Mit tegyek, hogy ne vergődjön és ne csapkodjon idegesen a 4 napos babám szopizás előtt?
Lehet, hogy nem is enni kelt fel.
Gyakran előfordul, hogy beszorul egy böfi vagy puki, és az zavarja.
vVszont 4 naposan ha van valamennyi tejed, én biztosan nem adnék tápszert, mert az egyenes út a tej apadásához.
Fejni kell, gyakran szoptatni, attól lesz több tejed, nem a tápszertől.
Nem gondolom, hogy bármit rosszul csinálsz, inkább arra gondolok, hogy mire magától felébred, addigra már nagyon éhes, és ezért "ideges" és azonnal kéne neki a tej, ami nem jön rögtön (ez normális 4 nappal szülés után).
Esetleg megpróbálhatod azt, hogy 1. Felébreszted, mielőtt magától ébredne, 2. egy kicsit mellszívóval megindítod a tejleadást.
Nekem az volt a bajom, hogy nagyon rövid a mellbimbóm, így az első napokban mindig ki kellett emelnem a mellszívóval, mielőtt odaadtam a babámnak, és akkor már volt néhány csepp a mellbimbómon, így nagyon lelkes is volt.
Biztos, hogy néhány nap alatt jól megy majd, nehogy feladd!!!
Azzal kezdem én is, hogy ne adj tápszert:)! Azzal késlelteted a tej megindulását is sajnos, mivel amikor üvegből eszik a babád, nem éri inger a melled, ezért azt gondolja a szervezeted, hogy nincs szükség tejre, nem "gyárt".
A csapkodásra pedig az egyik válasz a türelmetlenség, a másik pedig az lehet, hogy már most megzavarodott a Kicsid a cumisüvegtől, vagyis nem tud váltani a mellből való szopizásra(a két szopási technika nagyon eltérő), ezért tiltakozik. Olvasd el ezeket a cikkeket, és próbáld meg elhagyni minél előbb a cumisüveget:)!
"(...)Az újszülött baba gyomra kb. cseresznye-nagyságú, kb. 35 ml anyatej befogadására képes, így számára az első napokban termelődő előtej (kolosztrum) mennyisége – kb. egy teáskanálnyi – éppen megfelelő. Mivel most tanul a baba szájon keresztül táplálkozni, könnyebben is boldogul az egyszerre kis mennyiségekkel.(...)Ha azt vesszük észre, hogy lassan szopik, hosszú szünetekkel, esetleg be-bealszik közben a baba, akkor ébren tarthatjuk, és szopásra serkenthetjük, ha gyengéden megpiszkáljuk az állát, orrát vagy a nyakát, megsimogatjuk a talpát, tenyerét szopi közben. Felkelthetjük úgy is a baba érdeklődését, ha néhány csepp előtejet kifejünk, és úgy érintjük a mellbimbót a baba szájához, hogy érezze a tej ízét, illatát. Ugyanígy segíthetünk neki egy kis fejéssel szoptatás előtt, ha nincs türelme kivárni, amíg megindul a tej."innen: [link]
"A tejszaporítást a fejések időtartamának helyes megválasztásával is előidézhetjük. Már a kezdetektől fogva érdemes a 7-7, 5-5, 3-3 perces fejési technikát alkalmazni. Azaz 7 percig fejünk az egyik mellből, majd 7 percig a másikból, utána 5 percig az egyikből, majd 5 percig a másikból, végül pedig 3 percig az egyikből és 3 percig a másikból. Akkor is tartani kell az időtartamokat, ha már egyáltalán nem jön tej a mellből, hiszen ezzel a stimulációval érjük el, hogy szervezetünk úgy érzékelje, többre van szükség. A két szívófejes mellszívóval én ezt a módszert úgy alkalmaztam, hogy az első ciklusban (7 percig) egyszerre fejtem a két mellett, majd az 5-5 illetve 3-3 percek alatt már felváltva. A szimultán fejés az időmegtakarításon túl azért is előnyös, mert ekkor a szervezetben magasabb lesz a prolaktin szint, mely a tejtermelés beindításában segít."
innen: [link]
Esélyes, hogy ebből cumizavar lesz....
Azonnal tedd el az üveget, ne abból add neki, ha muszáj pótolnod! És minél többet szoptatsz (illetve fejsz, amíg ő nem lesz együttműködőbb), annál hamarabb fog megindulni a tejed is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!