Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hiába szedem a tejserkentőket,...

Hiába szedem a tejserkentőket, elapad a tejem?

Figyelt kérdés
7,5 hós babám nem gyarapszik "eléggé" 2 hónap alatt 40 dkg, apad a tejem,szopizás után még 100-130 ml tejet megeszik, pedig már egy hete iszom a Laktoherb teát, More milk kapszulát szedem, és kb 3 óránként szoptatok, csak aztán a napi 1főzelék 1 gyümölcs.este megnéztem,hogy ha nem szopizik,mennyi tejem van, a 2 mellből jött 140 ml, ami kevés. úgy érzem,hiába kapálózok,elapad a tejem.
2012. szept. 18. 21:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Ne stresszelj, mert akkor tuti elapad! A tejserkentő nem mindig válik be, főleg ha mellette még idegeskedsz is. A legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott legyél. :) Alszol, pihensz eleget? Változatosan és bőségesen eszel? Iszol napi 2 liter folyadékot? Ha nem, akkor rajta! Emellett maradhat a tejserkentő. De gondolj bele, addig, amíg "muszáj" volt (6 hónap), tudtad szoptatni a babád és ez már nagy dolog!!! Sokan nem tudnak sajnos. A tej összetétele is változik, ráadásul másképp szopizik a baba, mint ahogy fejed, így nem sok jelentősége van, hogy milyen mennyiséget tudsz kifejni. Mivel már hozzátáplálsz, így a szervezeted is érzi, hogy nincs annyi tejre szükség, ezért nem is termel annyit. Ez természetes folyamat. Szóval simán benne van az is a pakliban, hogy akármit csinálsz, a tejed így is, úgy is elapad. De tényleg ne ostorozd magad emiatt, hiszen a gyermeked megkapta az "első lökést" az egészséges élethez, megkapta az immunanyagokat, hiszen már több mint fél éve szoptatod! :)

Tehát nyugi!!!! :D Boldog babázást!!!

2012. szept. 18. 23:42
 2/6 anonim válasza:
Nekem anyám mondogatta mindig, hogy ha nem eszik rendesen az ember, nem lesz teje, vagy elapad. Tehát ha diétázol és nem eszel bőségesen, tápláló ételeket (persze nem hízni kell), akkor hiába minden "csodaszer". Amit megeszünk, olyan lesz a tej, a minősége is és a tápanyagtartalma is. És ha nem eszel, nem is lesz miből tejed. Van akinek azért nem volt úgy tudom, mert alig evett, csak itta a gyümölcsleveket mint az őrült... Abból nem is tud igazán tej termelődni... Szóval szerintem inkább "természetes" úton próbálj meg tenni ezért és ne stresszelj. Amit enni se tudsz és nem is használ.
2012. szept. 19. 02:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Te 140ml-t fejtél, de a baba ettől többet tud kiszívni belőle. S este azt mondják, hogy kevesebb a tej, de laktatóbb.

Szoptass gyakran és igyál napi 3 liter körül. Szopi után fejjél, hogy termelésre ösztönözd a melled.

Nem fog elapadni, ha kitartóan szoptatsz tovább.

Én egyszerre 2 mellből már csak 40ml-t tudok kifejni, de sajna nekem a mensim miatt csökkent le, de ezt fejjéssel szinten tudom tartani. Így napi 2dl anyatejet tudok a babámnak adni, aminek nagyon örülök.

Szóval kitartás, nem fog elapadni.

2012. szept. 19. 06:28
 4/6 xStefix ***** válasza:

Azért nem elég szerintem, mert nem csak szoptatsz. Nem szükséges a szopizás utáni pótlás, hanem gyakrabban kell szoptatni (ahogy a babád jelzi). A csodaszerektől kicsi az esélye, hogy több tejed lesz, viszont az igény szerinti szoptatástól valószínű.

A fejt mennyiség tényleg nem releváns; de ha tényleg nem elég, a babád majd csinál magának többet, ha engeded neki.

A hízás pedig megint nem mérvadó: gondolj bele, a babád már rengeteget mozog, nyilván nem fog úgy hízni, mint kezdetekben. Ne csak a számokat nézd, figyeld azt is, hogy ő hogyan érzi magát, az sokkal több infót ad arról, rendben van-e a szénája! ;)

2012. szept. 19. 13:41
 5/6 xStefix ***** válasza:
Éváné-nak pedig egy információ: az elfogyasztott táplálék valóban fontos, DE az anyatej tápanyagtartalmát, összetételét NEM befolyásolja! (Gondoljunk arra, hogy ha kevés pl. a bevitt vitamin, sose a baba lesz először vitaminhiányos, hanem az anyuka..! Mindig rajtunk jönnek ki először a tünetek, mert a baba számára biztosítja a Természet a szükségleteket.)
2012. szept. 19. 13:44
 6/6 (L) Bella (L) ***** válasza:
Alkoholmentes barna sört próbáld ki, nekem rengeteg tejet csinál....
2012. szept. 20. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!