1 hetes babám csak sír ha nincs cici a szájában, mit tanácsoltok?
1 hetes a kislányom, az első pár napban tény és való, hogy sokszor tettem cicire, hogy beinduljon a tejem, na meg első gyerekes anyukaként aggódtam is, nehogy éhen haljon:)
Most ott tartunk, hogy másfél-két óránként ébred, kéri a cicit, szopik kb. 15 percig aztán cicivel a szájában hajlandó csak elaludni.
A kálvária este fürdés után kezdődik. Szopi után egyáltalán nem hajlandó elengedni a mellem, órákig (tegnap este 7-től ma hajnali 3-ig volt ébren)tartja a szájában, közben kalimpál a kezével, nézelődik, forgatja a fejét, de sem a cicit nem hajlandó elengedni, sem elaludni nem akar.
ja és a cicit már nem szívja ilyenkor csak cuppog, vagy csak simán a szájában tartja. Ha kiveszem a mellem és megpróbálom elaltatni, csak üvölt.
Nem tudom, hogy tudnám beállítani a 2-3 óránkénti szopizást, főleg éjszaka, mert még nappal elég nyugodt baba, de éjszaka non-stop ébren van és csak a cici érdekli.
Tejem van elég úgy érzem, kakis-pisis pelusunk van elég, sőt még állítólag túl is etetem...
olvastad a suttogót??lehet érdemes lenne, ha gondolod írj privit, átküldöm emailon.Tényleg jó!
A lényeg, hogy ha eleget eszik(márpedig valószínű eleget eszik, ha van tejed), akkor 2,5 óra előtt bizti nem éhes, akkor nem kell cicire tenni.Tudom, az igény szerint szoptatók ennek nem hívei, de nekem nagyon szimpi volt amit a könyv írt.Mert ha nem teszed előbb a cicidre, akkor be fog állni a napi rutin, lehet eleinte picit nehéz, de be fog állni.Én is nagyon ajánlom a cumit!Igaz erre is meg kell tanítani, de ha már tud cumizni, akkor az nagyon nagy áldás tud lenni.Az én babám most 4 hós, eleinte, mikor pár hetes volt én pont azért mértem, hogy tudjam, hogy eleget evett, és ha sírt, akkor sem tettem rá előbb a cicimre.Lehet kegyetlenül hangzik, de tudtam, hogy nem az a baja, hogy éhes, általában a pocija miatt sírt.Most már cumival ragyogóan elalszik, és csak alváshoz kapja meg!Ez az orális inger nagyon fontos főleg újszülött korban, de erre ne a cicidet használja, hanem a cumit!És ilyen picinek még az sem baj szerintem ha ringatod!Most érkezett még csak erre a világra, lehet nem érzi magát biztonságban a kiságyban, ezért ragaszkodik a cicihez, hozzád!És ha már elkezd bealudni,akkor jön neki tejcsi, ettől persze nem alszik el, telítődik a pocija, és még ráeszik, ez nem jó!Lehet nagyon ki lesz akadva először, de próbáld ki a cumit, és közben ringasd!Lehet sokszor ki fogja köpni, de amit rájön mi az, és hogy lehet szopizni azt is, akkor szerintem könnyebb lesz az elalvás.
Gondolom azért nehezek az éjszakák, mert este annyira teleeszi magát, hogy utána nehéz neki aludni!
Nehéz időszak, de túl lesztek rajta:)
írj, ha küldjem a könyvet!
Köszönöm a válaszokat! Igen, én is sejtettem, hogy ez lehet a dolog mögött. Most is lemérte evés előtt és után, 60gr-ot szopizott, nem lehet éhes! Látszik is rajta, hogy nem az, csak komfortcicizne.
Próbáltuk a cumit, ideig óráig beválik, de néhány perc után kiköpi. De most akkor megpróbáljuk "erőszakosabban", hogy szokja meg, hogy az van a szájában, nem a cici.
Köszönöm a válaszokat Nektek is!
Igen, erről megoszlanak a vélemények, hogy akkor most legyen egy "napirend", vagy a gyerek igényeit vegye az ember figyelembe. A "baj" ezzel csak az, hogy ha rajta múlna, ő napi 20 órát cicin lógna és ha nem kapja meg amit akar, üvölt és követelőzik. Ez pedig sem neki, sem nekem nem jó. Nem tudok wc-re menni, sem enni, sem fürödni, mert amit leteszem, máris követeli a cicit. szóval valami szisztémát csak ki kellene alakítani....
Amúgy pedig ha befejezi a szopit, utána még vagy 20 percig hagyom rajta "lógni", szóval nem választom el azonnal, csak azt szeretném vele megértetni, hogy az óránkénti 1,5 órás szopik nem igazán fenntarthatóak.
én vagyok a "suttogós", elküldtem a könyvet.
Nem tudom igazából mi a baj vele, persze nem kell mindent átvenni, de szerintem ír nagyon hasznos dolgokat!
Szerintem attól még, hogy az anyuka megismeri a babájának az igényeit, és nm mindenre automatikusan a cicijére rakja, attól még nem lesz rossz anya.Én sem hagyom sírni a picimet, és lehet félreérthetően írtam, mikor kisebb volt akkor sem hagytam!Akkor is ringattam, öleltem, amikor valami baja volt, de tudtam hogy ne éhes!Volt hogy csak böfiznie kellett,az nyomta a pociját, tudtam hogy nem éhes, nem raktam cicire, mikor kijött a böfi már minden rendben volt!Na ha akkor még ráetetek, akkor csak tetézem a bajt!
Amúgy a könyv sem óramű pontosságú napirendről beszél, hanem arról, hogy segítsünk a picinek megtanulni egyfajta rendszert, ami jó neki is, nekünk is, és ami persze változik,ahogy a baba igényli.
Az én babám pl megnyugszik az ölemben, ha valami baja van.Elég ha suttogom a fülébe, hogy minden rendben.Szerintem az jó, hogy nem kell mindig egyből a cicimre tenni, mert mikor nagyobb lesz, akkor ez már nehezebb lenne.Persze ahogy írtam is, vannak olyan dolgok, amik nem tetszenek a könyvben, na de nincs is egy olyan általános babakönyv, ami minden gyerekre illik.
Szóval érdekelne, akinek nem tetszik, annak miért nem, de lehet majd kiírom egy kérdésbe, hogy ne itt vitázzunk.
Majd kiírom, ha lesz időm:)
Amúgy kedves kérdező, szerintem semmit sem vesztesz, ha beleolvasol, te tudod mi a legjobb a babádnak, szóval vagy alkalmazod egyes részeit, vagy nem.
Ja és ne aggódj, ha most még nem is ismered annyira, hiszen csak 1heteske, bele fogsz rázódni, és nemsokára már csak "nyikkan" egyet, és tudni fogod mi a baja:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!