Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan csinálod az esti...

Hogyan csinálod az esti szoptatást, hogy nyugodtan aludjon?

Figyelt kérdés

Estére kevés a tejem. Azt mondják ez természetes, mindenkinél így van, esti tej zsírosabb.

Hiába szoptatom este már 1 óránként, 10-11 körül már annyira éhes, hogy ordít. Nem lakik jól. Csak addig nyel szoptatás közben, amíg érzem a tejleadó reflex-et, feszít, ez talán fél perc. A többi időben csak jár a szája, de nem nyel. Gondolom ez alatt a fél perc alatt nem lehet olyan mennyiséget szopizni, amivel jól lakna. Mindkét mellből szoptatom kb. a délután 3-4 órai etetéstől.

Így már muszáj tápszert adnom neki este 11 körül, mert csak akkor nyugszik meg. 60-90 ml között meg is eszik. Utána megnyugszik, alszik. Félek hogy rá fog szokni a tápszerre. De hát mit csinálhatnék, éhesen nem hagyhatom. Pedig nagyon gyakran szoptatom Őt főleg a késő délutáni, esti órákban, hogy szaporodjon a tej, de nem igazán szaporodik... Most 7 hetes.

Te hogy csinálod este?

Köszi a válaszokat!

2011. nov. 29. 16:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Nyugi, jól csinálod. Estére kevesebb a tejed ennyi. Ha nem elég neki add a tápszert ne éhezzen.
2011. nov. 29. 18:22
 2/9 anonim ***** válasza:

Én napközben legalább egyszer fejek, pont az esti etetés miatt, és ha kevésnek találja a cicit, akkor odaadom neki kiegészítésként, amit napközben eltettem neki. Nem sok, úgy 30-60 között mozog, de ez éppen elég, hogy jó legyen. Éjszaka azért még egyszer eszik.

Hűtőből kivéve vagy meleg vízbe rakom a cumisüveget, vagy bébiétel melegítőbe, max 40 fokra, azután ellenőrzöm is ,nehogy túl melegen adjam.

2011. nov. 29. 19:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Én épp emiatt álltam rá 2 hónapos korában arra, hogy este tápszert kapott, eleinte csak kiegészítésnek, később már este nem is szoptattam. Mondjuk én 2 óránként szoptattam egész fél éves koráig (így igényelte), szóval nekem már felszabadítás volt, hogy legalább este nem nyammog rajtam.
2011. nov. 30. 09:39
 4/9 xStefix ***** válasza:

Most jártok a 6 hetes ugrás után, úgyhogy most kéne nagyon rágyúrni a szopira és nem tápszerezni..

Mivel este tápot is kap, elképzelhető, hogy éjjel nem kel annyiszor szopni, ahányszor pedig kéne, hogy beálljon a szükséges mennyiség.

Amit tennék a helyedben: csakis akkor adnék tápot, ha nagyon nem bírja és épp annyit, hogy ellegyen vele, de ne lakjon jól. Ha ezt napokig kell, még az se baj, de próbáld meg naponta valamennyivel csökkenteni a táp mennyiségét és ezzel egyidőben gyakrabban szoptatni. Ha délután-este már nem tudsz gyakrabban, akkor csináld napközben, vagy főleg, éjjel!, mert akkor termelődik a tej a leghatékonyabban. Így remélhetőleg pár nap alatt meg fog termelődni a hiányzó mennyiség és el tudod hagyni a tápszert.

Az esti szopikhoz még annyit, hogy nem baj, ha csak addig szív, amíg elég jól jön a tej. Ha hajlandó rajtad komfortszopni, akkor hagyd neki, mert időnként újra meg fog indulni a tej: ez neki és a te mellednek is fontos. Ha viszont nem, akkor ne erőltesd, de ellenben tedd olyan gyakran mellre, ahányszor csak újra kéri (és tudod, ha nem ürül ki az egyik, akkor legközelebb is arra tedd vissza). Lehet, hogy így pár napig akár még 1 óránál is gyakrabban fog szopni, de akkor ez kell. Várhatóan a tested is kapcsolni fog, hogy még-még több kell és idővel a babád is meg fogja tanulni, hogy ő jár jobban, ha türelmesebb lesz.

Kitartás, nem lehetetlen így csinálni! :)

2011. nov. 30. 15:33
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, mind nagyon hasznos volt!

Akkor lehet az éjszaka a probléma? Mert éjjel csak egyszer 3-kor szopik, utána meg reggel fél7-kor. Lehet kéne gyakrabban szoptatni éjjel?

2011. nov. 30. 18:27
 6/9 xStefix ***** válasza:

Lehet, hogy igen. Ez leginkább akkor lehet kevés, ha este jóllakik a táppal, mert akkor később éhezik meg éjjel és így valamivel kevesebb lesz az inger.

Ha gondolod, próbáld ki, amit írtam, hogy csökkented az esti tápszert és így vélhetően hamarabb/többször fog ébredni szopizni. Vagy megteheted azt is, hogy őt hagyod te kelsz fel fejni, de ez sokszor kevésbé hatékony éshát szerintem akkor már sokkal ésszerűbb szoptatni.

Remélem, segíteni fog. :)

2011. nov. 30. 18:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, kipróbálom!
2011. nov. 30. 18:43
 8/9 xStefix ***** válasza:
Majd írj, hogy haladtok! :)
2011. nov. 30. 18:48
 9/9 A kérdező kommentje:
Rendben:-)
2011. nov. 30. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!