Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 hete szültem, aranyérre mit...

2 hete szültem, aranyérre mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Külső van és nem olyan mint máskor(akkor egy kis pici volt)most egész nagy és nagyon fáj. Szinte járni is alig tudok. Mit vegyek? Szoptatok is. Köszönöm
2010. febr. 9. 14:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Reparon kúp. Belsőleg kell meggyógyulni az aranyérnek.. utána fog fokozatosan visszahúzódni az ami kint van. A külső részt viszont kenheted Reparon krémmel, de ajánlatos kúppal együtt használni a tuti hatás érdekében.
2010. febr. 9. 14:42
 2/6 anonim ***** válasza:

El kell menni proktológushoz. (sebész szakorvos). Ha budapesti vagy, magánban ajánlok egy szupert, aki TB-s. Nekem ugyanilyen volt (csak kettő). Visszanyomta, és "kipréselte belőle a folyadékot" (ez jobban fájt, mint a szülés, mondjuk én 5 nappal utána már ott voltam, nem tudtam járni sem ülni, csak feküdni, de úgy is fájt). Adott kúpot (Sperti kúp, vény nélkül kapható, szoptatás alatt egyedül ez használható hivatalosan), és felírt egy krémet, mert nekem a végbelem is felrepedt, az arra volt jó.

Megéri elmenni, mert lerövidíti a szenvedéseket.

Ami "házipraktikát" lehet csinálni:

Kamillateát főzöl, langyosan belemártasz vattát, és ráteszed a "gömböcre", kb. fél órát feküdtem így naponta 2-3x, közben cserélgetve a vattát. (Pelenkaalátétet, vagy törölközőt tehetsz magad alá, és hagyd "szabadon", amennyit lehet.

Jobbulást!

2010. febr. 9. 14:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Körömvirág krémet (Naturland pl.) És hallgass a Reparon kúpos válaszadóra, igaza van :-)
2010. febr. 9. 16:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Én Varázsdió krémet használok, de az aranyér ugyanúgy megvan, csak már nem fáj.

Ha kiújul, Reparont fogok venni, régebben használtam, tuti jó.

2010. febr. 9. 16:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem a Reparon soha semmit nem segített, a Hemorid enyhébb esetekben igen, de valószínűleg nálam rosszabb a helyzet, mint a többieknél, legalább 10 éve van aranyerem, hol jobb, hol rosszabb, a szülések durván felerősítették. Az orvosom szerint, ha még egyet szülök, lehet, hogy utána műteni kell...

Szóval kedves kérdező, próbálkozhatsz ezekkel a vény nélküli krémekkel, csak azért írtam a dokit, mert ha durvább a baj, akkor csak felesleges "időtöltés". De Te tudod, mi segít, a lényeg, hogy meggyógyuljál!

második

2010. febr. 9. 20:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem szülés után egy jó 3 cm-es aranyerem lett, ülni, menni alig tudtam, jobban fájt mint a gátsebem. Már teljesen el voltam keseredve, hogy meg kell műteni.

Én körömvirág krémmel kenegettem és 4-5 hét alatt teljesen visszahúzódott.

8 hónapja szültem, azóta sem jött vissza.

2010. febr. 10. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!