Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1 hetes kisfiam túl sokat eszik?

1 hetes kisfiam túl sokat eszik?

Figyelt kérdés

3900 grammal született kisfiam most 1 hetes és a gyerekorvos szerint túl sokat szopik: egyszerre 90-150 gramm között eszik (kb. 20-25 perc alatt), egyelőre nincs hasfájása (lekopogom), 3 óránként szopizik, közte jókat alszik, a kakija mondjuk volt 2-3-szor zöld.

A doki szerint nem ehet ennyit (!), mert nem tudja megemészteni és adjak neki forralt vizet... Eddig nagyon kiegyensúlyozott, jó baba és én is az voltam, amíg ma ezt nem mondta az orvos.

Ha az ösztöneimre hallgatok, akkor hagynám annyit enni, amennyit szeretne, csak odafigyelve, hogy ne faljon (közben büfiztetem, hagyom, hogy pihenjen)

Tapasztalt anyukák mit gondoltok?

2012. szept. 21. 19:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, hogy a baba jobban tudja mennyi anyatejre van szüksége, mint az orvos. Ha tényleg nincs semmi baj, etetném ugyan úgy tovább mint eddig.
2012. szept. 21. 20:24
 2/7 anonim ***** válasza:

Mond meg a dokinak, hogy próbálja ki,hogy ha éhes nem vacsorázik,hanem iszok egy nagy pohár vizet! És amikor nagy szemekkel néz, ráadásnak kérd el a diplomáját és tépd el!:S

Komolyra fordítva, nem lehet anyatejjel túletetni egy gyereket. Az meg hogy zöld a kakija az normális. Az én dokim szerint legalábbis, aki nagyon sok szakszóval elmagyarázta miért:)

És bármilyen szoptatásbarát szakvélemény szerint amit én olvastam, nem kell semmilyen folyadékot adni a babának az anyatejen kívül, nemhogy azzal helyettesíteni a tejet!?

És itt még bővebben, bár ez csak az első kettő ami eszembe jutott, rengeteg info van még a neten:

[link]

[link]

Hallgass a megérzésedre, ismerd meg a babád, és keress egy másik orvost! :)

Jó babázást!

2012. szept. 21. 21:00
 3/7 anonim ***** válasza:
ugyanez a helyzet nálunk is.. fel is tettem egy hasonló kérdést nemrég. mi holnap leszünk két hetesek és ő is annyit eszik amennyi van.. nekem is azt mondta a védőnő, hogy vegyem el tőle, de nincs szívem..
2012. szept. 21. 21:26
 4/7 anonim ***** válasza:

dehogy vedd el tőle!!! nem is értem h lehet ilyent tancsolni...nekem pl még fél évesen sem szopizik a babám többet 100-120g-nál,de kb 4hós koráig 60-90eket evett. egy ismerősöm kicsije egy hósan benyakalta a 180g-ot. nagyon eltérő a kicsik igénye. nem szabad benne korlátozni.

az más ha nagyon hasfájós a baba. egy barátnőmnek rettentő pocakfájós volt a babája+bukós, ott meg lesz szabva hogy egyszerre 100gnál ne egyen többet,szopit félbeszakitva méregette s nem adott neki többet. egyszer ott voltam, elbeszélgettünk, 130nál mérte le, volt is utána nagy sirás mert szegény nagyon szenvedett....:(

de ha ilyen nincs(ne is legyen) akkor bizd a kicsire.

s egy tanács...ha ennyiket eszik, nem kell aggódnod a tejed mennyisége miatt,van elég.-így én a helyedben nem is mérném mennyiket eszik:) amennyi neki jól esik. minden jót

2012. szept. 21. 21:41
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Arról nem is beszélve, hogy ha 10 perc után elvenném tőle, ahogy a doki tanácsolja, akkor pont csak a tej elejéből jutna neki.. :-(

2012. szept. 21. 21:52
 6/7 anonim ***** válasza:
ahogy mondod, egy ilyen kicsi baba még nem végez 5-10perc alatt...nekem kb fél-3/4orát evett a babám ilyen kicsi korban. hallgass az ösztöneidre,jobbak mint a tankönyv sokszor:)
2012. szept. 21. 22:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondták, hogy anyatejjel nem lehet túletetni egy babát.. A dokid meg egy hülye! Az én lányom volt, hogy 40-50 percig is evett, közben szundizott pár percet.. :-)
2012. szept. 21. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!