Akik 1évesen már nem szoptattak, hogyan kezdtek neki?
Lányom 10hónapos, szeretném lassan elhagyni a cicizést. A tápszert nem fogadja el(ízesítettet nem próbáltam), a teát elfogadja cumiból. Cicin alszik el, és ez a vigasza is, ezért tanácstalan vagyok hogy hogyan álljak neki. Legyek drasztikus, vagy lassan csökkentsem?
Kicsit besokalltam, az utóbbi időbe alig van tejem és éjszaka óránként kelünk cicizni:-( Ennek semmi értelme!
Kicsit más a helyzet a fiam már elmúlt egy éves mi ezt tettük:
- nappal nem adtam cicit. jópárszor jött kérte húzott nyúzott sírt nem engedtem szopizni.
este még ugyan kap tejcit de már közel sincs annyi és rájött hogy jól kell lakni a vacsorával nem a cicire alapoz. picit kell csak szopiztatni és el is alszik azt hiszem ez vállalható Nektek is de ha nem akkor apával alszik. először bődületes hiszti volt aztán mindig egyre rövidebb. nem haragszik rám emiatt de tudja hogy nincs több nincsennek mega cicizések este.
legyél következetes!
Én 11 hós koráig szoptattam. Amiatt hagytuk abba, mert a gyerkőc jó mókának találta, hogy rágja a bimbómat. Azért még próbálkoztam, de mindig rágás lett a vége.
Tápszert az enyém sem fogadott el.
Sokan mondták/mondják, hogy a cicin elalvás hosszú távon nem jó. Mi is majdnem ebbe a hibába estünk. Aztán kitaláltunk mást. A ringatás és simogatás jó szokott lenni.
Szerintem légy következetes és fokozatosan kezdj neki! Próbálkoztál már tejbegrízzel? Ha mást is kap az anyatejen kívül, akkor valószínű, szeretni fogja, mert finom és laktató.
Ennyi idősen szoktatni lehet ahhoz, hogy "most éjszaka van, ilyenkor aludni kell". Ha következetes vagy, akkor megérti, hogy mi után mi következik. Fürdés után vacsora, majd kis bámészkodás, de utána lefekvés. Ha esetleg felébred, és sírdogál, akkor itasd meg babavízzel és kicsit ölelgesd meg. Ha megnyugodott, hagyd, hogy maga aludjon el! Ez is következetességet igényel, de hosszú távon megéri.
Mi egy kicsit tovább húztuk, 13 hónaposan választottam el. Meguntam az éjjeli óránként kelést, ezért arról leszoktattam. Egyik napról a másikra történt, egyszerűen nem adtam neki cicit és kész. Persze nem hagytam közben magára, ringattam, simogattam, így nem volt olyan vészes. Két hét múlva magától leállt a nappaliról is, pedig korábban mindig cicin aludt el.
Tejem már nekem sem volt addigra, legalábbis mikor abbahagytuk, egyszer sem kellett fejnem, nem is feszült a mellem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!