Ha olvassa ezt valaki aki bimbovedovel szoptatott az kérem szépen segítsen nekem! 7 napos kislányom vedővel szoptatom, mert lapos bimbom van. Nem tudom jól kapja e be?
Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni, i így csináltuk:
-sebes mellbimbóra a legjobb, ha szopizás után anyatejjel bekened és amíg nem gyógyul hagyd szabadon, esetleg Garmastan vagy Medela Purelan krém
-bimbóvédő: lehet, hogy nem jó az amit használsz, lehet, hogy váltani kellene, nekünk az Aventes legkisebb vált be
- pár kortyot hagytam csak bimbóvédővel szopizni, amikor már "kinyúlt" levettem így pár hét után el tudtuk hagyni
-nekem is lapos volt, alakul hidd el és ahogy nő egyre ügyesebb lesz
-tanácsolták, hogy mellszívóval picit fejjem szopi előtt, hogy kiemeljem a mellbimbómat, főleg, ha nagyon feltelt a cicim
Nekünk sikerült, 4 hónapos és még szopizik, nehezen kezdtük, kevés is volt a tejcsi, bimbóvédőztünk is, de kizárólag anyatejes és ezeket tudom tanácsolni.
Ugyanezt tudom mondani mint az elöttem szóló.Ugyanez volt a problémám,Aventest használtunk mi is.A Garmastan kenőcs nagyon drága,de megéri.
Ugyanígy,pár korty védővel,utána le tudtam venni én is és simán ment a szopi.Ha mellszívód nincs,kézzel is elég ha kifejsz egy keveset.Menni fog,csak ne idegeskedj,ez is tapasztalat,és sajnos rossz.
Én is azt javaslom, hogy próbálj kiemelőt használni, vagy fejéssel előre kiemelni a bimbót, és védő nélkül rátenni a babád. Ha most nem is megy, ahogy ügyesedik, valószínűleg menni fog ha kiemelhető a bimbód:).
Ha szopira nagyon kemény a melled, akkor pedig kicsit fejj ki belőle, hogy puhább, könnyebben bekapható legyen:).
Szia! Nekem 7 hetes a babám, kezdettől fogva bimbóvédővel szoptatok. (Néha már próbálkozik anélkül is)
Az, hogy felveszi a védő alakját, az normális, az hogy fáj és sebes...az nem! Válts védőt!!!
Nekünk a Tommee Tippee jött be, kerekebb mint az Avent-es, és puhább is (mellbimbó formája van). Annyira kapja be, hogy teljesen a tövénél van a szája. Jól érzem amikor megszívja, de nem fáj! Egy picit az alsó ajkát húzd neki lejjebb, akkor beljebb kerül a szájába! Kitartás, ne add fel! És nyugodj meg, ne görcsölj rá a dolgokra, ha nem megy, más gyereke is felnőtt már tápszeren, és teljesen egészséges! (Engem ez az elv segít minden nap :-) Minden szoptatott nap egy ajándék :-)
Az előbbiekhez még annyit: első körben nélküle próbálkozz, kitartóan, mert a védő is okozhat még később gondokat!
A sebesedés már alapból nem jó jel; nemcsak a rossz védő-típus okozhatja, hanem a szokásos kezdeti bőr-érzékenység ill. túltermelődés is. Ha egyébként próbáltad a kislányodat simán is szoptatni, akkor lehet, hogy már akkor megsérült a melled és azóta sem gyógyult be. ? Bárhogy is, a védő alatt lassabban gyógyulhat a bőr, mert bepálik és "ázik" a tejben a műanyag alatt. Illetve ez is okozhat cumizavart (ezért is szoknak át róla nehezebben a picik a sima szopizásra) és esetleg tejcsökkenést is (kevesebb inger éri így a mellet).
Mindezt csak azért írom, hogy mérlegelj, mielőtt a védőt forszírozod. Persze ha sehogyse megy másképp, akkor rendben, de ha mégis sikerülne nélküle, az sokkal kedvezőbb lenne! Jó tippeket adtak rá a többiek.
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat.
Azóta volt nálunk Szoptatasi tanácsadó és segített.
Ugyan a mellem továbbra is faj és sebes e legalább van értelme mert megeszik belőle 80-100 körül is. Bimbo védőt használom továbbra is, nélküle még sebesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!