Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek a férjemmel?

Mit tegyek a férjemmel?

Figyelt kérdés
5 hónapos szopizós babám van és nagyon sokat fent van éjszaka is 1-2 óránként. Napközben is sokat igényli a társaságomat szóval imádom de az energiám nagyon fogytán van és van persze férjecském is aki azér szintén vágyna a társaságomra, rám, ha nem lennék állandóan fáradt. Ti hogy csináljátok én estére teljesen lemerülök és csk akkor tudnánk együtt lenni. Már a külsőmre is alig van energiám. Nem szeretném ha a párom máshól keresne boldogságot.

2012. okt. 27. 13:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
10%
mások több gyermek mellett is megtudják oldani nem hiszem hogy nem lennél képes rá....az csak egy csecsemö...
2012. okt. 27. 13:35
 2/12 anonim ***** válasza:
50%
Az én fiammal is volt ilyen időszak, 3 hétig tartott, amikor éjjel nappal 2 óránként kellett szoptatni. Nagyon kevés volt már a tej neki, akkor kezdtem el hozzá táplálni. (Két éve a védőnő még azt mondta leghamarabb a 6. hónapban lehet, de akkor se kapkodjam el.Le is tolt érte, mert 5,5 hónapos korában almalével kínáltam a fiamat. Olyan patáliát csapott, mintha azt mondtam volna, hogy pálinkával itatom. Most több kommentben olvastam, hogy már ilyen korú babákat javában kóstoltatnak az anyukák az ajánlásokat követve. Rengeteg dolog más, mint két éve volt) Azt se tudtam fiú vagyok-e vagy lány. Szerencsém volt, mert a férjem tisztában volt ezzel, abban az időben nem is próbálkozott nálam, azt mondta, majd ha úgy érzem, összeszedtem magam, akkor szóljak. Ő vár türelmesen, végül is lesz még bőven időnk egymásra. ha félsz ülj le, beszélgess a férjeddel. Mond el mi a helyzet. Ő sok mindent nem lát, mivel a nap nagy részében nincs veletek. Nyugodtan beszélj a félelmedről is, és kérj tőle türelmet, segítséget. Figyeld meg a végén még ki fog nevetni, amiért ilyen butaság egyáltalán az eszedbe jutott.
2012. okt. 27. 13:41
 3/12 anonim ***** válasza:
39%

1-2 óránként kel fel éjszaka? Hát az egy kicsit sok egy ennyi idős babánál. Jó, vannak rosszabb napok nálunk is, de azért minden éjszaka??? Elég zombi lettem volna ha ilyen gyakran keltek volna fel. Valamit ki kellene erre találni. Tejpépre nem gondoltál még, vacsorára? Az enyémek 5,5 hós koruktól kaptak vacsira, aztán utána még szopiztak is. És aludtak 4-5 órát egyhuzamban. Na nekünk akkor fért bele a beszélgetés, egy jó film megnézése és a házasélet is. Amikor nappal aludtak, akkor csináltam a főzést és a házimunkát.

Szerintem ülj le és gondold végig hogy hol tudnál időt spórolni hogy magadra is jusson. Ne hagyd el magad attól hogy van egy babád. Hidd el, ha most nem racionalizálod az időbeosztásod, akkor később egy mászó, örökmozgó, világot felfedező kisgyerekkel sokkal nehezebb lesz.

De azért a férjednek is legyen tisztában vele, hogy 5 hónapja már nem csak Ő van Neked, és osztoznia kell rajtad. Ha szeret téged és a gyereketeket, akkor megérti és nem fogja máshol keresni a boldogságot. De azért neked is tenni kell ezért. :-)

Remélem segítettem.

2012. okt. 27. 13:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
a legtöbb babánál van ilyen korszak,ami tényleg nagyon fárasztó,de elmúlik! nem tudnátok valakire ráhagyni a picit,hogy egy kicsit kikapcsolódjatok a férjeddel?
2012. okt. 27. 14:03
 5/12 anonim ***** válasza:
81%
szombat délután vigye el nagymama a babát sétálni egy órára, és akkor romantikázzatok. Gyerek mellett vége a spontán dolgoknak.
2012. okt. 27. 14:39
 6/12 gabszem ***** válasza:
70%
este adj neki tápszert, lehet hogy nem elég már a tejed, vagy nem elég laktató.
2012. okt. 27. 15:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Vacsorára mehet neki már a tejpép, az sokkal laktatóbb már egy ekkora babának. 1-2 óránként egyáltalán nem normális dolog, hogy fent van a gyermeked. Ha meg nem az éhség miatt van fent, akkor próbálj neki cumit adni, nem lesz semmi baja tőle.
2012. okt. 27. 15:42
 8/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az őszinte válaszokat. Sajna nincs kire hagynom messziről költöztünk ide. :-( így nincs segítségem. A párom amúgy megértő rendes türelmes ember csak én aggódom. De ma este bevetem magam, szorítsatok!! hogy ne aludjak el. Üdv.: egy zombi anyuka.
2012. okt. 27. 16:08
 9/12 anonim válasza:

Nem csak te vagy zombi, én is annak érzem magam. Az én kisfiam 16 hónapos, és minden energiámat elveszi. Szó szerint én is bezuhanok az ágyba este. Sajna nekem sincs segítségem, mindenki messze lakik. Nálunk is hadilábon áll a "dolog", szinte már el is felejtettük.

Remélem sikerült a tegnapi bevetés :)

2012. okt. 28. 09:15
 10/12 A kérdező kommentje:

Szia 9-es. Ne vedd kárörvendésnek de egy jó érzés ha van valaki aki szintén úgy létezget mint én és így megérti a gondomat.

Minden kedves válaszolómmal örömmel tudatom, hogy apácskával sokat beszélgettünk egy üveg borocska mellett és fergeteges együttléttel zártuk az éjszakát. :-)))

Na azért azt megjegyzem, hogy csemeténk ez idő alatt 6 szor volt fent cicizni. :-/

2012. okt. 28. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!