Mi lesz így a tejemmel, és főleg a babámmal ha szinte semmit sem ehetek?
A terhesség alatt előjött egy csomó problémám, ami szülés után is megmaradt:(
1 hónapos a lányom, szerencsére jó husiban van, 1kg-ot hízott egy hónap alatt,csak anyatejes.
De hogyan tovább
Nem ehetek almát,mert savat csinál, tej tejföltől rettentően begörcsölök, a banántól a babám hasa fáj:(
És akkor még nem is beszéltünk a csomó zöldségről, gyümölcsről,amit szoptatás alatt jobb mellőzni..
Milyen vitamint szedjek,vagy mit csináljak, ha a gyümölcsök közül szinte csak a narancs maradt:(
Folytasd a terhesvitamint, szedjél Béres-cseppet, vagy HIPP Natal folyadékot.
Én ekkortájt jó leveseket meg főzelékeket ettem, fasírttal, lett is tejem. Lehet krumplit, sóskát, spenótot, tököt, cukkinit, brokkolit enni (nem olyan mint a karfiol!), húslevest, palóclevest, tojáslevest egész tojással, tésztákat stb.
Neked most mi bajod van tulajdonképpen? Melyik tájon görcsölsz a tejtől, meg a tejföltől? Banántól nem fájhat a babád hasa, a legelső gyümölcs szokott lenni, amit adnak a babáknak, pont azért mert olyan, hogy nem okoz semmilyen görcsöt, puffadást. Van egy csomó gyümölcs, amit jobb mellőzni, de nem kötelező mellőzni, módjával mindent fogyaszthatsz!
Gyomorsav túltengés pedig el fog múlni hamarosan, ha nem akkor azt ki kell vizsgáltatnod. Nézd akármit eszel is, ha a gyermeked hasfájós, akkor egészen 3 hónapos koráig biztosan az marad. Ezt a hasfájós gyakorlott anyukák tudják. Ne féljél, egyél azt, amit kívánsz. Igyál tejszaporító teát, abban van olyan formula, ami oldja a babádban a görcsöket, és lehet kapni bébi teát, amiben meg szintén van, én adtam a babámnak anno. Narancshoz csak annyit tudok írni, hogy ha az alma savat csinál, akkor a narancs? Téged beijesztett a védőnő ez a marha nagy igazság.
A tejtől, tejföltől olyan gyomorgörcsöm szokott lenni,hogy teljesen kivagyok hányok, kétórára ko:(
így azt mellőzöm is
Nem hasfájós a babám,csak azt vettem észre, ha eszek banánt,akkor sokkal nehezebben kakil, és erőlködik is
a narancsot meg bírja a gyomrod? fura, mert az is nagyon savas.
érdemes terhesvitamint szedni. de szerintem főzeléket, salátát nyugodtan egyél. tejföl helyett joghurttal készítsd. meg fontos még, hogy csirkehúst is egyél, csirkemellből, combból elég változatosan lehet főzni.
Kicsit túlhergelted magad, Anyuka. :) De nem baj!
A szoptatás alatti táplálkozásban egyetlen szabály van: azt edd, amit te és a babád is bírtok. Vagyis nincs tiltólista!!! Nincs K-betűs rémség, meg juj narancslé meg ilyenek.
Mindenki más, mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mit bír ő és a babája. Pont azért, amit te is írsz: a változatos étrend biztosítja legjobban a megfelelő tápanyagellátást. (Megjegyzés: elsősorban neked és nem a babádnak! Mert ő mindent megkap, még a te károdra is!). Pont ezért káros is ilyen tiltásokat továbbadni, mert mi van, ha olyasmit kerülsz el ezek miatt, ok nélkül, amit egyébként bírnátok? Butaság.
Vagyis, egyrészt azt kerüld, ami téged megterhel. Ha épp a tejet, tejfölt nem bírod, próbálj savanyított tejterméket (joghurt, kefír), sajtot, sokszor azt jobban toleráljuk.
Másrészt azt kerüld, amit a babád nem bír. Ha pl. szorulása van a banántól (bizony lehet! ezért se javasolt túl korán bevezetni majd), akkor egyél kevesebbet vagy ritkábban, hátha ennyi is elég. (Megjegyzem, ha csak ritkábban kakil, az még nem baj! De ha maga a kakilás fájdalmas és a kaki is formált, nem anyatejes-krémes, AKKOR érdemesebb kerülni.)
És ugyanígy az összes többi ételnél is! Az alma savat csinál, igen; de millióan vagyunk, akiknek semmi bajuk tőle. Sok baba székrekis lesz a reszelt almától; másik sok meg épp az almapéptől.
Én speckó már terhesen se bírtam a káposztát; úgy döntöttem, ezt egyelőre nem is próbálom meg. De simán eszem kukoricát, borsót, karalábét, bírjuk mindketten. Viszont a fiam bereagált a zellerkrémlevesre, a fejtett babra, a görögdinnyére és a jégkrémre, így ezeket száműztem átmenetileg. Ennyi.
Ne mások "okosságát" vedd kapásból készpénznek, miszerint ezt vagy azt nem szabad, hanem a babát figyeld, hogy ő mit csinál. Ez a lényeg.
(dietetikus-hallgató anyuka)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!