Anyukák! Babám 3hónapos, szopizik, és 7165g, a gyerekorvos szerint csökkentsem az etetések számát, mert sok a súlya. Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok, és nem tudom mit csináljak. Ti mit tanácsoltok?
Anyatejes babánál nincs olyan, hogy sok a súlya. Majd ha elkezd mozogni, lemozogja, nyugi.
Etesd annyiszor, ahányszor kéri.
A barátnőm lánya 7,5 kg volt 3 hónaposan, most 22 hónapos, és nincs 12 kiló. Vagyis teljesen átlagos a súlya.
Egyetértek veletek,de hát az orvosnak nem kéne tudnia,hogy a baba később lemozogja?sőt még a védőnőm is azt szajkózza,hogy a 2óránkénti etetés túl gyakori..
Az anyósom meg azzal traktál,hogy vizet adjak neki,hogy ezzel is húzzam az időt..
Nekem is 3 hónapos és 6,5kg, kis husigolyó. A gyerekorvos mindig nagy kikerekedett szemekkel kérdezi, hogy ANYATEJES??, az istenért nem akarja elhinni, hogy nem adok neki mást. Alapból nagy súllyal 4 kg-val születtünk.
Vizet ne adj neki, fölösleges, jóllakni nem fog vele, időt se nyersz és csak a tejed fogy majd:(
Ne haragudj, de szerintem nagyon sűrűn eteted. 2 óránként eszik 3 hónaposan? Én nem is tudom, hogy hogy bírod... magadra van időd, ki tudod pihenni magad? Az én fiam 2 hónapos és 4 óránként eszik. Szépen hízik.
Reklamál a tejcsiért? Mert nem mindig azért sírnak, mert éhesek. Én a saját babámon tapasztaltam, és ha nem látom a két szememmel el sem hiszem: Pont itt volt a doki néni és a baba aludt. Percre pontosan 3 óra telt el az előző etetés óta és felsírt. És gondoltam adok neki, mire a doki néni megkérdezte tőlem, hogy biztos ezért sír-e mert éhes? Én persze bizonygattam, hogy igen. Mire megsimogatta a gyereket, bekapcsolta a zenélő forgót, beszélt hozzá két percig. A baba abbahagyta a sírást, elkezdett nézelődni és otthagytuk. És elaludt! Másfél óra múlva ébredt. Akkor megtanultam, hogy nem biztos, hogy azért sír mert éhes, még akkor sem, ha éppen etetési idő lenne.
Most 4 óránként eszünk, lassan végig aludjuk az éjszakát és semmi problémánk nincs a pocak fájáson kívül. Van időm magamra, van időm a háztartásra és a férjemre is. A baba kiegyensúlyozott, mosolygós, jó kedvű.
Kedves utolsó!
Attól, hogy a te babád 4 óránként eszik még más baba igényelheti a kétóránkénti etetést. Az én babám is 2 óránként szopizott még 5 hónaposan is. És bizony éhes volt, mert addig sírt, amíg cicit nem kapott. Szóval nem egyformák a babák.
Nem vitázni szeretnék, de egyet értek a 15:50-es válaszolóval. Egy 3 hónapos 7165g-os baba bizony lehet, hogy nem is éhes két óránként. Az én kisfiam 4 hónapos 6280g-mal, hurkás baba.
És igen, szép dolog az igény szerint szoptatás és teljes mértékben egyet is értek vele, én is így etettem a babámat. De ha minden nyikkanásra cicire teszed, nem fogod megtudni, hogy biztosan azért sír-e, mert éhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!