Mi lehet a baj?

Vagy nem tud még ügyesen szívni, vagy kevés a tejed. Nekem mindkettő volt, kapott pótlást a fiam, de közben fejni is elkezdtem, és megnőtt úgy a mennyiség, hogy csak napi 1x kellett pótolni. kb. 2 hós korától.
Minden étkezés után fejtem (éjjel is), és napközben azt kapta pótlásként.

Még ügyesednie kell neki is, neked is. Próbáljatok ki többféle tartást. Tejszaporítónak nekem csak a moremilk jött be, esetleg kipróbálhatod. A fejés is jó ha tudsz, nekem sajnos semmi nem jött, de a legfontosabb az hogy hogy szopizik a baba.
Viszont 10g nagyon kevés 9 nap alatt. Én mindenképp pótolnék a helyedben, mert jó ugyan a szoptatás, de az még fontosabb hogy a babád normálisan fejlődjön és ne éhezzen.

Mondjuk olyat még nem hallottam, hogy az anyuka lelkiállapota okozott volna ekcémát a picinél, de elvileg semmi se lehetetlen...
Az én lányom pl. a saját izzadságára érzékeny. Ahogy bejön a változékony idő és nem tudom elég gyorsan öltöztetni, rögtön kijönnek a pöttyei. Tartós hidegben-melegben nincs gondunk. - Ilyen jellegű összefüggést se tudtál eddig megfigyelni? Mert nem biztos, hogy ételtől van a probléma, erre is gondolj!
Illetve idevágóan, nem volt a tünetek megjelenése körüli időszakban valamilyen változás az életetekben? Mert bár az allergia bármikor (jóval később is) felütheti a fejét, lehet, hogy valamilyen stresszorra adott azonnali válaszról van épp szó...
Az anyatejet pedig ne okold, valószínűleg nem ez felelős a problémáért! A védelme nélkül lehet, hogy sokkal rosszabb lenne a helyzet. (Nálunk is, a hajlam biztosan megvolt a lányomban rejtetten, de a tápszer hozta ki végül a tüneteket.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!