Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért van az, hogy délutámra...

Miért van az, hogy délutámra kevés a tejcsi?

Figyelt kérdés
Délutánara 1 és 4 körül kevés a tejcsim. mindkét cicit oda kell adnom neki, mert különben csak 10-et., 30,-at szopizik egy mellböl. Normális ez? mit tudnék csinálni, hogy délutánra több tejem legyen?

2012. nov. 20. 16:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%

Húú, ez így kevés infó. Mennyi idős, és hányszor szopizik? Mert nekem akkor volt ilyen, amikor már átaludta az éjszakát, és reggelre rengeteg volt, délben is elegendő, és akkor délutánra alig maradt. Vagy délben van a legnagyobb étvágya, és utána már nem tud annyi tej termelődni...

A tejtermelést egyébként a gyakoribb szoptatással lehet fokozni. Én megcsináltam, hogy amikor 3 hónaposan kezdte átaludni az éjszakát, én bizony felköltöttem, és beiktattam egy hajnali szopit. Így több tejem lett, sikerült is 1 éves koráig szoptatni.

2012. nov. 20. 16:37
 2/13 A kérdező kommentje:
6 hetes, és 3 óránként szopizik. hajnalban egyszer eszik. reggel nekem is nagyon sok tejem van, de délutánra nagyon kevés......
2012. nov. 20. 16:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát én pl mindig is két mellből szoptattam. Miért baj az? Ma már 14 hónapos és még mindig szopizik napi 3x
2012. nov. 20. 17:07
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor úgy látszik, ez a természetes, nálam is így volt, és a baba nem panaszkodott. Egyébként lehet 6 hetes meg 3 hónapos kora körül egy mennyiségi ugrás, akkor gyakrabban kell szoptatni(igény szerint) és utána akár beállhat a 4 órára is. Úgyhogy nincs semmi gond szerintem!
2012. nov. 20. 17:08
 5/13 anonim ***** válasza:

Ja az tök normális hogy reggel több tejed van, hiszen éjszaka termelődik a legtöbb tej!

Utolsó voltam

2012. nov. 20. 17:08
 6/13 anonim ***** válasza:
Illetve 3-as és az 5-ös voltam
2012. nov. 20. 17:09
 7/13 anonim ***** válasza:
Két mellből egyébként mennyit szopik délután?
2012. nov. 20. 17:16
 8/13 A kérdező kommentje:
összesen kb.50-et. de reggel van, hogy 110-et, 80-at. egy ciciböl.
2012. nov. 20. 18:10
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nem éhes utána, és szépen is fejlődik akkor ne aggódj!

Ha éhes akkor tedd minél többször mellre, ne csak szopi időben, így tudod gyarapítani a tejet a legkönnyebben!

2012. nov. 20. 18:14
 10/13 anonim ***** válasza:

Az anyatej összetétele nem csak a baba életkorával változik, hanem a napszakokkal is:).

Reggel több "vizes" tej termelődik, délután- estére "besűrűsödik", zsírdúsabb lesz:). Ezért is lehet, hogy délután kevesebbel is jól lakik a Kicsid:).

Szaporítani úgy tudsz, hogy többet teszed mellre, esetleg fejsz, valamint elegendőt iszol, és pihensz, keveset stresszelsz:). Jót tesz még a meztelen összebújás is, hiszen a bőrkontaktus is oxitocint termel, ami üríti a tejcsatornákat, ezzel fokozva a tejtermelést.

2012. nov. 21. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!