Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Éjjel miért nem termelődik...

Éjjel miért nem termelődik annyira a tejem?

Figyelt kérdés

2. baba,2,5 hetes.Elsőnél az volt, hogyha éjjel egy hosszabbat aludt akkor már duzzadt a mellem és folyt a tejem mindenhova.

Most meg lefekszem este és éjjel mikor ébredek gyakorlatilag alig keményedik be.A pici eddig még nem reklamált,hogy kevés lenne, elalszik rajta,de engem frusztrál kicsit, hogy nem érzem telítődni...

Amúgy nappal iszok 4-5 liter folyadékot(tea,víz),este is lefekvés előtt igyekszem többet inni és éjjel is iszom...

2012. dec. 14. 08:46
 1/4 A kérdező kommentje:
Amúgy a tea "koncentrációja" számat? 2 literbe szoktam tenni 1 vagy 2 gyümölcstea filtert, 3 csapott ek cukrot és 1,5 ek citromlevet.
2012. dec. 14. 08:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem -mivel már szoptattál - egyszerűen hamar ráállt a szervezeted a baba igényeire és azért nem érzed keméyedni, mert a tejed java már szopi közben termelődik.
2012. dec. 14. 10:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha beáll a kereslet kínálat, onnantól nem fog folyni a tejed, és az is normális, hogy nem keményedik be. Ez azért van mert a szervezeted már tudja, hogy mennyi a kicsi igénye, és csak annyit termel amennyi kell, nem többet.

Amíg a kicsi nem jelez, addig megnyugodhatsz, hogy elég neki.

2012. dec. 14. 10:05
 4/4 xStefix ***** válasza:
A tej legnagyobb része szopi közben termelődik. A köztes időben csak tárolódik, erre viszont most már (mivel már kialakult a szopi-ritmusotok) nincs akkora szükség. Ezért nem telik már fel a melled. De így a jó. :)
2012. dec. 14. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!