Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez az "u" betűs homesós bogyó...

Ez az "u" betűs homesós bogyó tényleg segít a tejszaporításban?

Figyelt kérdés
A teák nem jók, a babám hasa fáj tőlük :(
2012. okt. 12. 09:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Én az allergiámra használok homeopátiát, arra használ, de már megrendeltem a gyógyszertárban az urtica urens-t, szerintem be fog válni. A teáktól még az én hasam is fáj, olyan rosszak. Hányingerem van tőlük, még úgy is ha ízesítem.
2012. okt. 12. 09:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem segített. Urtica urens ch5-tejszaporító, urtica urens ch15-szinten tartó, urtica urens ch30 apasztó! Vigyázz, nem mindegy a koncentráció!
2012. okt. 12. 09:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, segített, gyorsabbnak éreztem, h megtelnek a melleim. A teáktól meg már az én gyomrom is fájt, pedig én nagyon felhígítva ittam.
2012. okt. 12. 09:48
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen-igen, mondtam a patikában, hogy mit kérek, azt kaptam, zöld a kis tégely és 5ch van ráírva. Már beszereztem, és reménykedek. Eddig nem használtam semmilyen homeopátiás dolgot, így csak bizakodok.

A teáktól sajnos mindig pukizik és sír, ha az én hasam fájna nem is érdekelne, de ezt nem bírom nézni se, hogy szenved; így próbálgatom amit lehet, mert úgy szeretem szoptatni, és még csak 8 hetes, de a tejem már nagyon kevés...

2012. okt. 12. 09:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha a te alkatodnak megfelel, akkor segít. Utrica urens a neve. Emellett azonban több tejszaporító homeopátiás szer is van és ezek közül egy, ami neked jó.

Leírnád, mi is a baj a tejeddel pontosan? Mennyi idős a babád, mennyit szopizik, milyen gyakran? mikor érzed úgy, h kevés a tejed és ezen hogy próbáltál eddig változtatni?

MEgpróbálok segíteni neked.

Sajnos az általános vélekedéssel ellentétben a homeós szereket nem úgy kell szedni, mint egy gyógyszert, h kinézed, megveszed és beveszed az 5 golyót... A homeopátia lényege a hasonlót a hasonlóval elv, azaz először pontosan meg kell figyelned a tested működését és utána kiválasztani az ehhez passzoló szert.

Visazont a legjobb tejszaporító a szoptatás, vagyis ha minél többször mellre teszed a babát.

2012. okt. 12. 15:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyos vagy, köszönöm. Szóval a babám 2 hós, igény szerint szoptatom, sokszor bújik. Nagyon vékony vagyok, 48kgra vissszafogytam szülés után, ennyivel is kezdtem a várandósságot; a melleim is kicsik; de eddig úgy érzem ment a szoptatás. Viszont mostanában eszik-eszik, de egy kis idő után elfogy a tej;és elkezd sírni pedig próbálja szívni, de nincs mit. Ilyenkor már pótlást adok neki, de 10ból 7 étkezésnél ez megy és elkezd üvölteni, hogy még éhes és a tápszert is mohón benyalja. Szerinted nem les jó nekem ez a szer, mit javasolsz? Előre is köszönöm
2012. okt. 13. 13:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Motherlove More Milk kapszula nekem nagyon bevált, elég drága, de brutális az eredmény. Nálunk még bevált a 2 óránkét (legalább) mindkét cicire tettem ez ment 2 napig és beindult a tejcsi, ez kb. 5. hét környékén volt. Azóta elmúlt 3 hónapos és szopizik, de a poklok poklát jártam meg. Egyébként szoptatási tanácsadót hívtam fel, nagyon kedves volt és rengeteget segített.
2012. okt. 13. 17:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Bocsi, itt vagyok segíteni :)

Szerintem ti beleragadtatok a növekedési ugrásba, ami 6-7 hetes kor között jön. Az a legjobb, ha igény szerint szoptatsz! :) emellett persze szedhetsz kapszulát, ihatsz teát stb.

Van egy másik tejserkentő, a Ricinus c5-ös higításból két golyócskát kell bevenni és szoptatni. Ha 1-2 nap múlva úgy érzed, hogy nem nő a tejmennyiség, akkor újra bevehetsz 5 golyót.

Az az igazásg, hogy az utrica, hogyha az ember folyamatosan szedi, ráadásul 5 golyónként, egy idő után (egyébként bármely homeós szer esetén a túlzott szedéssel) ellentétes hatást lehet elérni.

Amire még figyelni kell az a mentolos fogkrém, az ezalatt az idő alatt pár napig tilos, mert elmúlasztja hatását.

2012. okt. 15. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!