Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan válasszam el?

Hogyan válasszam el?

Figyelt kérdés
Kisfiam 13 hónapos és még szopik napközben 2-3 alkalommal éjszaka viszont van hogy 4-szer is felkel. Soha sem cumizott, cumisüvegből pedig csak pár korty teát fogad el. Mióta megvan azóta még egyetlen egy éjszakát sem aludtunk végig, mindig felkelt enni. Próbáltam, hogy este adok neki kicsit több vacsit, hogy tele legyen a pocija, de akkor is felkelt. Azt is megpróbáltam, hogy adok neki tejcsit, de nem kell neki csak pár korty, eldobja a cumisüveget. Csak cicin alszik el. Egyszerűen tanácstalan vagyok, nem tudom hogy hogyan választhatnám el. Már mindent eszik, a tejem már csak szomjoltó neki, már nem olyan tápláló. Nem is beszélve arról, hogy már 8 foga van és ha mélyen elalszik a cicin sokszar nagyon ráharap alig tudom kivenni a szájából. Tudnátok tanácsot adni?
2012. okt. 20. 15:44
 1/10 anonim ***** válasza:

Én egy aventes itatókulacsot akasztottam fel a fogójával a kiságya rácsára,elmondtam neki ha megszomjazik este ebből igyon.Vicces,de éjjelente hallom ahogy szívja,szívja,majd visszaakasztja a fára,és visszafészkelődik az ágyába.

Lehet hogy szerencsém volt,de elsőre sikerült.Sima vizet adok,ritkán teát.Kétszer iszik,reggelre mindig üres a 2,5dl-s kulacs.Nappal 2,5éves koráig rendszeresen rájárt a cicire.Strandon fel nem vehettem ölbe,mert rángatta le a bikinifelsőm,és kiabálta hogy ciciii,cicii...3 éves múlt,ősztől már ovis,de be-bepróbálkozik.Ha kérdezed ki a családja,a cicit is beleveszi.Anya,apa,tesó,cici...

Szóval mi is nagy cicisták voltunk,se cumi,se cumisüveg,de a kulacsot elfogadta.Mondtam hogy nagyfiú már.

2012. okt. 20. 16:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Én is észrevettem, hogy mennyire érdekes módon kezeli a cicit. Tényleg mintha nem is hozzám tartozna, mintha különálló dolog lenne. Napközben odajön megsimogatja, aztán megy tovább. Olyan is volt, hogy odajött beleszagolt, belebújt. Sajnálom is nagyon, hogy el kell majd vennem tőle, de már nekem is kellemetlen mikor valahol elő akarja venni. A harapdálásról nem is beszélve. Gondolkoztam én is itatópoháron, de éjszaka inkább az odabújás a lényeg neki nem is az evés.
2012. okt. 20. 18:05
 3/10 xStefix ***** válasza:
Ha ennyire cicista, miért nem próbálod inkább keretek közé szorítani a szopizást? Ha most hirtelen elválasztod (ha egyáltalán sikerülne), azzal sokkal nagyobb törést okozhatsz neki, mint ha fokozatosan, lassan tennéd. Szerintem gondold végig, hogy melyek azok a szopialkalmak, amikor valóban szüksége van rá(d), ezeket kellene továbbra is megtartani, a többit pedig szépen lassan leépíteni. Ha el tudod vonni a figyelmét, akkor úgy, ha inkább a megbeszélés jön be, akkor úgy. A lényeg, hogy vele együttműködve kéne csökkenteni a szopizást, nem teljesen elvágni. Ha eddig igény szerint szoptattad, semmi egyéb kütyüvel, akkor teljesen normális, hogy a kisfiad ennyire ragaszkodik a szopihoz. 1 évig korlátlanul juthatott hozzá - nem várhatod el tőle, hogy most hirtelen abbahagyja! Tudod, hogy most már inkább lelkileg igényli, mint testileg, de ez is legalább olyan erős kapcsolat tud lenni.
2012. okt. 21. 11:36
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!Próbálok rövid lenni... :P

Én 1 évesen választottam le a lányom,pont így voltunk,mint Ti. :) KIstesót szeretnénk és már mindent evett szépen,igaziból a kontaktus miatt volt cicista. Az éjszakai cicizéseket cumisüvegre váltottuk,nem volt egyszerű,de behajoltam a kiságyba és így itattam vele a tápit.Volt,hogy bealudt,volt,hogy nem és akkor a karomban ringatva nagy ordítások közepette ájult be.Volt hogy 1-2 óráig is eltartott... A nappali cicik közül először a délit,az estit mjad a reggelit hagytuk el,junior tejitallal váltottam ki,vagy folyékony tejpép.17-hónapos volt a lányom,mikor terhes lettem végre ,de még akkor is éjszaka ringatnom kellett és el is vetéltem,valószinű közre játszott.:/ Míg lezajlott a "kaparás",nagyiék jöttek hozzánk és Ők intézték a gyereket,mivel én korházban.Velük semmi cirkusz nem volt,szó nélkül elaludt ebéd után is és este is,reggelig!!! Na ezen elszállt egy kicsit az agyam,és szépen este fürdés után mondtam Neki,hogy anyuciék most szépen kérnek jóéjt puszit és mindenki megy aludni és Ő is alukáljon,mert nem fogok bejönni hozzá,majd csak ha reggel elesz.Gondolom mondanom sem kell,ahogy érte az ágyat a gyerek már örjöngött is.:/ Bementem hozzá 5-10 percenként 2X3x és kb 30-40 perc után aludt is reggelig kb3-4 nap alatt hozzászokott az egyedül alváshoz.Ha én ezt tudom,hogy ez tényleg működik,már 12-hónapos korában ezt teszem és nem adok Neki tápit éjszaka mert nagyon rafkósak ezek a picikék már most! Azóta csak akkor ébred,ha beteg.Cikipofa,mert a mai napig,ha meglátja a ciciket,nagyon örül és megpuszilgatja őket,de ennyi. :)Kitartás!

