Kezdenek kimeríteni a éjszakai sokszori ébredések. Mit tanácsoltok?
Kislányom nemsokára 1éves lesz. Már mindent eszik, reggel-este és éjszaka szopizik még. Imádom szoptatni, jó még mindkettőnknek, csakhát az a rossz, hogy éjszakánként kb.3szor ébred még fel cicilni és az még rosszabb, hogy nincs 2egyforma éjszaka, tehát mindig más időpontban ébred fel. Amikor felébred először megpróbálok neki teát/vizet adni, aztán cumit, de sajnos az esetek 85%ban a cicit igényli, szopizik és már alszik is vissza. Gondoltam már rá hogy elválasztom, de addig ameddig legalább az ébredési időpontok nem állandósulnak nem igazán választanám el. Mostanában sokat olvastam arról, hogy ennyi idősen már rég nem kellene ennie éjszaka, dehát mit csináljak ha kéri szegénykém? Most olyan tanácstalan vagyok. 2 alkalommal már hagytam egy kicsit sírni is hátha...de aztán megadtam magam, mert szegénykém majdnem megfulladt annyira sírt :(
Volt már valaki hasonló helyzetben? Hogyan oldotta meg? Esetleg tudnátok tanácsot adni?
A te 1 évesed már nem biztos, hogy az evésért szopizik ám... De még ha azért is teszi, akkor is normális! Ne dőlj be az ilyen okos nevelési könyveknek.
Szerintem sokkal valószínűbb, hogy vagy fogzik, ahogy írták, vagy szeparációs szorongásos szakaszban van, amikor fokozottabban igényel téged. Ha nem fix időpontokban ébred, az mondjuk elég megterhelő tud lenni; az enyém 3,5 hónapos, de ő is rendszeresen szopik még éjjel.
Háát, én ebben az esetben, ha folytatni szeretnéd a szoptatást, akkor kitartásra bíztatnálak. Mondanám az együttalvást is, de nem tudom, ennyi idősen rászánod-e magad, ha eddig nem így volt.
És még egy: ha nem az éhség miatt szopizik, akkor igen valószínű, hogy az elválasztás sem oldaná meg az éjjeli ébredéseit. Persze lehet, hogy mégis, de ha a fenti szorongás az oka, akkor lehet, hogy akár még rosszabb is lesz, mert az elválasztást úgy élheti meg, hogy még jobban el akarod őt távolítani magadtól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!