Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, hogy ne vergődjön...

Mit tegyek, hogy ne vergődjön és ne csapkodjon idegesen a 4 napos babám szopizás előtt?

Figyelt kérdés
Még csak indulóban van a tejem, ezert adok neki tápszert is. Éjjel négyszer kelt fel és amikor megpróbáltam cicire tenni idegesen dobálni kezdte magát, üvöltött, csapkodott és karmolt. Mit tehetnék, mit csinálok rosszul?
2012. nov. 15. 08:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem is enni kelt fel.

Gyakran előfordul, hogy beszorul egy böfi vagy puki, és az zavarja.

vVszont 4 naposan ha van valamennyi tejed, én biztosan nem adnék tápszert, mert az egyenes út a tej apadásához.

Fejni kell, gyakran szoptatni, attól lesz több tejed, nem a tápszertől.

2012. nov. 15. 09:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolom, hogy bármit rosszul csinálsz, inkább arra gondolok, hogy mire magától felébred, addigra már nagyon éhes, és ezért "ideges" és azonnal kéne neki a tej, ami nem jön rögtön (ez normális 4 nappal szülés után).

Esetleg megpróbálhatod azt, hogy 1. Felébreszted, mielőtt magától ébredne, 2. egy kicsit mellszívóval megindítod a tejleadást.

Nekem az volt a bajom, hogy nagyon rövid a mellbimbóm, így az első napokban mindig ki kellett emelnem a mellszívóval, mielőtt odaadtam a babámnak, és akkor már volt néhány csepp a mellbimbómon, így nagyon lelkes is volt.

Biztos, hogy néhány nap alatt jól megy majd, nehogy feladd!!!

2012. nov. 15. 09:19
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Azzal kezdem én is, hogy ne adj tápszert:)! Azzal késlelteted a tej megindulását is sajnos, mivel amikor üvegből eszik a babád, nem éri inger a melled, ezért azt gondolja a szervezeted, hogy nincs szükség tejre, nem "gyárt".

A csapkodásra pedig az egyik válasz a türelmetlenség, a másik pedig az lehet, hogy már most megzavarodott a Kicsid a cumisüvegtől, vagyis nem tud váltani a mellből való szopizásra(a két szopási technika nagyon eltérő), ezért tiltakozik. Olvasd el ezeket a cikkeket, és próbáld meg elhagyni minél előbb a cumisüveget:)!

[link]

[link]

[link]

[link]

"(...)Az újszülött baba gyomra kb. cseresznye-nagyságú, kb. 35 ml anyatej befogadására képes, így számára az első napokban termelődő előtej (kolosztrum) mennyisége – kb. egy teáskanálnyi – éppen megfelelő. Mivel most tanul a baba szájon keresztül táplálkozni, könnyebben is boldogul az egyszerre kis mennyiségekkel.(...)Ha azt vesszük észre, hogy lassan szopik, hosszú szünetekkel, esetleg be-bealszik közben a baba, akkor ébren tarthatjuk, és szopásra serkenthetjük, ha gyengéden megpiszkáljuk az állát, orrát vagy a nyakát, megsimogatjuk a talpát, tenyerét szopi közben. Felkelthetjük úgy is a baba érdeklődését, ha néhány csepp előtejet kifejünk, és úgy érintjük a mellbimbót a baba szájához, hogy érezze a tej ízét, illatát. Ugyanígy segíthetünk neki egy kis fejéssel szoptatás előtt, ha nincs türelme kivárni, amíg megindul a tej."innen: [link]

"A tejszaporítást a fejések időtartamának helyes megválasztásával is előidézhetjük. Már a kezdetektől fogva érdemes a 7-7, 5-5, 3-3 perces fejési technikát alkalmazni. Azaz 7 percig fejünk az egyik mellből, majd 7 percig a másikból, utána 5 percig az egyikből, majd 5 percig a másikból, végül pedig 3 percig az egyikből és 3 percig a másikból. Akkor is tartani kell az időtartamokat, ha már egyáltalán nem jön tej a mellből, hiszen ezzel a stimulációval érjük el, hogy szervezetünk úgy érzékelje, többre van szükség. A két szívófejes mellszívóval én ezt a módszert úgy alkalmaztam, hogy az első ciklusban (7 percig) egyszerre fejtem a két mellett, majd az 5-5 illetve 3-3 percek alatt már felváltva. A szimultán fejés az időmegtakarításon túl azért is előnyös, mert ekkor a szervezetben magasabb lesz a prolaktin szint, mely a tejtermelés beindításában segít."

innen: [link]

2012. nov. 15. 10:31
 4/4 xStefix ***** válasza:
100%

Esélyes, hogy ebből cumizavar lesz....

Azonnal tedd el az üveget, ne abból add neki, ha muszáj pótolnod! És minél többet szoptatsz (illetve fejsz, amíg ő nem lesz együttműködőbb), annál hamarabb fog megindulni a tejed is.

2012. nov. 15. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!