Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha néha szeretnék bulizni,...

Ha néha szeretnék bulizni, hétvégére elutazni a férjemmel kettesben, akkor felejtsem el a szoptatást?

Figyelt kérdés

Egy éves elmúlt a babám és nagyon hiányzik, hogy néha elmenjek szórakozni a barátnőimmel, ahogyan a baba előtt is tettem. Nem gyakran, kb 2-3 havonta egyszer. Illetve már olyan jó lenne 1-1 éjszakára a nagyszülőkre bízni őt, hogy kettesben lehessek a férjemmel. De egyiket sem merem megtenni a szoptatás miatt. Adnátok jó tanácsot? Vagy intsetek türelemre... :)

Egyébként ez nekem azért fájó dolog,mert a hosszú szoptatás híve vagyok és szeretnék még tesót/tesókat is. Ha három gyermekem lesz, az azt jelenti, hogy 8-10 évre vonom ki magamat forgalomból...? Nem akarok önző lenni vagy annak tűnni, de nagyon hiányzik a korábbi életem és ha arra gondolok, hogy ez még évekig így lesz, akkor nagyon elkeseredem.

2012. jan. 2. 20:12
 1/8 anonim ***** válasza:
fejd le a tejedet utána lesz anyatej azt cumisüvegből is tudja inni. Tudom tudom nem olyan mint az igazi ,de ,ha nagyon a te tejedet akarod akkor ez az egyetlen megoldás. Amennyiben a nagyszülők szeretik a babut akkor nyugodtan rájuk bízhatod.
2012. jan. 2. 20:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Egy éveset enm kell annyit szoptatni már,lefejed este odaadják és kész. Vagy este megszoptatod és mész ki.
2012. jan. 2. 20:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Milyenek az éjszakáitok?Gyakran ébred,szopik?

Ha nyugis baba éjjel alszik,ismeri jól a nagyszülőket,akkor semmi akadája.

Te is felfrissülsz a kikapcsolódástól.

2012. jan. 2. 23:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Miért nem mered megtenni?Felkel még éjjel? Kipróbálhatod,hátha szereti a tejet/kakót/tápszert/lefejt anyatejet üvegből éjszaka,ha mindneképp kell neki valami.

Készülj fel,hogy itt lehet hogy kapsz majd rosszindulatú beszólásokat,miszerint nem szabad elmenned negyedévente egyszer bulizni az egy éves babád mellől,de ne vedd magadra..

2012. jan. 3. 01:14
 5/8 A kérdező kommentje:

De kedvesek vagytok, köszönöm a válaszokat!

Hát igen, cicin elaltatás, együtt alvás, sokszor ébredés van... Néha arra ébredek éjjel, hogy simogatja az arcomat, el sem tudom képzelni, mi lenne, ha nem találna ott. (Lehet, hogy semmi...?)

A másik dolog pedig, hogy ha iszom egy-két (nem több) pohár bort vagy valamit, akkor másnap le kell fejni a tejet? Mert ugye az alkohol átmegy. És eddig semmit nem mertem. Most tényleg számítok néhány kioktató vagy rosszindulatú hozzászólásra, nem baj, csak légyszíves, aki tudja, írja meg nekem, nagyon köszönöm!

2012. jan. 3. 07:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha ennyiszer ébred és igényel akkor az éjszakai kiruccanásról sztem még le kellene mondani.

De délután esti órákban(mire a lefekvés ideje jön hazaérni)simán belefér,sőt ez a fajta kiruccanás hetente is elkelne.

Ahogy nő majd a babád,éjjeli ébredések elmaradnak akkor belefér hosszabb távú kikapcsolódás.

2012. jan. 3. 08:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Egy-két pohár bortól nem kell félni, az lebomlik pár óra alatt, szóval ez a része nem gond.

Ha éjjel még többször ébred, akkor én várnék még a kiruccanással. Annak semmi értelme, hogy te azon agyalj egész éjjel (bulizás helyett), hogy vajon éppen sír-e utánad a pöttöm.

Nálunk a fiam 14 hónapos koráig kellett várnom, mire végre átaludta az éjszakát (amikoris a második terhességem miatt rettenetően elkezdett fájni a szoptatás, és az éjszakai cicizést leállítottam), utána volt először olyan, hogy csak Apával aludt, én elmentem koncertre, színházba. Nagyszülőkre vagy másra még nem hagytuk soha, valamelyikünk mindig itthon marad vele (most 19 hós).

3 hónap múlva érkezik a kistesó, úgyhogy onnantól megint egy bő év "szobafogság" vár rám. :)

2012. jan. 3. 13:56
 8/8 xStefix ***** válasza:

Ha így álltok, akkor szerintem is várj még az egész estés távolmaradással. Szerintem még komoly igénye van rád, legalábbis nekem így tűnik.

A napközbeni szórakozás viszont jó ötlet!

Az enyém 11 hósan már átaludt, de végül csak több, mint 2 évesen hagytam magára először egy egész éjjelre. Igaz, nekem nem volt igényem ilyesmire, sőt, sokáig az volt a vágyam nekem is, hogy mellettem legyen.

2012. jan. 3. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!