékek megvonásával kezdtük, de nem változott a helyzet: semmi szója, csokoládé, mogyorós cuccot nem ehetek egyenlőre. Most szteroidos krémtől elmúlt, sok mindenen változtattunk: klórszűrő, mosódió, nem használok öblítőt és mindent vasalok, javul, de nem lehet tudni, mitől van. Ezt azért írtam, mert a pöttyöket is komolyan kell venni, mert nálunk is így kezdődött. Szóval én csak rizstejet fogyasztok. Lehet, hogy ritka eset a miénk, de van ilyen. Azt javasolják, ha nincs a babánál probléma akkor fél liternek megfelelő tejterméket lehet naponta fogyasztani.
6 hónapos Manó anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!