Ez az "u" betűs homesós bogyó tényleg segít a tejszaporításban?
Igen-igen, mondtam a patikában, hogy mit kérek, azt kaptam, zöld a kis tégely és 5ch van ráírva. Már beszereztem, és reménykedek. Eddig nem használtam semmilyen homeopátiás dolgot, így csak bizakodok.
A teáktól sajnos mindig pukizik és sír, ha az én hasam fájna nem is érdekelne, de ezt nem bírom nézni se, hogy szenved; így próbálgatom amit lehet, mert úgy szeretem szoptatni, és még csak 8 hetes, de a tejem már nagyon kevés...
Ha a te alkatodnak megfelel, akkor segít. Utrica urens a neve. Emellett azonban több tejszaporító homeopátiás szer is van és ezek közül egy, ami neked jó.
Leírnád, mi is a baj a tejeddel pontosan? Mennyi idős a babád, mennyit szopizik, milyen gyakran? mikor érzed úgy, h kevés a tejed és ezen hogy próbáltál eddig változtatni?
MEgpróbálok segíteni neked.
Sajnos az általános vélekedéssel ellentétben a homeós szereket nem úgy kell szedni, mint egy gyógyszert, h kinézed, megveszed és beveszed az 5 golyót... A homeopátia lényege a hasonlót a hasonlóval elv, azaz először pontosan meg kell figyelned a tested működését és utána kiválasztani az ehhez passzoló szert.
Visazont a legjobb tejszaporító a szoptatás, vagyis ha minél többször mellre teszed a babát.
Bocsi, itt vagyok segíteni :)
Szerintem ti beleragadtatok a növekedési ugrásba, ami 6-7 hetes kor között jön. Az a legjobb, ha igény szerint szoptatsz! :) emellett persze szedhetsz kapszulát, ihatsz teát stb.
Van egy másik tejserkentő, a Ricinus c5-ös higításból két golyócskát kell bevenni és szoptatni. Ha 1-2 nap múlva úgy érzed, hogy nem nő a tejmennyiség, akkor újra bevehetsz 5 golyót.
Az az igazásg, hogy az utrica, hogyha az ember folyamatosan szedi, ráadásul 5 golyónként, egy idő után (egyébként bármely homeós szer esetén a túlzott szedéssel) ellentétes hatást lehet elérni.
Amire még figyelni kell az a mentolos fogkrém, az ezalatt az idő alatt pár napig tilos, mert elmúlasztja hatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!