Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Pár napos babának lehet adni...

Pár napos babának lehet adni cumit?

Figyelt kérdés
2012. nov. 9. 13:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
igen
2012. nov. 9. 14:00
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Meg lehet próbálni. Az enyém 1 hetesen nem tudta szívni, mindig kiesett a szájából, ezért nem is erőltettem, de 3 hetesen megint megpróbáltam és azóta szereti.
2012. nov. 9. 14:04
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet.

Miért:)?

2012. nov. 9. 14:04
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Nálunk már a kórházban a szájában volt.

Mára (2 éves) már kizárólag alváshoz használja!

2012. nov. 9. 14:07
 5/14 anonim ***** válasza:
51%

Lehet, csak kérdés hogy érdemes-e.

Ha szeretnél szoptatni, akkor én nem javasolnám úgy egy-két hónapos koráig, vagy legalábbis addig, amíg a be nem áll a szopis gyakorlat és a kereslet-kínálat a tejmennyiségre vonatkozóan.

2012. nov. 9. 14:12
 6/14 anonim ***** válasza:
94%
Én is az utolsó hozzászóló álláspontján vagyok. :) Lehet, de kérdés, hogy miért? Nekem 3 napos volt a babám, mikor a kórházban mondták, hogy most éppen az az időszaka van, amikor a babák szinte egész nap az anyukájukon lógnak, ciciznek. Ez teljesen rendben van és így jó, mert így indul be a tejtermelés. Néhány napig tartott, aztán már kezdett is szabályozódni a dolog. Persze akinek nincs teje, vagy nincs mellette a babája, az más.
2012. nov. 9. 14:26
 7/14 anonim ***** válasza:
37%

Igen lehet,csak textil pelussal vagy keményebb párnával úgy mond oda támasztod a cumit,mert még nemtudja bevákumozni.Cicizést nem befolyásolja mert nem jön belöle semi.

Én négy gyermeket neveltem fel mindegyik cumival kezte,lányok cumisak a fiúk ujjukat szívták és ennek ellenére 15 és 28hónapos korukig ciciztek.6hó ig csak anyatejet kaptak.

Minden jót!

2012. nov. 9. 14:43
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
7-es, Neked szerencséd volt, hogy nem lett cumizavaros egyik gyereked sem, meg hogy a tejtermelésed flottul működött, de ez nem mindenkinél van így, és sajnos a nyugtatócumi sok bajt is tud csinálni, főleg így a legelején, az a szerencsés, ha az összes szopási igényét a mellen elégíti ki a kicsi.
2012. nov. 9. 14:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Csak ha nagyon sok tejed van! Egyébként várnék 1 hónapos koráig, addig szopi igény szerint, különben nem fog rendesen beindulni a tejcsi. Ha nyugtatásra akarod, mert sokat sír, addig ne használd, amíg be nem indul rendesen a tej, nyilván nem hisztiből sír, szopni akar. Ha alváshoz akarod, mert keveset alszik, akkor már inkább, de ahelyett is megpróbálhatnád először más pózban altatni.
2012. nov. 9. 14:49
 10/14 anonim ***** válasza:
51%

A cumizavar jelensége szakirodalmilag, szakmailag megalapozott és megállapított dolog.

"A cumizavar kockázata az első hetekben

A nyugati társadalmakban a cumisüvegek és játékcumik annyira szervesen hozzátartoznak a csecsemőkorhoz, hogy sok édesanya meglepődik, amikor tudomást szerez arról, hogy ezek megzavarhatják a szoptatást. Azonban Kittie Franz, volt LLL-vezető - jelenleg gyakorló védőnő és a Los Angeles County USC Medical Center Breastfeeding Infant Clinic (Szoptatott Csecsemő Klinika) igazgatója - becslése szerint a csecsemők 95 százalékát megzavarja, ha élete első három-négy hete folyamán valamilyen mesterséges cumit kap. Bizonyos csecsemők esetében lehet, hogy egy hét is eltelik, míg a cumizavar kialakul, másoknál viszont egy-két alkalom, amikor üvegből táplálják - vagy bármilyen mesterséges cumi - előidézheti a problémát.

Kevésbé valószínű, hogy kialakul a cumizavar egy olyan kisbabánál, aki három-négy hétig jól szopott. Tehát ha egy kismama úgy tervezi, hogy cumisüveget ad csecsemőjének - például, mert otthonán kívül vállal munkát, annak bevezetésével bölcs dolog várni a baba egyhónapos koráig (Frantz, 1985).

Bár ez nagyon ritka, de néha az idősebb babát is megzavarhatja a mesterséges cumi. Ebben az esetben, ha a baba ismét jól szopik, a kihagyott etetések pohárból vagy kanállal adhatók. "innen: [link]

"Sajnos a játszócumi is megzavarhatja a baba szopási technikáját, illetve csökkentheti a természetes szopási késztetést. A babák nem csak a táplálkozás miatt szopnak, hanem a mellen töltött idő egy részében ún. "komfortszopást" végeznek, csak a szopás öröme miatt." innen: [link]

"A zavar oka az eltérő szopási technika: az újszülött könnyen összezavarodik, mert nyelve, állkapcsa és szája máshogy mozog szopáskor, és máshogy a cumisüveg, játékcumi vagy bimbóvédő használatakor" innen: [link]

stb.

Nagy szerencse ha valakit nem érint, de ez nem jelenti azt, hogy ne létezne és ne kéne tőle "tartani". A személyes ellenpélda sosem bizonyító erejű, "csak" egy személyes, specifikus ellenpélda a bizonyított tényekre.

2012. nov. 9. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!