Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Létezik "túl nagy" mellbimbó?...

Létezik "túl nagy" mellbimbó? Ha igen, van külön technika a szoptatáshoz?

Figyelt kérdés
Nekem szinte elképzelhetetlen, hogy a pirinyó baba még kisebb szájába hogyan fog beleférni az átlagnál valószÍnűleg nagyobb bimbó...Múlhat ezen a szoptatás mikéntje/ "sikere"?
2010. aug. 8. 00:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Az enyém nem ilyen, így saját példám nincs. Viszont a szobatársamé tényleg nagyon nagy volt (nem leskelődtem, de szülés után egy szobában igen nehéz nem látni a másik anyukát) és kis ügyeskedés után az ő babája is tudott szopizni. A csecsemősök segítenek, ha megkéred őket! ha végképp nem tudja bekapni, akkor meg bimbóvédővel is lehet szoptatni.
2010. aug. 8. 00:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem éppen ellentétes problémám volt.

Viszont a megvásárolt bimbóvédő (normál)az első probálkozásnál nagynak bizonyult. A nem túl kedves csecsemós ezt bunkó stílusban közölte is. Aztán mire apa hozta a kisméretűt, már a normállal is tudott a baba szopizni, pedig elsőre tényleg nagynak tűnik a pici szájához képest.

2010. aug. 8. 00:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem akkora bimbóm van (kb mint egy szem cseresznye), hogy a nagy méretű bimbóvédőbe se sikerült belepréselni. A korababám szájába se fért be. :-( Sajna nem sikerült a szoptatás, a csecsemősök minden igyekezete ellenére sem. Bárcsak tudnám, hogy lehetett volna!

Na mindegy... A lényeg, hogy tejem szerencsére van, üvegből megkaphatja a fiam.

2010. aug. 8. 00:28
 4/6 anonim ***** válasza:
87%

Nekem az egyik bimbóm valahogy kisebbre összemegy, mint a másik, a másik ciciben több a tej is és ezért nehezebb bekapni.

Első napokban, amikor még nincs tejcsi, akkor nagyon kell gyakorolni a helyes cicire rakást. Vedd ki a könyvtárból A nagy szoptatóskönyvet, és nézd át, hogy biztosan helyesen rakd mellre. Ne a bimbót gyömöszöld a szájjába, bár nekem az elején volt, hogy amikor már tejcsi volt, kicsit ki kellett fejni szopi előtt, így a bimbó nem olyan kemény, és össze kell csippenteni két ujjal a cicibimbót, attól ügyesen be tudja kapni az egészet. Én nem javaslom a bimbóvédőt, mert ha teli van a cicid az se megy bele, gyakorlás kell ahhoz is, de előtte nem tudod igazán begyakorolni, ha pedig nincs benne rendesen a cici, nem fogja tudni megtanulni normálisan bekapni, és nem fog elég tejcsi termelődni, hiszen nem tudja ingerelni kellőképpen. kitartás. A csecsemősök segítenek, ha más nincs.

2010. aug. 8. 09:33
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Úgy tűnik, van még aminek utána kell olvasnom és izgulni rajta... Mindenesetre remélem nem (ez )lesz az akadálya, hogy szopizni tudjon a Baba. Hiszen, ugye(?!)"csak" gyakorlás kérdése:)

2010. aug. 8. 09:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem legtöbb esetben gyakorlás és hozzáállás kérdése, biztosan menni fog. Nekünk is rosszul indult, de második alkalommal már tudtam, hogy mi lesz a probléma, így gyorsan átlendültünk rajta. Majd figyeld a cicidet, mert ha éjjelre elviszik a babákat, akkor reggelre nagyon teli lesznek amikor beindul a tejtermelés, nekem is először ez okozott gondot. Horror volt a korházi élet, hogy nem kapta be a cicit amikor már volt tejcsi, de 3 óránként hozták, és biztos nagyon teli voltak a cicik, ezért nem tudta úgy bekapni. Fő, hogy ne stresszelj majd. És tényleg érdemes a könyvet átnézni, mert sokmindenről van benne. Sok sikert! :-)
2010. aug. 8. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!