Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, hogy a hátsó,...

Mit tegyek, hogy a hátsó, zsírtdús tejhez is hozzájusson?

Figyelt kérdés
Babám nagyon aluszékony,hiába keltegetem szopi közben,nem igazán reagál. Ha nagyon éhes,akkor igen hatékonyan tud szopizni,de ez leginkább éjjel fordul elő. Napközben nagyon lusta és hiába sír,hogy éhes,alig akar enni. 5-7 percig intenzíven szívja,aztán elalszik. így viszont a tápláló tejhez nem igen jut hozzá,ami nem túl jó,mert hasfájós és észrevettem,hogy a széklete is vizesebb lett,kevés benne a zsírdarabka. Mit tegyek? A másik gondom az,hogy hiába szív intenzíven,a bal mellemből 10 perc szopi után sem jön az a sárgásabb tej,ha fejem utana még vagy fél órát,akkor sem. :( nem tudom mi lehet a gond. 7 hetes a baba
2012. nov. 19. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Ilyen kicsi még tovább kéne, hogy szopizzon, mint 10 perc, nekem se jön olyan hamar a hátsó tej (és sosem volt sárgás színű). Ha meleget teszel a melledre, könnyebben kiváltódik a tejleadó reflex.

Fejéssel nekem kb. egyáltalán nem indul be. :/

Ha szopi közben bealszik, masszírozd a kis tenyerét és a talpacskáját, ezzel szopásra ösztönzöd!

2012. nov. 19. 13:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
ha nem tudod felébreszteni, akkor legközelebb arra a melledre tedd, amivel abbahagyta a szopizást előzőleg, így a hátsó tejhez is hozzájut:).
2012. nov. 19. 13:43
 3/5 Denisa W. ***** válasza:
100%
Így van, ha csak keveset szopizott egyszerre és nem ébred fel, a következő szopit ugyanabból a melledből add neki. Az én lányommal is így volt, őt 3-4 alkalommal is vissza kellett tennem ugyanarra a cicire, mert imádott rajtam aludni. Így kb. 3 óránként váltottam mellet (abszolút igény szerint szopott), és nem volt sem hasfájós, nem kakált zöldet sem (tehát megkapta a hátsó tejet is), gyarapodott is szépen. Nem tudom, milyen sárgásabb tejet vársz, az leginkább csak az előtejre jellemző, ami még a tejbelövellés előtt van, szülés után rögtön. Ha 7 hetesek vagytok, akkor már a "rendes" tej termelődik, az pedig nem sárga, legföljebb erősebben fehér, mint ami szoptatás elején ürül és vizesnek, átlátszónak tűnik. De ha igény szerint szoptatsz, nincs is szükség fejésre, ne gyötörd magad feleslegesen. :)
2012. nov. 19. 13:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Olvastam,hogy az sárgásabb,kép is volt. Igen,a kórházban még ilyen volt a tejem,de egy ideje fehér,azt hittem azért,mert ez a szomjoltó. Jó hülye vagyok,de tényleg ezt olvastam,azért hittem. Próbálom ilyenkor a kezét piszkálni,az orrát,szólítgatom,felemelem,de be van kómázva :) akkor fejezi be ilyen hamar a szopit,ha éjszaka van. Amugy van,hogy egy óra hosszát is elhúzódik,mert alszik közben,vagy büfiztetem (ez legalább 10 perc),vagy csak lassan,komótosan eszeget. Na mindegy,köszi a nyugtatást!:)
2012. nov. 19. 14:47
 5/5 Denisa W. ***** válasza:
Nálunk is így volt, elaludt szopi közben, esetleg büfire felébredt, ismét evett, de bármit csináltam vele, amúgy nem ébredt fel. Illetve csak akkor, ha letettem a kezemből. Órákig képes volt így szopizni, stressz volt minden elindulás otthonról, de alig 3 hónapos korában minden megváltozott, azóta pár perc elég neki és "megy" a dolgára. Szóval kitartás, nem tart örökké ez az állapot, viszont a tejtermelésednek jót tesz... :)
2012. nov. 20. 14:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!