Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 hetes babám mindig sír...

2 hetes babám mindig sír szopi közben, mintha nem találná a bimbót pedig az már a szájában van, de ő tátog és sír. A tejem nagyon folyik, pedig már szívom előtte is, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2 napja főleg éjjel horkolós-szörcsögős hangot ad ki, így alvás közben végig éber, többször felsír, nagyon sajnálom.:((
2010. júl. 8. 09:39
 1/7 xStefix ***** válasza:

Ha azért sír, mert nagyon folyik a tej a szájába, akkor valószínűleg túl erős neki a tejleadó-reflexed.

Tippek: 1. Egy kevés tejet fejj le szopi előtt, hogy ne ömöljön annyira a szájába. (Ez hosszabb távon csak akkor jó, ha nem kell túl sokat kifejned, különben kevesebb elsőtejhez juthat, mint kellene.) 2. Próbáld függőlegesebb helyzetben szoptatni és időnként elvenni tőle a mellet, hogy egy kis levegőhöz jusson. 3. Lehetőleg akkor kezdd el a szoptatást, amikor még nem annyira éhes, így talán kevésbé lesz ideges, ha nem úgy jön a tej, ahogy szeretné. 4. Tegyél kézközelbe pelust vagy törölközőt, hogy azzal fogd fel a "kiömlő", kiköpött tejet. 5. Igazából ezt a problémát csak az idő tudja teljesen megoldani. Remélhetőleg a babád lassan meg fogja tanulni kezelni ezt a tejömlést és várhatóan a te melledben is csökkenni fog a reflex intenzitása.

Az éjjeli szörcsögős-horkolós hang mióta van? Szerintem összefüggésben lehet ezzel a tejömléssel?

2010. júl. 8. 10:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Eddig ment a szoptatás? Nem fájt? Nézték, hogy le van-e tapadva a nyelve?
2010. júl. 8. 11:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Bocsi, te mivel foglalkozol? Csak mert többször olvasom hasznos válaszaidat. Hát ezt a hangot tegnap óta hallatja, lehet hülyeséget csináltam, de próbáltam az orrszívót viszont nem jött semmi. Lehet felmegy az orrába a tej? Ez miatt is lehet "ideges". Fura, de csak az egyik mellemből jön ilyen nagy sebességgel, szinte folyik ki.Az a baj, hogy már előre félek a szopiktól, hogy nyugodtan tud-e enni:(
2010. júl. 8. 11:24
 4/7 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak írtam az előbb.

A nyelvéről nem mondtak semmit. 3. naptól van tejem, azóta szoptatok, az fáj néha mikor elkezdi az evést.

2010. júl. 8. 11:25
 5/7 xStefix ***** válasza:

Dietetikusnak és szoptatási tanácsadónak készülök. :)

Akkor szerintem igen valószínű, hogy a szörcsizés amiatt van, mert az orrába is jut a tejből. Az orrüreg egyébként is összeköttetésben van a szájüreggel a garatnál, ráadásul a picik fekvő pózban szopnak, úgyhogy nem csoda, ha néha oda is bejut a tej. (Sőt, ritkán még olyan is előfordul, hogy a füljáratba is, amire nagyon kell figyelni, mert gyulladást okozhat.)

Továbbra is azt tudom javasolni, amit feljebb írtam. Megelőzés, amennyire lehet, illetve orrszívás. Mivel csak az egyik mellednél van ilyen erős reflex (ami nem baj, mert általában nem szimmetrikus a testünk), ezért nem hiszem, hogy a babáddal lenne probléma. Remélem, idővel javulni fog a dolog! :)

2010. júl. 8. 11:42
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem is hasonló volt a problémám, de szerencsére a babám beletanult az evésbe :). Ha nagyon ömlik neki a tej, akkor mintha összeharapná a mellbimbómat, hogy csökkentse az áramlást. Ilyenkor nem állítom, hogy kellemes az érzés, de nem is fáj. Én fejni szoktam előtte egy keveset ha nagyon tele van a mellem, hogy ne öntse el szegényt annyira. Nem ritka, hogy a kis fejére spriccelek :), ő meg nem érti mi van. Bele fog tanulni, csak kitartóan. A szürcsögés pedig tényleg a tej lehet. Nem ritka sajnos, hogy a babámnak is az orrán jön vissza a tej. Megoldásként én is próbálom inkább kicsit a fejét megemelve szoptatni. Könnyeben is böfizik utána.
2010. júl. 8. 13:55
 7/7 anonim ***** válasza:

próbáld meg kézben szoptatni, így a fejét feljebb tudod egy kicsit tartani és így talán nem megy az orrába a tej.

Ezt a tátogást, sírást az én fiam is csinálta, ilyenkopr türelmetlen volt, és nem vette észre hogy már a szájában van, ilyenkor megfogtam a bimbómat és kicsit összepréselve a szájába nyomtam, egyből rákapott.

Hogyan alszik? Hason szerintem könnyebben kifolyik ami szörcsög.

2010. júl. 8. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!