Van olyan tejserkentő szer (tea, bogyó stb. ), amit terhesen nem szabad használni? Kismamaként meddig tudtad szoptatni a nagyobb babádat?
Ha nem okoz gondot, hogy terhesen szoptatod, akkor csináld.
Tejserkentő teát viszont nem szabad várandósan inni, hiába szoptatsz.
Én is úgy tudom,hogy nem szabad tejserkentőt terhesen!
De gondoloma várandósságtól csökkent le a tejed, (legalábbis nálam így volt) de újra gyakori szopival visszajött!
25 hetes vagyok, mégszopik a ngyom!Igaz Ő már nagy 2 éves volt decemberben!De én nem veszem el tőle az tuti,főleg nem úgy hogy a hugi meg majd azt kapja!Nyilván ha nem kérné nemerőltetném,de kéri!
Sőt most jönnek az utolsó fogai így most megint gyakrabban kéri!
Nálunk mikrobtehrelettem még 3* szopizott,dea reggelit gyorsan elhagytuk,mert nagyon rosszulvoltam :(
Ígymaradt a déliés asz esti!Aztán olyan 12 heteskoromtól már csak este!Aztán kórházba kerültemakrikor 2 hétre,és azóta megint többször kéri!Nappal csak nagyon ritkán,de éjjel megint!De már most látom hogy jön mind a két alsó utolsófoga is,úgyhogy tuti azért is,meg azért a kórház meg az állapotom is megviselte...
Dehál istennek,hab többször kéri egyre több lesz megint!
Szerintem Te is ha nincs gond a terhességeddel akkor gyakrebban hagyd cicizni vissza fog állni a kellő mennyiség hidd el!
Milyen idős babás vagy?
2éves kislány és 25 hetes pocakcsajszi anyuja
Ó, még nagyon az elején vagyok, 6hetes kismama vagyok /a "nagy" 8hónapos..:)/, még nem változott meg tej mennyisége vagy minősége. Inkább csak elméleti volt egyenlőre a kérdés! :)
Viszont azon gondolkodtam, hogyha a nagylányom az egész terhesség alatt és utána is szeretne még szopizni, akkor hogy lesz így előtejem is a kicsinek? Te tudsz erről valamit?
Persze :)
Nyugodj meg a Te tested most is tudja a dolgát!16. héttől már a kicsinek való tej termelésére készül a szervezet (nemtörődve azzal,hogy Neked még lejmoljáka cicid :) )
Szóval a 16. héttől előtej termelődik!Elméletileg ott valamikor fog lecsökkenni mennyiség,de a gyakori szopikkal újra fel tudjátok 2-3 nap alatt hozni!Nálunk így volt!Valamivel később mint a 16. hét!Mert úgy van ez hogy 16-20. hét körül áll át a szervezet a pocakbabára!
Ilyenkor szoktak a"nagyok" elmaradni a cicizésről,mert más, kevés....De a kitartó babaák,ezt is eltűrik!
Látod az én nagy lányom pont 2 éves volt mikor 16 hetesvoltam,de így is kéri!Ha ezt a kort átvészelitek,akkor gyanús hogy Ő már végig kitart majd!
ÉS ezt én (hogy nálunk így alakult) nem is bánom!Mert így sokkal több előny van mint gondolnád!
-nem lesz fájdalmas a tejbelövellés,mert ugye folyamatos a dolog
-valószínűpocakbabád a szülés után nem fog veszíteni a súlyából,mert lesz kapásból tej (előtej ami neki való)
-anagylányod duplán megkapja azokat a nagyon fontos immunerősítő anyagokat amik az előtejben vannak
Én tandem szopira készülök,feltéve ha a nagyom még igény tart majd rá!
Tandem szopival,(amire a szervezeted megint ugyanúgy képes,mint egy gyermek etetéseére) a tesóféltékenység is bizonyítottan kisebb!
Hajrá
És remélem segítettem
Igen, sokat segítettél! Köszönöm! :)
Bár én azért reménykedem egy picit, hogy a nagy addigra leáll a cicizéssel. Vagy ha akar még szopizni, akkor csak reggel és este. Hát nem én vagyok anyák gyöngye, én megelégednék bőven azzal, ha egyéves koráig szopizna mindkettő, hogy el tudjuk kerülni a tápot.
Köszi a válaszodat!! Jó babavárást Neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!