2012. okt. 21. 14:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Bocs! Cukipofa... :D
2012. okt. 21. 14:33
 6/10 anonim ***** válasza:

szia nekem 19 hónapos koráig cicizett a nagyobbik lányom engem már nagyon zavart éjszaka is 4-5 ször sajnos mi albérletben voltunk mert anyósékkal összevesztem és elköltöztünk egy egy szobás albérletbe mikor terhes lettem meg is született a lányom de mindig csak a cicin lógott reggeltől reggelig semmit nem tudtam pihenni depressziós is lettem ezért hiába volt szép kiságya mellettünk a mi ágyunkba tettem hogy ne kelljen fel le kelnem szopizások közben hát közénk szokott olyannyira hogy amikor ő ugy gondolta felhuzta a ruhámat és rácuppant a cicire akár hol is voltunk csak mondta hogy cici cici és kész

aztán másfél éves volt amikor beköltöztünk a saját új házacskánkba ahol volt 3 szoba gondoltam egyikbe berakom szoktattam hogy elaltattam de nem sikerült csak ugy lud hogy közöttünk és persze a cicikével aztán meguntam 19 hónap után és elhatároztam csinálok valamit ja hozzáteszem hogy nekem nem sok mindent evett a cicin kivűl de rajta ezt nem lehettet észrevenni mert kis dagika volt probáltam mindenféle kajával hogy ha leszoktatom a ciciről nehogy éhezzen a drágám de nem nagyon fogadott el semmit na de ugygondoltam éhen csak nem hal bocsi a cumit cumisüveget soha nem fogadta el fuldoklott tőle na ézért bekentem a cicimet ecettel kicsit drasztikus de hát ezt csak azt tudja aki ilyen sokáig szoptatott és azt mondom majd neki hogy megsavanyodott a tejcsi délelőtt kezdtem el megnyalta és mondta is hogy savanyú nem kellett neki nem is nagyon vette zokon majd bekentem megint jött is cicire és hát megint savanyú volt ezt játszottam egész nap és este és éjszaka is bekenegettem mindig nem nagyon érintette meg kicsit sirdogált kicsit cicizett de 4-5 nap aalat leszokott a ciciről és adtam neki a tejet hát én igy csináltam drasztikus de tényleg ha nem teszem meg még ma is cicizne

2012. okt. 22. 14:31
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :-) Én is így gondoltam, hogy fokozatosan a reggeli, déli és az esti szopikat fogom elhagyni. Nagyon fogom sajnálni, de muszáj lesz. De arról nem írtatok semmit, hogy utána a tejcsivel mi lett? Elapadt vagy gyógyszerek kelletek hozzá? Ha napközben délben eszik és a délutáni kimarad akkor estére bekeményedik és fáj nagyon.
2012. okt. 23. 16:06
 8/10 xStefix ***** válasza:

Ha fokozatosan hagyod el, a tejed úgy fog szépen lecsökkenni.

Ha ezt úgy éred el, hogy "kompletten" kimarad egy-egy szopi, akkor igen, a következő idejére újra feltelhet a mell, hiszen hirtelen ritkábban ürül. Ha már úgy érzed, nagyon feszül, mindenképp fejj belőle, de épp csak annyit, hogy megkönnyebbülj. Pár nap múlva így le fog csökkenni a mennyiség.

Ezért is javasoljuk, hogy a legideálisabb az lenne, ha a gyerkőc magát választaná el, mert így nem kellene fejegetni, kívülről csökkenteni a tejet. Elválasztódásnál sokszor nem azonnal marad el az adott szopi, hanem először a szopott mennyiség csökken le és csak utána marad el teljesen. Ilyenkor általában nincs szükség fejésre sem, annyira lassan megy el a tej.

(Én 40 hónapig szoptattam és sose kellett fejnem apasztás gyanánt.)

2012. okt. 25. 13:17
 9/10 A kérdező kommentje:
A dolog megoldódott. Valamire nagyon allergiás lettem pár napja és a doki írt fel egy pár gyógyszert. Szerinte nyugodtan lehet mellette szoptatni legfeljebb majd egy kicsit aluszékonyabb lesz a gyerek. Itthon megnéztem a tájékoztatót és az van benne, hogy akár görcsös rohamot is okozhat nála. Mivel még a talpamon is hólyagok voltak amik iszonyatosan viszkettek így muszáj volt szednem. Eljött az esti szopi ideje és az én drága kincsem elmondta vagy háromszor hogy cici, letette kis fejét és elaludt. Cici nélkül! Éjszaka is ha felkelt kicsit nyöszörgött és visszaaludt. Másnap délelőtt dolgom volt mire hazamentem apa elaltatta a vállán. Megint csak cici nélkül. Ugyhogy az én kis drágám már két napja nem cicizett és nem is kéri. Én voltam a hibás szerintem, és dugtam a szájába minden nyafogáskor. Most az a probléma, hogy igencsak feszülnek a melleim, fejni meg nem nagyon merek nehogy újratermelődjön.
2012. nov. 6. 20:56
 10/10 xStefix ***** válasza:
De merj fejni, különben rosszul járhatsz! Csak keveset, épp hogy megkönnyebbülj, és próbáld szép lassan kihúzogatni a fejések közti időt, hogy lassan elapadjon. Egyszerre ne sokat, mondjuk 10-15 percet húzz rá, az még szerintem belefér.
2012. nov. 7. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!