Anyukák! Babám 3hónapos, szopizik, és 7165g, a gyerekorvos szerint csökkentsem az etetések számát, mert sok a súlya. Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok, és nem tudom mit csináljak. Ti mit tanácsoltok?
Szerintem se foglalkozz a dokival, szoptasd igény szerint. Esetleg próbáld ki, hogy tényleg cicit kér-e, vagy elég neki ha megdajkálod, de gondolom már úgyis megismered a sírása, viselkedése alapján, hogy mit akar.
Mondjuk, tényleg súlyos kis egyéniség a babád, de gondolom hossza is megvan hozzá. :)
Köszi a válaszokat!
Olvastam,hogy 6hetes,3és6hónapos korban van növekedési szakasz,amikor gyakrabban kér enni,én csak ennek tudom be a 2óránkénti evést..Az elmúlt éjjel kibírta a 3-4órát is.A védőnőnek és a dokinak is kikerekedett a szeme,hogy csak anyatejet kap??alig akarták elhinni..
Egyébként első babám,és be kell valljam még nem igazán tudom megkülönböztetni,mikor miért sír..Persze nem rögtön teszem cicire mikor sír,előbb megnézem a pelust,hogy fázik-e,melege van-e,stb,csak a végére marad a cici.
A babám 62cm..
Betti válasza:
Kár lenne kínozni azt a gyerkőcöt,később úgy is lelassul a hízása.
Első fiam éjjel-nappal 3 óránként evett,nem tudtam vele mit csinálni,de nem is akartam,sírt érte.3,5 kilóval született, 6 hetesen 6 kiló volt, 2 hónaposan 7 kiló.Ehhez képest a tiéd le van maradva.:))Később viszont lassabban hízott.Volt olyan hónap,hogy nem is hízott semmit,mert lemozogta.Egy éves korára teljesen átlagos súlyú lett.
Adjál neki enni,ha kéri,majd letornázza.
A dokinő azt mondta,hogy azért etessem kevesebbszer mert a súlya befolyásolja a mozgását,ja és a felnőttkori elhízás miatt is..Még jó,hogy a rokonságomban senki nincs elhízva..
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!