Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért mondják az anyukák hogy...

Miért mondják az anyukák hogy "nincs tejem"? Sebes mellbimbó miatt feladják. Az meg a rossz szopási vagy szoptatási technika miatt van nem?

Figyelt kérdés
Valaki meg sem várja hogy beálljon a tejtermelés, á nekem nincs és jöhet a tápszer.
2012. dec. 7. 11:15
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Tökéletesen egyetértek az utolsó válaszolóval. Valahogy mindig az az érzésem, hogy akinek szerencséje van, és alapból elég tej termelődik a szervezetében, az egyszerűen nem fogja fel, hogy nem csak a tudatlanság és bénázás állhat amögött, hogy a babának kell pótlás.

Egyébként pedig az én kisfiamnak sem vágták fel a nyelvét, mert én vettem észre otthon, több nap elteltével. Ő szopizni is tudott rendesen, csak a beszédfejlődés miatt kell megcsináltatni. Nálunk is az volt a helyzet, hogy ha a fejem tetejére álltam, akkor is kellett kipótolni a tejet tápszerrel. Ugyanúgy, csak akkor termelődött egy evésre elegendő, ha éjszaka aludtunk végig, vagy egy étkezést kiváltottunk.

2013. jan. 4. 18:16
 32/36 anonim ***** válasza:

30-as válaszoló vagyok.

Azért azt hozzátenném,hogy a kórházból napi 130 ml-rel jöttünk haza 5 nap után, és azt tornáztam fel 500ml-re.

Nem sok, de mégis ANYATEJ!!!!!

2013. jan. 6. 08:48
 33/36 xStefix ***** válasza:

Értelek. És igen, az anyatej minden cseppje kincset ér!

Én sem azért kérdeztem rá, mert bántani akartalak, sőt, csak gyakran olyan nyilvánvaló dolgokat sem vesznek észre a kórházban... Nem is kell messzire mennem: a nagyobbik gyerekem középsúlyos hipoton volt, rákapni se tudott a mellemre újszülöttként - de mi szerepelt a kh-i zárón? Az, hogy jó a szopási technikája. No comment.

Szóval, kedves 30-as, büszke lehetsz magadra, mert már ez is hatalmas siker volt, igen! A lényeg, hogy amit tudsz, maximálisan megteszel - ennél többet nem is várhatunk el magunktól anyaként sem. :)

(Bár engem mondjuk szakmailag is érdekelne, hogy mi lehetett a valódi probléma.)

2013. jan. 6. 12:11
 34/36 anonim ***** válasza:

Köszönöm az elismerést.De nekem ez természetes, hogy mindent megteszek,hogy gyermekem a lehető legjobbat megkapja.

Egyébként a kórházban reggel 6-tól 9-ig próbáltuk a már 3 napos babámat cicire rakni. Azért 3 óra kemény próbálkozás jelenthet valamit. Végül csecsemős nővérrel sikerült, de vele is küszködtünk. Emiatt is váltottunk a cumisüvegre.Sajnos itthon nincs ennyi idő "csak próbálkozni" utána meg megvárni,míg jóllakik./arra szegénykém várhatott volna, mert kevés a tejcsi neki:( /

2013. jan. 8. 08:31
 35/36 anonim ***** válasza:

32,34 válaszoló vagyok:

A valódi probléma a cicimmel van,szerintem.Mert alkalmatlan a szoptatásra. A bimbóvédővel is próbálkoztunk 2 fajtával is, azzal sem ment a szopizás. Ödémás,és befelé forduló a bimbó.Nemtudom ezzel mit lehet tenni.

Még annyi,hogy a kórházból véres bimbóval jöttem haza.Azt hittem megőrülök, annyira fájt,mert 4 napon keresztül csak az egyik bimbóm lógott a szájába, és a sok próbálkozás miatt, teljesen véres,varas volt. Így meg nem látja az anyuka, hogy tejet, vagy vért eszik a ygerkőc. Ez pluszba hozzásegített ahhoz a döntéshez,hogy lefejjem a tejet. A másik cicimet meg alapból fejni kellett,mert az még rosszabb. Nem volt egyszerű.Idegeskedtem sajnos eleget az elején,mert azt hittem,hogy a családi vonalat én is örököltem.(Nagymamám tejadó volt, anyukám meg rendesen tudott szoptatni engem,meg tesómat is)De úgy látszik,ez nem örökletes.Gondolom az elején a stressz is közrejátszhatott,hogy nem lett elég tejem!

2013. jan. 8. 08:38
 36/36 xStefix ***** válasza:

A mellbimbó-gondokra léteznek különböző mellrehelyezési, fogási technikák. Ilyen esetre hirtelen nem tudom, mi a tuti tipp, de a szaktanácsadók jó eséllyel adnak használható ötleteket.

Hát igen, ha a start nem egészen úgy alakul, ahogy szeretnénk, utána már nehezebb visszaállni. Főleg, hogy sokszor pont ezekben az első, igen "labilis" hetekben vagyunk magunkra hagyva a gondjainkkal. :(

2013. jan. 9. 19:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!