Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan válasszam el? Vagy el...

Hogyan válasszam el? Vagy el kell ilyenkor egyáltalán neki hagyni a cicit?

Figyelt kérdés
Kislányom 31én lett 1éves.ma derült ki,hogy 6hetes terhes vagyok.egyáltalán nem számítottunk rá.el kell ilyenkor választani a picúrt vagy majd a terhesség előre haladtával elhagyja?köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 11. 18:35
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Szia! Én nem választottam el,ha nem görcsölsz a cicizéstől nyugodtan hagyhatod hogy szopizzon.Hirtelen semmiképp ne válasszd el,mert az túl nagy trauma lenne neki.Nekem azt mondták,hogy a terhesség előrehaladtával változni fog a cejcsi és magától elhagyja majd a cicizést,de nálunk ez nem így lett.Mindkét nagyobbik gyerkőcöm szopizott,amég nem mentem szülni.Nekünk semmi gondunk nem volt,makk egészségesek voltunk végig.Mikor 5 nap után hazajöttünk a kórházból a picivel,akkor elmagyaráztam a nagyobbnak,hogy mostmár neki nem kell a cici,mert a kicsitesónak van rá szüksége,ő azt eszi.Megértették,és egyáltalán nem is kérték többet.

Üdv:3 gyerkőcös anyuka

2012. jan. 11. 19:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy ha bírod energiával, a pici születése után is szoptathatod néha a nagyobbat. Van anyukaismerősöm, akinek ez is tökéletesen megfelel. A kicsi lassan egyéves, a nagy pedig három elmúlt, és még mindig szopizik néha!
2012. jan. 11. 20:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy válaszoltatok!örülök,hogy nem kell drasztikusan leválasztani,mert sajnálom szegénykémet.nagyon cici függő csak azon alszik,csak azon nyugszik meg.csak azért tettem fel a kérdést mert ma mondta a dokinál az asszisztens,hogy,méh összehúzódást okoz és emiatt kell sürgősen elválasztani.
2012. jan. 11. 21:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 15 hónapos volt, amikor másodszor teherbe esetem. Ő is nagyon függő volt, máshogy nem is tudott elaludni. Aztán a második trimeszter elejére egyre kevésbé igényelte, és talán 4-5 hónapos terhes lehettem, amikor teljese leállt róla. Utána varázsütésre teljesen jól elaludt úgy, hogy csak ültem mellette és simogattam a hátát.

Különben több anyukát ismerek, akik szoptatás alatt esetek teherbe, mindegyikük gyereke magától leállt az anyatejről. Nekem úgy tűnik, hogy az a ritkább, ha az anya végig szoptatja a kilenc hónapot.

Nekem a gyerekorvos, a védőnő és a nőgyógyász is azt mondta, hogy nem kell leállni a szoptatással a terhesség miatt. Sőt én az első trimeszterben vérezgettem, volt hogy feküdnöm kellett. A nőgyógyászom mondta, hogy nem kell abbahagyni a szoptatást e miatt, mert a hirtelen elválasztással járó stressz meg feszültségek sokkal rosszabbak lennének, mint az a minimális oxitocin, ami a szoptatás alatt termelődik.

2012. jan. 11. 22:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is akkor tudtam meg hogy terhes vagyok amikor a fiam 13 hónapos volt. Mi sem számítottunk a kistesóra. Akkor a fiam még 4x szopott, én havonta 1 alkalmat vettem el tőle. Az az igazság, hogy már alig volt tejem, nekem a terhesség előrehaladtával elapadt. Ő inkább cumizott a cicimen. Most hagytuk el véglegesen 9-től, szerencsére nagyon jól megy a dolog. Viszont ő semmi pótlást nem fogad el, se tejet, se tápit, se tejitalt. Amit megeszik a joghurt, túró, tejberizs. Én ezekkel próbálom pótólni a szükséges tejmennyiséget. Ne hagyd abba a szopiztatást, vagy elhagyja magától vagy olyan szerencsés leszel, hogy végig tudod szoptatni. Egy egészséges terhességet nem befolyásol a szoptatás. Kellemes babavárást! :-)
2012. jan. 12. 10:00
 6/7 anonim ***** válasza:

nekem addig nem jött össze a tesó míg a nagy szopizott :-/

de szerintem nem baj ha marad én anno örültem volna neki

lehet h magától elhagyja de lehet h megmarad a szopi

hagyd h ö döntse el h kell e neki

ha bírod akkor lehet tandemben is :-))) majd a szülés után

terhesség alatt változik az anyatej mert felkészül a pocaklakóra a tested, ki tudja ízlik e majd a nagynak

2012. jan. 12. 11:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

23 hetes kismama vagyok a lányom még szopizik!

3* szopizott még mikor kiderült,aztán a reggeliek elmaradtak a rosszullétek miatt,majd a délit is elhagyta,de este még kéri most is!

2 éves volt most!Nekem ez nem okozott gondot a várandósság alatt!Én nem vettem el,Ő hagyta el ezeket!

Ha nincs gondod simánszabad!

Amúgy anatómiailag úgy alakul a tejed,hogyb a 16-20. hét táján a szervezeteed már a pocakbabádnak való tejcsit fogja termelni!Ilyenkor sok nagyobb szopizó gyerkőcfeladja...De látod az én lányom sem adta fel! :)

2012. jan. 12. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!