Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan tejserkentő szer...

Porcukormókus kérdése:

Van olyan tejserkentő szer (tea, bogyó stb. ), amit terhesen nem szabad használni? Kismamaként meddig tudtad szoptatni a nagyobb babádat?

Figyelt kérdés
2012. jan. 24. 20:36
 1/8 TKI Ibolya ***** válasza:
A tejserkentő szereket egyiket sem szebed terhesen használni.Mivel a tejed csak szülés után indul be a hormonok hatására.Sőt az én dokinénim azt mondta és igaza volt,hogy a laktoherb teát csak szülés után 1-2 héttel kezdjem el inni különben úgy bedurran a mellem hogy nem tudok mit kezdeni vele.
2012. jan. 25. 10:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát lehet, hogy nem voltam egyértelmű, de én kismama is vagyok és még szoptatom is a 8hónapos lányomat. Ezért kérdeztem.
2012. jan. 25. 14:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha nem okoz gondot, hogy terhesen szoptatod, akkor csináld.

Tejserkentő teát viszont nem szabad várandósan inni, hiába szoptatsz.

2012. jan. 25. 14:48
 4/8 A kérdező kommentje:
És mi a helyzet a homeós bogyókkal?
2012. jan. 25. 14:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom,hogy nem szabad tejserkentőt terhesen!

De gondoloma várandósságtól csökkent le a tejed, (legalábbis nálam így volt) de újra gyakori szopival visszajött!

25 hetes vagyok, mégszopik a ngyom!Igaz Ő már nagy 2 éves volt decemberben!De én nem veszem el tőle az tuti,főleg nem úgy hogy a hugi meg majd azt kapja!Nyilván ha nem kérné nemerőltetném,de kéri!

Sőt most jönnek az utolsó fogai így most megint gyakrabban kéri!

Nálunk mikrobtehrelettem még 3* szopizott,dea reggelit gyorsan elhagytuk,mert nagyon rosszulvoltam :(

Ígymaradt a déliés asz esti!Aztán olyan 12 heteskoromtól már csak este!Aztán kórházba kerültemakrikor 2 hétre,és azóta megint többször kéri!Nappal csak nagyon ritkán,de éjjel megint!De már most látom hogy jön mind a két alsó utolsófoga is,úgyhogy tuti azért is,meg azért a kórház meg az állapotom is megviselte...

Dehál istennek,hab többször kéri egyre több lesz megint!

Szerintem Te is ha nincs gond a terhességeddel akkor gyakrebban hagyd cicizni vissza fog állni a kellő mennyiség hidd el!

Milyen idős babás vagy?

2éves kislány és 25 hetes pocakcsajszi anyuja

2012. jan. 28. 08:51
 6/8 A kérdező kommentje:

Ó, még nagyon az elején vagyok, 6hetes kismama vagyok /a "nagy" 8hónapos..:)/, még nem változott meg tej mennyisége vagy minősége. Inkább csak elméleti volt egyenlőre a kérdés! :)

Viszont azon gondolkodtam, hogyha a nagylányom az egész terhesség alatt és utána is szeretne még szopizni, akkor hogy lesz így előtejem is a kicsinek? Te tudsz erről valamit?

2012. jan. 28. 20:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Persze :)

Nyugodj meg a Te tested most is tudja a dolgát!16. héttől már a kicsinek való tej termelésére készül a szervezet (nemtörődve azzal,hogy Neked még lejmoljáka cicid :) )

Szóval a 16. héttől előtej termelődik!Elméletileg ott valamikor fog lecsökkenni mennyiség,de a gyakori szopikkal újra fel tudjátok 2-3 nap alatt hozni!Nálunk így volt!Valamivel később mint a 16. hét!Mert úgy van ez hogy 16-20. hét körül áll át a szervezet a pocakbabára!

Ilyenkor szoktak a"nagyok" elmaradni a cicizésről,mert más, kevés....De a kitartó babaák,ezt is eltűrik!

Látod az én nagy lányom pont 2 éves volt mikor 16 hetesvoltam,de így is kéri!Ha ezt a kort átvészelitek,akkor gyanús hogy Ő már végig kitart majd!

ÉS ezt én (hogy nálunk így alakult) nem is bánom!Mert így sokkal több előny van mint gondolnád!

-nem lesz fájdalmas a tejbelövellés,mert ugye folyamatos a dolog

-valószínűpocakbabád a szülés után nem fog veszíteni a súlyából,mert lesz kapásból tej (előtej ami neki való)

-anagylányod duplán megkapja azokat a nagyon fontos immunerősítő anyagokat amik az előtejben vannak

Én tandem szopira készülök,feltéve ha a nagyom még igény tart majd rá!

Tandem szopival,(amire a szervezeted megint ugyanúgy képes,mint egy gyermek etetéseére) a tesóféltékenység is bizonyítottan kisebb!

Hajrá

És remélem segítettem

2012. jan. 29. 09:30
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen, sokat segítettél! Köszönöm! :)

Bár én azért reménykedem egy picit, hogy a nagy addigra leáll a cicizéssel. Vagy ha akar még szopizni, akkor csak reggel és este. Hát nem én vagyok anyák gyöngye, én megelégednék bőven azzal, ha egyéves koráig szopizna mindkettő, hogy el tudjuk kerülni a tápot.

Köszi a válaszodat!! Jó babavárást Neked! :)

2012. jan. 29. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!