Férjemmel totál betegek vagyunk. A 10 hós lányom azért nem kapta el napok óta mert szoptatom?
Figyelt kérdés
ellenanyagot termel a tejem? ne is számítsak rá hogy elkapja, vagy csak késik?2012. nov. 2. 10:26
1/5 anonim válasza:
A szervezeted termeli az ellenanyagot, nem a tejed, az csak tartalmazza, de igen, ez lehet az oka.
2/5 anonim válasza:
Hát....valószínűleg ez a szoptatásos védelem inkább az első hónapokban számít jobban, mert nincs teljesen kifejlődve az immunrendszere, sőt, tulajdonképpen az anyatej ellenanyagai segítik felépíteni azt. De ettől függetlenül segíthet neki, h gyorsabban felvegye a harcot a kórokozókkal. De el is kaphatja, akkor viszont valószínűleg gyorsabb lesz lefolyása.
3/5 xStefix válasza:
Valószínűleg, igen.
Mi anno egy téli "felül-alul"-influenzát nyeltünk be nagyon, a lányom épp 11 hónapos volt. Én voltam a legbetegebb, 2 napig kész voltam, csak szoptatni tudtam, de minden mást anyumék csináltak. A lányom viszont egyáltalán nem volt beteg - pedig ő is ott volt a vírusgócban velünk együtt. Hát nem a gyümölcspapiktól maradt "érintetlen" azt hiszem. :)
4/5 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó hír volna... ő sokkal nehezebben viseli ezeket..
2012. nov. 2. 12:23
5/5 anonim válasza:
Szia!Nálunk is mindenki lebetegedett,a nagyobb lányom,aki 6 éves,3 napig volt lázas,köhögős-tüsszögős.Aztán nekem is féjt a torkom,a férjem meg 4 napja szedi az antibiotikumot,mégsem megy le a láza.Egyedül a kicsi,aki 7 hónapos,és még szopik,nincsen semmi baja.Szerintem az anyatej védi:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!